Εργασία

Γιώργος Γραμμένος: Βαρύτητα στην επαγγελματική επιβίωση των νέων δικηγόρων

Ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων επαγγελματικής επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι νέοι κυρίως δικηγόροι, θα δώσει το νέο διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο επανεκλεγείς πρόεδρός του, Γιώργος Γραμμένος.

Ένας ακόμη στόχος του νέου διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, θα είναι το να βρεθεί ακόμη πιο κοντά στην κοινωνία, με κύριο στόχο να αποκαταστήσει, όπως τόνισε ο κ. Γραμμένος, την εμπιστοσύνη του πολίτη απέναντι στον δικηγόρο.

«Τα προβλήματα είναι κοινά και γνωστά σε όλους μας κι όλοι έχουμε σαν γνώμονα την επίλυση αυτών των προβλημάτων…»

Όπως υπογράμμισε αρχικά ο κ. Γραμμένος, η εκλογική διαδικασία, η οποία  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (28/11), εξελίχθηκε απόλυτα ομαλά, όπως συμβαίνει άλλωστε σε όλες τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, καθώς δεν υπήρξαν προσωπικές, ούτε πολιτικές ή παραταξιακές αντιπαραθέσεις.

«Τα προβλήματα είναι κοινά και γνωστά σε όλους μας κι όλοι έχουμε σαν γνώμονα την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Η συμμετοχή των συναδέλφων στην εκλογική διαδικασία ήταν πολύ μεγάλη και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που περιμέναμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας.

«Το διοικητικό συμβούλιο έχει ανανεωθεί με νέα άτομα, τα οποία θα μπουν κι αυτά δυνατά από την νέα χρονιά στη διαδικασία…»

Ο Γιώργος Γραμμένος εξήρε στη συνέχεια την παρουσία στις εκλογές της κ. Σιμήτα, η οποία διεκδίκησε την προεδρία του Δ.Σ.Κ., λέγοντας σχετικά: «Με την κ. Σιμήτα γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και είναι μια πολύ καλή επαγγελματίας. Στις εκλογές της Κυριακής πήγε επίσης πολύ καλά και τιμήθηκε από ικανό αριθμό συναδέλφων μας».

Αναφορικά με τις διαδικασίες για το νέο διοικητικό συμβούλιο σημείωσε: «Εμείς συνεχίζουμε το έργο μας. Το διοικητικό συμβούλιο έχει ανανεωθεί με νέα άτομα, τα οποία θα μπουν κι αυτά δυνατά από την νέα χρονιά στη διαδικασία. Η σύσταση σε σώμα πρέπει να γίνει κανονικά στις 2 Δεκεμβρίου. Πρέπει να στείλουμε όλα τα έγγραφα που απαιτούνται σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες για τις νομιμοποιήσεις. Είναι μια τυπική διαδικασία».

«Προχωράμε πλέον σε μια ψηφιακή δικαιοσύνη, ο ρυθμός απονομής της όμως δεν έχει βελτιωθεί σημαντικά. Μιλάμε για μια πολυέξοδη δικαιοσύνη…»

 Μιλώντας ειδικότερα για τις προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στη νέα θητεία του ο ίδιος, αλλά και το νέο διοικητικό συμβούλιο, ο Γιώργος Γραμμένος ανέφερε: «Τα προβλήματα μας είναι πολλά και μεγάλα. Οι νέοι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επαγγελματικής επιβίωσης. Επίσης προχωράμε πλέον σε μια ψηφιακή δικαιοσύνη, ο ρυθμός απονομής της όμως δεν έχει βελτιωθεί σημαντικά. Μιλάμε για μια πολυέξοδη δικαιοσύνη. Ο μέσος πολίτης δεν μπορεί να διαθέσει χρήματα για να προασπίσει τα δικαιώματά του σε κάθε περίπτωση κι αυτό που είχαμε και έχουμε ως στόχο στον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας είναι να έρθουμε κοντά στην κοινωνία, να είμαστε δίπλα στον πολίτη και να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη του πολίτη απέναντι στον δικηγόρο».

«Στην Π.Ε. Καβάλας, οι κάτω της δεκαετίας συνάδελφοι μας είναι ένα σημαντικό ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ 30 με 40% – Οφείλουμε για τους νέους δικηγόρους να κάνουμε ό,τι καλύτερο…»

«Η συντριπτική πλειονότητα των δικηγόρων της Π.Ε. Καβάλας και γενικότερα της ελληνικής περιφέρειας, δεν εργάζονται στα μεγάλα γραφεία των Αθηνών, αλλά είναι άνθρωποι μαχόμενοι στο πεζοδρόμιο, που στηρίζουν και παλεύουν για το δίκιο των αδύναμων ανθρώπων που παλεύουν να σώσουν τα σπίτια τους απέναντι σε τράπεζες, funds κλπ. Στην Π.Ε. Καβάλας, οι κάτω της δεκαετίας συνάδελφοι μας είναι ένα σημαντικό ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ 30 με 40%. Το θετικό με τους παλαιότερους είναι ότι έχουν κάνει μια σταδιοδρομία κι αυτό που κάνουμε μετά από 35 με 40 χρόνια στον χώρο είναι μια συντήρηση. Άρα οφείλουμε για τους νέους δικηγόρους να κάνουμε ό,τι καλύτερο», συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Γραμμένος.

«Οι νέοι συνάδελφοι που ξεκινούν σήμερα δεν έχουν να πληρώσουν τα έξοδα των γραφείων τους και αναγκάζονται πολλές φορές να κάνουν ακόμη και διακοπή επαγγελματικής δραστηριότητας…»

 «Είναι θέμα επιβίωσης πλέον για τους νέους συναδέλφους που ξεκινούν σήμερα δεν έχουν να πληρώσουν τα έξοδα των γραφείων τους και αναγκάζονται πολλές φορές να κάνουν ακόμη και διακοπή επαγγελματικής δραστηριότητας. Γι’ αυτά τα παιδιά πρέπει να αγωνιστούμε από εδώ και πέρα. Τα προβλήματα είναι κοινά. Είμαστε 63 Δικηγορικοί Σύλλογοι και στους 29 υπήρχε μόνο ένας υποψήφιος πρόεδρος! Όταν έχεις να ασχοληθείς με τα προσωπικά σου προβλήματα και με την επιβίωση, σε λίγους περισσεύει ο χώρος και ο χρόνος να αφιερώσουν δραστηριότητες που εν τέλει είναι σε βάρος του επαγγέλματος», επισήμανε καταληκτικά στα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button