Καβάλα

Δήλωση του δημάρχου Καβάλας για τις απολύσεις στα Πετρέλαια

Ο δήμαρχος Καβάλας Θ. Μουριάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις απολύσεις στα Πετρέλαια:

«Η έκρυθμη εδώ και καιρό κατάσταση στην επιχείρηση των πετρελαίων δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με μονομερείς ενέργειες, όμως η σημερινή απρόσμενη και απροειδοποίητη απόλυση 24 εργαζομένων της επιχείρησης.

Πρόκειται για μια απόφαση που οδηγεί στην ανεργία και στη φτωχοποίηση δεκάδες Καβαλιώτες και οξύνει το ήδη τεταμένο κλίμα, πολλώ δε μάλλον όταν αποδίδονται στους εργαζόμενους αδικήματα που ακόμη διερευνώνται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας.

Η Καβάλα θέλει και χρειάζεται την αδιάκοπη λειτουργία των Πετρελαίων στη Νέα Καρβάλη και υπήρξε, στο σύνολό της ως κοινωνία, αρωγός σε κάθε δίκαιο αίτημα της εργοδότριας εταιρείας, από τη στιγμή που προσφέρει θέσεις εργασίας και αποτελεί οικονομικό πνεύμονα για την περιοχή μας.

Πλην, όμως, η εργοδότρια εταιρεία οφείλει να γνωρίζει ότι έχει και υποχρεώσεις απέναντι στην τοπική κοινωνία. Η Ελληνική Πολιτεία δεν παραχώρησε, εν λευκώ, με απευθείας ανάθεση το δικαίωμα εκμετάλλευσης του Πρίνου.

Σε κάθε περίπτωση, οι εργασιακές σχέσεις αλλά και οι διατυπώσεις για την ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων, πρέπει να γίνονται σεβαστές.

Κάνουμε για άλλη μια φορά έκκληση για διάλογο.

Καλούμε με αγωνία και τις 2 πλευρές να εξαντλήσουν κάθε μέσο διαλόγου και συζήτησης και δεσμευόμαστε να αναλάβουμε άμεσα σχετική πρωτοβουλία.

Δεν έχουμε περιθώριο για άλλες απολύσεις και για αύξηση της ανεργίας.

Καλούμε την εργοδότρια εταιρεία σε ένδειξη καλής θέλησης να ανακαλέσει όλες τις απολύσεις».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button