Καβάλα

Δήμος Καβάλας: Ημερίδα για την ορθή διαχείριση απορριμμάτων

Ημερίδα σχετικά με την Ορθή Διαχείριση Απορριμμάτων διοργανώνει ο Δήμος Καβάλας, στο πλαίσιο των δράσεων, τις οποίες υλοποιεί για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των δημοτών του αναφορικά με την ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων, και συγκεκριμένα στο πλαίσιο της Πράξης «ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020».

Η Ημερίδα, η οποία συμπίπτει με την ολοκλήρωση των δράσεων,  θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 07 Νοεμβρίου, στις 10:00 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μεγάλης Λέσχης.

Αξιολογώντας το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων ως μείζον ζήτημα που αφορά άμεσα στην ευημερία του τόπου και των δημοτών, στόχος του Δήμου Καβάλας είναι η Ημερίδα να αποτελέσει την αφετηρία της δημιουργίας μίας ισχυρής δικτύωσης ανάμεσα στους Δήμους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και τη διαμόρφωση πεδίου για γόνιμο διάλογο με διάρκεια, ώστε, μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, καλών πρακτικών και εμπειρίας, να  υπάρξει υψηλό επίπεδο ανταπόκρισης των ΟΤΑ στις απαιτήσεις της εποχής, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Στο πνεύμα αυτό, έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν στις εργασίες της Ημερίδας ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλης Γραφάκος, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης κ. Ε. Καραμίντζιος, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων (Ο.Σ.Δ.Α.) & Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε κ. Γ. Χ. Βογιατζής, ο Γ.Γ. της Ανατολικής Αναπτυξιακής Α.Ε. κ. Ιάκωβος Σαρηγιάννης, ο κ. Κωνσταντίνος Κητής, επιστημονικός συνεργάτης του Δημάρχου Καβάλας, καθώς και η Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Οργάνωσης του Δήμου Δράμας, κ. Κατερίνα Ιωσηφίδου, στη βάση της εμπειρίας που αποκόμισε ο Δήμος Δράμας από την επιτυχή υλοποίηση συναφούς έργου που πρόσφατα ολοκλήρωσε, καθώς και Δήμαρχοι όμορων Δήμων.

Παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν εκπρόσωποι των Συλλογικών Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης Απορριμμάτων.
Την Ημερίδα θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Καβάλας, κ. Θεόδωρος Μουριάδης, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας, κ. Κυριάκος Σταυρίδης.

Τις εργασίες της Ημερίδας και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συντονίσει ο κ. Νίκος Χαζαρίδης, υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του Δήμου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button