Καβάλα

Γ. Κελγιώργης: Λέμε και ξαναλέμε πως οι εμπορικές Κυριακές είναι τρεις

Ικανοποιητική ήταν η κίνηση στην αγορά της Καβάλας, το διήμερο του Σαββάτου του Λαζάρου και της Κυριακής των Βαΐων, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Γιάννης Κελγιώργης.

«Από το Σάββατο του Λαζάρου (8/4) είδαμε ότι άρχισαν να κινούνται οι καταναλωτές στην τοπική αγορά. Ούτως ή άλλως πλησιάζουμε προς την εορτή του Πάσχα και υπάρχουν κάποιες ανάγκες του καταναλωτικού κοινού που πρέπει να καλυφθούν. Συνέβαλε στην καλή κίνηση και της Κυριακής των Βαΐων το κρουαζιερόπλοιο που κατέπλευσε στην πόλη μας. Το θετικό είναι επίσης ότι είδαμε να κινούνται στην αγορά μας και αρκετοί Βαλκάνιοι επισκέπτες», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ.

«Η αγορά της Καβάλας προσδοκά πολλά από αυτές τις ημέρες. Έχει βάλει τα γιορτινά της και γι’ αυτό καλούμε τον κόσμο της Καβάλας να στηρίξει τα τοπικά καταστήματα…»

«Για άλλη μια φορά την τιμητική τους είχαν τα παιδικά ρούχα και παπούτσια, αλλά και εποχικά είδη, όπως οι λαμπάδες και στη συνέχεια ένδυση – υπόδηση γενικότερα και μικροαντικείμενα. Ελπίζουμε με σύμμαχό μας τον καλό καιρό να συνεχίσουμε καλά και τις επόμενες ημέρες μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, οπότε και αναμένεται κορύφωση της κίνησης. Η αγορά της Καβάλας προσδοκά πολλά από αυτές τις ημέρες. Έχει βάλει τα γιορτινά της και γι’ αυτό καλούμε τον κόσμο της Καβάλας να στηρίξει τα τοπικά καταστήματα και να κάνει τις αγορές του από αυτά, τα οποία και τα εμπιστεύεται όλα αυτά τα χρόνια. Στο τέλος πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα θα έχει ένα θετικό πρόσημο», επισήμανε ακόμη ο Γιάννης Κελγιώργης.

«Λέμε ξανά και ξανά, ότι οι εμπορικές Κυριακές είναι τρεις, των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και η Κυριακή των Βαΐων. Και δεν διαψευστήκαμε…»

Ειδικότερα δε για τη λειτουργία της αγοράς στη διάρκεια της Κυριακής των Βαΐων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας σημείωσε: «Η Κυριακή των Βαΐων είναι μια από τις τρεις Κυριακές του χρόνου, που οι Εμπορικοί Σύλλογοι πιστεύουν. Γι’ αυτό λέμε ξανά και ξανά, ότι οι εμπορικές Κυριακές είναι τρεις, των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και η Κυριακή των Βαΐων. Και δεν διαψευστήκαμε. Είδαμε ότι όλες τις προηγούμενες Κυριακές που η αγορά ήταν «ανοιχτή», οι καταναλωτές γύρισαν την πλάτη, ήταν κλειστά τα καταστήματα και μάλιστα πολλά πολυκαταστήματα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έγιναν οι απαιτούμενοι τζίροι, αυτοί που χρειαζόταν, για να κρατήσουν μια επιχείρηση ανοιχτή. Την Κυριακή των Βαΐων έγινε αυτό που πιστεύουμε, αυτό που γνωρίζει όλος ο εμπορικός κόσμος της χώρας, είδαμε τους καταναλωτές έξω, δούλεψε και η εστίαση και πιστεύω έτσι θα συνεχίσουμε σε όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας με σύμμαχό μας τον καιρό ως βασική προϋπόθεση».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button