Καβάλα

Δεν εκλέχθηκε νέος Συμπαραστάτης του Δημότη στον δήμο Καβάλας

Άκαρπη απέβη η πρώτη προσπάθεια εκλογής του νέου «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» του Δήμου Καβάλας, καθώς δεν κατάφερε κανείς από τους τέσσερις υποψηφίους για τη θέση, να συγκεντρώσει τα 2/3 των ψήφων που απαιτούνταν.

Για το θέμα μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, ο οποίος τόνισε ότι πιθανώς η επαναληπτική διαδικασία να πραγματοποιηθεί σε νέα συνεδρίαση στο τέλος Απριλίου. 

«Η θέση του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» μόνο να προσφέρει έχει στους δημότες…»

«Είχαμε την τιμή να έχουμε τέσσερις συμπολίτες μας και δικούς μου συναδέλφους δικηγόρους, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, οι οποίοι δήλωσαν το ενδιαφέρον τους για τη θέση του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης». Είναι μία θέση που μόνο να προσφέρει έχει στους δημότες. Πρέπει βέβαια να λειτουργεί με σωστό τρόπο και ωφέλιμο προς τα συμφέροντα των δημοτών και γι’ αυτόν το λόγο μετά τη λήξη της θητείας του κ. Αθανασίου επαναπροκηρύξαμε τη θέση αυτή, με σκοπό φυσικά να εκλέξουμε «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης.

«Για να εκλεγεί κάποιος ή κάποια από τους υποψηφίους, έπρεπε να πάρει 23 ψήφους. Αυτό δεν έγινε…»

«Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό στη συνεδρίαση της Δευτέρας (1/4). Η ψηφοφορία κύλησε ομαλά, το αποτέλεσμά της όμως δεν ήταν τα 2/3 του συνόλου των μελών, όπως επιτάσσει ο νόμος. Δηλαδή για να εκλεγεί κάποιος ή κάποια από τους υποψηφίους, έπρεπε να πάρει 23 ψήφους. Αυτό δεν έγινε. Υποψήφιοι ήταν ο κ. Αθανασίου Αθανάσιος που έλαβε 11 ψήφους η κ. Τσακαλή Θοδώρα που έλεγα 8 ψήφους, ο κ. Ζήσου Μάρκος που έλαβε 7 και ο κ. Μποζούδης Σωκράτης που έλαβε 5 ψήφους. Οπότε δεν εξελέγη κάποιος ή κάποια ως «Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.

«Και στη νέα ψηφοφορία απαιτούνται τα 2/3 της πλειοψηφίας, δηλαδή 23 δημοτικοί σύμβουλοι θα πρέπει να κάνουν μία και μόνο επιλογή…»

«Αυτό σημαίνει ότι σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα επαναλάβουμε τη διαδικασία μεταξύ των ίδιων υποψηφίων, εκτός αν κάποιος ή κάποια θέλει να αποσύρει το ενδιαφέρον του. Αυτό είναι κάτι που θα φανεί. Πιθανώς αυτή η επαναληπτική συνεδρίαση να γίνει στο τέλος του μήνα, όπου και πάλι όμως τα απαιτούνται τα 2/3 της πλειοψηφίας, δηλαδή 23 δημοτικοί σύμβουλοι θα πρέπει να κάνουν μία και μόνο επιλογή, να επιλέξουν το ίδιο πρόσωπο, ώστε να εκλέξουμε «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button