Καβάλα

Γιώργος Βαφείδης: Οι αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη είναι ό,τι χειρότερο αυτή τη στιγμή

«Οι αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη που ψήφισε η δημοτική αρχή, είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί αυτή τη στιγμή».

Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας, Γιώργος Βαφείδης, σχολιάζοντας τις αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη που ψήφισε η παράταξη της διοίκησης του Δήμου Καβάλας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Δευτέρα (22/1).

«Η υπερβολική αύξηση στα ανταποδοτικά τέλη ήρθε με άκομψο τρόπο μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο της νέας θητείας του δημοτικού συμβουλίου…»

«Τα πράγματα είναι απλά. Θεωρούμε, σαν συλλογικότητα, ότι είναι πάρα πολύ δύσκολη περίοδος γενικότερα για αυξήσεις. Βαλλόμαστε όλοι, όχι μόνο εμείς οι άνθρωποι της εστίασης, αλλά και τα νοικοκυριά, όλοι οι κλάδοι, όλες οι συντεχνίες από το φορολογικό, από τα ασφαλιστικό, γενικότερα από την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση. Προερχόμαστε από μία υγειονομική κρίση που οι πληγές που έχει αφήσει ακόμα είναι ανοιχτές. Οπότε θεωρώ τις αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη που ψήφισε η δημοτική αρχή πως είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί αυτή τη στιγμή, να μας έρθει δηλαδή και αυτή η υπερβολική αύξηση στα ανταποδοτικά τέλη και με αυτόν τον άκομψο τρόπο μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο της νέας θητείας του δημοτικού συμβουλίου να ξεκινάμε με τέτοιου είδους οικονομικές αναπροσαρμογές», ανέφερε σχετικά ο Γιώργος Βαφείδης. 

«Δεν περιμέναμε αυτή η δημοτική αρχή, αυτή η διοίκηση, που απαρτίζεται από πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες, να μην αφουγκράζεται τον προβληματισμό μας…»

«Αυτό που μας στεναχώρησε περισσότερο είναι το γεγονός ότι δεν περιμέναμε αυτή η δημοτική αρχή, αυτή η διοίκηση, η οποία για πρώτη φορά στα χρονικά στην ιστορία του καβαλιώτικου δημοτικού συμβουλίου, απαρτίζεται από πάρα πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες που είναι ενεργά μέλη του Εμπορικού Συλλόγου και του Επιμελητηρίου, να μην αφουγκράζεται τον προβληματισμό μας, να μην καλούμαστε ως φορείς σε μία μορφή διαβούλευσης αφού πήρε την απόφαση η δημοτική αρχή να ανακοινώσει και να θέσει σε εφαρμογή τις συγκεκριμένες αλλαγές», σημείωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας.

«Θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι και το Επιμελητήριο μαζί μας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας…»

«Αυτή είναι η άποψή μας, αυτά εκφράστηκαν από όσους φορείς παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας το βράδυ της Δευτέρας (22/1). Επίσης μας προβλημάτισε πάρα πολύ το γεγονός ότι δεν συμμετείχε σε αυτήν την συνεδρίαση το Επιμελητήριο Καβάλας πού είναι το ανώτερο όργανό μας. Μπορεί να είναι ο σύμβουλος του κράτους, αλλά από αυτή τη θέση αφουγκράζεται και μεταφέρει τους δικούς μας προβληματισμούς. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι και το Επιμελητήριο μαζί μας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Γιώργος Βαφείδης.   

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button