Οικονομία

Δεν γεμίζουν τα ταμεία της εστίασης οι τουρίστες

Γιώργος Βαφείδης: Θεωρούν ότι οι τιμές γενικότερα είναι αυξημένες / Υπάρχει μία νωχελικότητα στην κατανάλωση και στον τρόπο με τον οποίο ξοδεύει ο τουρίστας τα χρήματα του

Παρά τον μεγάλο αριθμό των τουριστών που βρίσκονται τόσο στην πόλη, όσο και στις υπόλοιπες παραλιακές περιοχές της Π.Ε. Καβάλας, τα χρήματα που δαπανούν στον χώρο της εστίασης είναι αρκετά πιο περιορισμένα φέτος, λόγω του δύσκολου οικονομικά χειμώνα που βιώσαν στις χώρες τους, όπως συνέβη άλλωστε και στην Ελλάδα.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας, Γιώργος Βαφείδης, υπογράμμισε αρχικά ότι η κίνηση έχει βελτιωθεί πολύ και βρίσκεται σε πάρα πολύ ικανοποιητικά επίπεδα.

«Θεωρούν ότι οι τιμές γενικότερα είναι αυξημένες – Υπάρχει μία νωχελικότητα στην κατανάλωση και στον τρόπο με τον οποίο ξοδεύει ο τουρίστας τα χρήματα του…»

«Ο καιρός έχει πλέον βελτιωθεί κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς, καθώς το προηγούμενο δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου, που όλοι αναμέναμε να υπάρχει μία σχετική τουριστική κίνηση, ο καιρός ήταν ανασταλτικός παράγοντας. Θεωρώ ότι από εδώ και πέρα η κατάσταση θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο, για να μπορέσουμε να καλύψουμε το κενό που δημιουργήθηκε τους προηγούμενους μήνες. Αυτό που οφείλω να σημειώσω είναι ότι η αγοραστική δύναμη του τουρίστα, όπως και του Έλληνα, δεν βρίσκεται σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά επίπεδα. Μιλάμε μαζί τους και θεωρούν ότι οι τιμές γενικότερα είναι αυξημένες. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να το δικαιολογήσουμε, λόγω των μεγάλων δαπανών που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, της ακρίβειας γενικότερα και της ενεργειακής κρίσης. Υπάρχει όμως μία νωχελικότητα στην κατανάλωση και στον τρόπο με τον οποίο ξοδεύει ο τουρίστας τα χρήματα του», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Βαφείδης. 

«Πρέπει να καλύψουμε όλα τα οικονομικά κενά δημιουργήθηκαν τους προηγούμενους μήνες, αλλά και να δημιουργήσουμε ένα μικρό αποθεματικό, ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε τους επόμενους μήνες…»

«Νομίζω ότι είναι ένα φαινόμενο που αφορά φυσικά και τον Έλληνα καταναλωτή. Η οικονομική κρίση δεν άγγιξε μόνο τους Έλληνες, αλλά είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, το οποίο δημιουργεί πρόβλημα. Ναι μεν υπάρχει μεγάλος όγκος τουριστών, από την άλλη όμως βλέπουμε ότι ένα πολύ μεγάλο μερίδιο αυτών είναι πολύ διστακτικοί στις δαπάνες τους. Πάντως αυτή η περίοδος του Ιουλίου και του Αυγούστου που ακολουθεί, είναι η καλύτερη για εμάς, είναι η πραγματικότητα αφού πάντοτε αυτό το διάστημα μας αναπτερώνει το ηθικό. Όντως μας γεμίζει τα ταμεία είναι μία πάρα πολύ καλή περίοδος, η οποία όπως αντιλαμβάνονται όλοι δύσκολα μπορεί να επεκταθεί σε αυτόν τον τόπο. Πάντα το μεγάλο διάστημα της κίνησης είναι μέσα στους δύο αυτούς μήνες και πρέπει να καλύψουμε όλα τα οικονομικά κενά δημιουργήθηκαν τους προηγούμενους μήνες, ειδικά τον δύσκολο χειμώνα που προηγήθηκε, αλλά και να δημιουργήσουμε ένα μικρό αποθεματικό, ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε τους επόμενους μήνες του χειμώνα που σίγουρα θα έχουν δυσκολία. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι τόσο τραγική η κατάσταση για να μπορέσει ο κλάδος μας και η αγορά γενικότερα να παραμείνει σ’ ένα σχετικά καλό επίπεδο», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Βαφείδης.  

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button