Εργασία

Γ. Τεπελόπουλος: Δεν πάει άλλο με τις μετακινήσεις παθολόγων

Για εκρηκτική κατάσταση που δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί, μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας ο πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ, Γιώργος Τεπελόπουλος, αναφορικά με τις μετακινήσεις παθολόγων του Γ.Ν.Κ. σε αυτό της γειτονικής Ξάνθης.  

«Το θέμα έχει προκύψει εδώ και κάποιους μήνες, από τον Δεκέμβριο συγκεκριμένα, λόγω ελλείψεων και της υποστελεχωμένης Παθολογικής Κλινικής στην Ξάνθη. Θεωρούσαμε ότι είναι κάτι προσωρινό, να μετακινούνται για 15 μέρες τον μήνα, με πλήρες πρωινό ωράριο και εφημερίες, παθολόγοι από το Γ.Ν.Κ. Η κατάσταση συνεχίστηκε όμως σε όλη τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους», ανέφερε αρχικά. 

«Το πρόβλημα είναι μεγάλο και φλέγον – Εκρηκτικό μείγμα που κάποια στιγμή θα εκραγεί….»

«Φτάσαμε πια στον Μάιο και το καθεστώς δεν έχει αλλάξει. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και φλέγον. Οι Παθολογικές Κλινικές του Γ.Ν.Κ. υπερλειτουργούν, έχουν μεγάλη προσέλευση και από όμορες Περιφερειακές Ενότητες κι ενώ και εδώ είναι υποστελεχωμένες, με γιατρούς άνω των 60 ετών, που καλούνται να υπερεφημερεύουν. Όλα αυτά δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που κάποια στιγμή θα εκραγεί. Έχω μιλήσει με τους διευθυντές των Παθολογικών και οι παραιτήσεις είναι πάνω στο τραπέζι. Μια επιλογή που σκέφτονται σοβαρά», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Τεπελόπουλος.

«Δεν μπορούμε να αποδυναμώνουμε τις Κλινικές ενός Νοσοκομείου για να δυναμώνουμε ένα γειτονικό»

«Πρέπει να εισακουστούμε, να σταματήσει αυτό το πράγμα, γιατί έρχεται τουριστική περίοδος. Το Γ.Ν.Κ. θα δεχθεί ακόμη μεγαλύτερο κύμα ασθενών. Δεν μπορούμε να αποδυναμώνουμε τις Κλινικές ενός Νοσοκομείου για να δυναμώνουμε ένα γειτονικό. Οπωσδήποτε πρέπει να στελεχωθούν τα Νοσοκομεία Δράμας και Ξάνθης, αλλά όχι εις βάρος του Νοσοκομείου Καβάλας», ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ.

Σε ερώτηση τι απαντούν οι αρμόδιοι για το θέμα, ο κ. Τεπελόπουλος υπογράμμισε: «Οι ιθύνοντες είναι λίγο… αλλεργικοί στο διάλογο μαζί μας. Ίσως αν βρισκόμασταν να μπορούσαμε να τους τα εξηγήσουμε αναλυτικότερα, αλλά δεν μπορούμε να τους δούμε. Δεν έχουν τη διάθεση να κάνουν διάλογο μαζί μας και χάνουν τη μεγάλη εικόνα, αυτήν της καθημερινότητας. Η κατάσταση είναι δύσκολη και δεν μπορεί να διαιωνιστεί. Στηρίξαμε τα γειτονικά Νοσοκομεία, αλλά δεν πάει άλλο. Δεν είναι οι γιατροί γυρολόγοι να περιμένουν με μια βαλίτσα στο χέρι για το που θα τους μετακινήσουν».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button