Καβάλα

Δεκτή η προσφυγή του ΟΛΚ για τον χώρο στάθμευσης βαρέων οχημάτων στο λιμάνι

Για την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, να κάνει δεκτή την προσφυγή του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας κατά της απόφασης της Π.Ε. Καβάλας για τον χώρο στάθμευσης βαρέων οχημάτων στο κεντρικό λιμάνι, μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.Κ., Άγγελος Βλάχος.

«Εμείς ως Ο.Λ.Κ. εξ αρχής όταν πήραμε την απόφαση να δρομολογήσουμε την επιλογή να γίνει αυτός ο χώρος στάθμευσης βαρέων οχημάτων, το κάναμε για να αποσυμφορήσουμε την πόλη, για να καλύψουμε μια πάγια ανάγκη», ανέφερε αρχικά ο κ. Βλάχος.

«Ήμασταν βέβαιοι για την επιλογή μας και προφανώς ότι δικαιωθήκαμε και επισήμως είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό…»

«Ουσιαστικά ανταποκριθήκαμε στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και στο δημόσιο συμφέρον. Ήμασταν βέβαιοι για την επιλογή μας και προφανώς ότι δικαιωθήκαμε και επισήμως είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό. Υπάρχει πλέον ένας χώρος νόμιμος που έχει ελεγχθεί ξανά και ξανά από την πολιτεία, στον οποίο οφείλουν πλέον χωρίς καμιά καθυστέρηση, να πηγαίνουν τα βαρέα οχήματα που είναι και το μεγάλο ζήτημα, που πάρκαραν στο ανατολικό άκρο του λιμένα, θα μπορούν είτε να πηγαίνουν εκεί και νομίμως να πληρώνουν αυτό που προβλέπεται, είτε να μη σταθμεύουν και να πηγαίνουν εκτός πόλης. Στόχος είναι να μην επιβαρύνεται ο αστικός ιστός και η καθημερινότητα του πολίτη, από δεκάδες βαρέα οχήματα που είναι από εδώ και από εκεί», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Βλάχος.

«Η ανάγκη ορθολογικής διευθέτησης των χώρων πλέον είναι απαίτηση των πολιτών, βεβαίως και του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. Μπαίνει μια τάξη…»

«Όλα αυτά μέσα σε μια χρονιά που έχει ξεκινήσει πολύ θετικά ο τουρισμός κρουαζιέρας, αλλά και ιδιαίτερα θετικά ο γενικότερος τουρισμός. Η ανάγκη ορθολογικής διευθέτησης των χώρων πλέον είναι απαίτηση των πολιτών, βεβαίως και του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. Μπαίνει μια τάξη και όλες οι δημόσιες αρχές καλούνται να συμβάλλουν ως οφείλουν, ώστε η εικόνα να αλλάξει πια πλήρως. Το πρόγραμμά μας δεν σταματά. Κάποια έργα εξωραϊσμού θα συνεχιστούν μέσα στο καλοκαίρι. Αλλά πρέπει κάποια πράγματα να τελεσιδικήσουν, να δει κάτι και ο δημότης της Καβάλας, αυτό είναι το σημαντικό», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Βλάχος.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button