Εργασία

Γιώργος Γραμμένος: Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή στη δικηγορία

«Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή στη δικηγορία. Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, θα έχει να αντιμετωπίσει πάρα πολλές και σοβαρές προκλήσεις. Περνάμε πλέον στην ψηφιακή δικαιοσύνη, από τη φορολογία μας μέχρι την κατάθεση ηλεκτρονικών δικογράφων, ηλεκτρονικές υπογραφές και δίκες οσονούπω. Μπαίνουν πολλά νέα πράγματα στο τραπέζι».

Τα παραπάνω τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο Γιώργος Γραμμένος, ενόψει των εκλογών του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 28 Νοεμβρίου, με δύο υποψήφιους για τη θέση του προέδρου, εκ νέου τον ίδιο και την Τάνια Σιμήτα.

«Το αντικείμενο μας διαρκώς μειώνεται – Σοβαρό θέμα είναι και η ακριβή δικαιοσύνη που αποτρέπει πολύ κόσμο στο να διεκδικήσει το δίκιο του – Τους τελευταίους μήνες προσπαθούμε να μπούμε σε ένα ρυθμό κανονικό…»

«Παρά τον αυξημένο αριθμό δικηγόρων στην Ελλάδα, το αντικείμενο μας διαρκώς μειώνεται. Επίσης ένα πολύ σοβαρό θέμα είναι η ακριβή δικαιοσύνη που αποτρέπει πολύ κόσμο στο να καταφύγει σε αυτήν και να διεκδικήσει το δίκιο του. Μπαίνουμε σε μια τετραετία με ένα ριζικά διαφορετικό σκηνικό. Δυστυχώς τα δυο τελευταία χρόνια περιορίστηκαν πάρα πολύ οι δράσεις μας. Η θητεία του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου ήταν ουσιαστικά για δυο χρόνια. Κάναμε όσα περισσότερα μπορούσαμε, αλλά μετά αναγκαστήκαμε να περιοριστούμε εξαιτίας των μέτρων για την πανδημία. Τους τελευταίους μήνες προσπαθούμε να μπούμε σε έναν κανονικό ρυθμό. Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι ως νομικά πρόσωπα έχουν προβλήματα σε σχέση με τα έσοδά και τα έξοδά τους, λόγω του κλεισίματος των δικαστηρίων και της μειωμένης κίνησης. Θεωρώ ότι σιγά σιγά θα τα ξεπεράσουμε όλα και θα προσπαθήσουμε για το καλό των συναδέλφων, ιδίως των νέων, να δώσουμε την μάχη για να κερδίσουμε όσα περισσότερα μπορούμε», επισήμανε σχετικά ο Γιώργος Γραμμένος.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν με φυσική παρουσία και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών κανόνων – 359 δικηγόροι καλούνται να ψηφίσουν – Ξεχωριστά τα ψηφοδέλτια για πρόεδρο και συμβούλους

Να σημειωθεί ότι συνολικά 359 άτομα είναι οι εγγεγραμμένοι στον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας. Το ψηφοδέλτιο των προέδρων είναι ξεχωριστό, ενώ ενιαίο είναι αυτό των συμβούλων.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στην έδρα του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας στην οδό Παύλου Μελά, με αυστηρό περιορισμό όσων θα βρίσκονται στον χώρο, δηλαδή μόνο παρουσία της εφορευτικής επιτροπής κι όσων ψηφίζουν.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν με φυσική παρουσία και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών κανόνων. Οι δικηγόροι θα ψηφίζουν με την επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης ή με αρνητικά μοριακά και rapid tests.

«Δεν θα μπορούν να εισέλθουν σε κλειστό χώρο συνάδελφοι που δεν πληρούν τα παραπάνω. Δεν θα έχουμε όμως σοβαρό πρόβλημα, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων μας είναι εμβολιασμένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Γραμμένος.

«Ήταν άχαρο να είσαι ο μοναδικός υποψήφιος. Την τελευταία στιγμή η κ. Σιμήτα κατέθεσε την υποψηφιότητα της κι έχει πλέον περισσότερο ενδιαφέρον η όλη διαδικασία…»

«Οι εκλογές μας παραδοσιακά διεξάγονται σε ένα πολιτισμένο επίπεδο, δεν έχουμε κομματικές ή πολιτικές αντιπαραθέσεις και προσπαθούμε πάντα να διατηρούμε ένα υψηλό επίπεδο τον προεκλογικό μας αγώνα έτσι θα γίνει και φέτος. Συνήθως τα ποσοστά συμμετοχής στις εκλογές του Δ.Σ.Κ. είναι υψηλά», συμπλήρωσε ακόμη ο κ. Γραμμένος.

Σχολιάζοντας τέλος το γεγονός ότι την προεδρία διεκδικεί και η συνάδελφος του Τάνια Σιμήτα, ο κ. Γραμμένος ανέφερε: «Δεν αισθανόμουν και πολύ άνετα μέχρι την τελευταία ημέρα κατάθεσης των υποψηφιοτήτων, με την έννοια της απογοήτευσης, καθώς ήταν άχαρο το να είσαι ο μοναδικός υποψήφιος. Την τελευταία στιγμή η κ. Σιμήτα κατέθεσε την υποψηφιότητα της κι έχει πλέον περισσότερο ενδιαφέρον η όλη διαδικασία και από θέμα συμμετοχής, καθώς θα είναι περισσότεροι σίγουρα αυτοί που θα ψηφίσουν».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button