Εργασία

Γιώργος Τεπελόπουλος: Οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό κύρια πηγή των προβλημάτων μας

Στη δίωρη στάση εργασίας που προκήρυξε για το πρωί της Τετάρτης (18/10) το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, για τις τεράστιες ελλείψεις σε επίπεδο προσωπικού, θα συμμετάσχουν και οι γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος.

«Προβαίνουμε κι εμείς σε μία στάση εργασίας και σε συμπαράσταση με την αντίστοιχη στάση εργασίας του Σωματείου Εργαζομένων σε συνεννόηση με την κ. Πετράκη, από τις 8:00 μέχρι 10:00 το πρωί για να εκδηλώσουμε τη διαμαρτυρία μας για όλα αυτά που συμβαίνουν και μας απασχολούν», δήλωσε σχετικά στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος των γιατρών του Γ.Ν.Κ., Γιώργος Τεπελόπουλος. 

«Οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, η κύρια πηγή των προβλημάτων μας…»

«Όσον αφορά τα προβλήματά μας, αυτά είναι πάγια δυστυχώς και δεν βαίνουν προς βελτίωση. Ξεκινάμε φυσικά από τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό. Αυτή είναι η κύρια πηγή των προβλημάτων μας. Εμείς ζητάμε όλες οι οργανικές θέσεις του Νοσοκομείου να καλυφθούν με προκηρύξεις και με μόνιμους γιατρούς. Επίσης ένα πολύ μεγάλο ζήτημα είναι αυτό των μετακινήσεων των γιατρών μας, κάτι το οποίο έχει προκύψει εσχάτως και για το οποίο έχουμε διαμαρτυρηθεί πολλές φορές χωρίς να έχουμε εισακουστεί. Φυσικά διαμαρτυρόμαστε και για το φαινόμενο ότι το Νοσοκομείο ασκεί έφεση, όταν κάποια δικαστική απόφαση δικαιώνει ένα σώμα εργαζομένων, όπως τους γιατρούς για καταβολή αναδρομικών. Όταν έρχεται η απόφαση αυτή στο Νοσοκομείο αυτό ασκεί έφεση, προκειμένου το ίδιο το προσωπικό να μην πάρει τα χρήματα που δικαιούται ή να τα πάρει με κάποια καθυστέρηση. Αυτό θεωρούμε ότι πρέπει να αλλάξει, είναι μία πάγια τακτική που πρέπει να σταματήσει. Εφόσον υπάρχει δικαστική απόφαση πιο το νόημα να ταλαιπωρεί τον κόσμο στο να πάρει χρήματα που χρειάζεται;», τόνισε σχετικά ο κ. Τεπελόπουλος.

«Είναι πάρα πολλά τα ζητήματα και πρέπει να τεθούν επί τάπητος…»

«Σαν κλάδος όμως, αυτό που μας απασχολεί γενικότερα είναι το μισθολογικό, γιατί ο σκοπός του να λειτουργήσει σωστά το Ε.Σ.Υ. είναι να γίνει ελκυστικό. Για να γίνει ελκυστικό και να τραβήξει νέους γιατρούς που είναι έξω και αυτούς που δεν πρέπει να φύγουν στο εξωτερικό, θα πρέπει να γίνει ελκυστικό και μισθολογικά. Θα πρέπει να υπάρξουν αυξήσεις στους μισθούς μας, αύξηση στις κόστος των εφημεριών. Το κόστος μίας ώρας εφημέρευσης είναι περίπου στα 2,5 με 3 ευρώ. Για μία ώρα εφημέρευσης πληρωνόμαστε με το προαναφερθέν ποσό, το οποίο είναι απαράδεκτο φυσικά. Είναι πάρα πολλά τα ζητήματα και πρέπει να τεθούν επί τάπητος. Μόνο έτσι θα μπορέσει να ορθοποδήσει το Ε.Σ.Υ., να γεμίσει με προσωπικό, να αυξηθούν οι αριθμοί, ώστε να μπορέσει να δουλέψει για τον λόγο με τον οποίο στήθηκε να δουλέψει, για να μπορέσουν οι άνθρωποι να εξυπηρετηθούν σωστά, χωρίς τις αναμονές που παρατηρούνται κυρίως στα επείγοντα ή στις κλινικές είτε τις νύχτες», επισήμανε καταληκτικά ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του Γ.Ν.Κ.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button