Εργασία

Γιάννης Παναγιωτίδης: Μπορεί να δοθεί παράταση στις φορολογικές δηλώσεις

«Στην καρδιά του καλοκαιριού και εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών, οι λογιστές της Καβάλας αγωνίζονται πραγματικά για να διεκπεραιώσουν μέσα στο πλήθος των υποχρεώσεών τους και τις φορολογικές δηλώσεις».

Τα παραπάνω σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο γνωστός Καβαλιώτης λογιστής, Γιάννης Παναγιωτίδης, μ’ αφορμή το αίτημα του τοπικού συλλόγου λογιστών για παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

«Η αιτίαση από την κυβέρνηση για να μη δοθεί παράταση είναι ότι οι ατομικές δηλώσεις των φυσικών προσώπων θα πρέπει να υποβληθούν, ώστε να μπορέσει με τα οικονομικά στοιχεία του 2022, να ασκήσει την οικονομική της πολιτική…»

«Υπάρχει και η άποψη του υπουργείου Οικονομικών, με τον νέο υπουργό τον κ. Χατζηδάκη, ο οποίος γενικότερα δεν θα έλεγα ότι είναι συνεργάσιμος, ακόμη κι όταν ήταν στο υπουργείο Εργασίας, ώστε να κατανοήσει τα προβλήματα που υπάρχουν και τον λόγο για τον οποίο ο κλάδος των λογιστών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Η αιτίαση από την κυβέρνηση για να μη δοθεί παράταση είναι ότι οι ατομικές δηλώσεις των φυσικών προσώπων θα πρέπει να υποβληθούν, ώστε να μπορέσει με τα οικονομικά στοιχεία του 2022, να ασκήσει την οικονομική της πολιτική  όσον αφορά το market pass κι όλα τα άλλα επιδόματα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας», ανέφερε σχετικά ο κ. Παναγιωτίδης.

«Δεν υπάρχει κάποιο αντικειμενικό πρόβλημα που να εμποδίζει αυτήν την παράταση…»

«Αυτό όμως δεν αναιρεί τα προβλήματα που υπήρχαν όλο αυτό το διάστημα. Αντικειμενικά είναι πολύ δύσκολο να τελειώσουν όλες οι δηλώσεις στο τέλος Ιουλίου. Θεωρώ δεδομένο ότι θα υπάρξει μια παράταση, τουλάχιστον για το νομικά πρόσωπα, αν και κανένα λογιστικό γραφείο δεν θα ήθελε, γιατί στόχος μας είναι να τελειώνουμε με τις δηλώσεις για να καθαρίσει το μυαλό μας, λίγες μέρες μέσα στον Αύγουστο. Γι’ αυτό ζητάμε μια παράταση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου. Δεν υπάρχει κάποιο αντικειμενικό πρόβλημα που να εμποδίζει αυτήν την παράταση, με τη λογική ότι τα έσοδα και ο προϋπολογισμός είναι πλεονασματικός αυτή τη στιγμή σε μεγάλο νούμερο με αυτό που προβλεπόταν, συνεπώς πρέπει να δοθεί παράταση, γιατί η καθυστέρηση αυτή δεν οφείλεται στην αδιαφορία των λογιστικών γραφείων», τόνισε καταληκτικά ο Γιάννης Παναγιωτίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button