Εργασία

Γιάννης Καρούζος: Νομικά εσφαλμένη η απόφαση του Πρωτοδικείου Καβάλας για τις απολύσεις στα Λιπάσματα

Νομικά εσφαλμένη χαρακτηρίζει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας με την οποία κρίθηκαν άκυρες οι 130 ομαδικές απολύσεις εργαζομένων των Λιπασμάτων, ο δικηγόρος της Λιπασματοβιομηχανίας, Γιάννης Καρούζος.

Ο κ. Γιάννης Καρούζος σημείωσε πως η απόφαση πάσχει νομικά και ήδη ετοιμάζονται να καταθέσουν έφεση.

Ειδικότερα ο δικηγόρος της εταιρείας δήλωσε:

«Πρόκειται για μία απόφαση η οποία είναι παντελώς νομικά εσφαλμένη, με τεράστια νομικά καινοφανή άλματα η οποία δεν αξιολόγησε επαρκώς το αποδεικτικό υλικό που είχε προσκομίσει η πλευρά της εταιρείας. Δεν αξιολόγησε κανέναν από τους ισχυρισμούς της εταιρείας κατά τον τρόπο που θα έδινε με ασφάλεια την πεποίθηση στον πολίτη, αλλά και στους διαδίκους που διαβάζουν και μελετούν την απόφαση ότι έκρινε αντικειμενικά και αμερόληπτα. Και φυσικά η εταιρεία ήδη προετοιμάζει την έφεσή της διότι η απόφαση αυτή, πέρα από μία πρώτη δικαστική κρίση, δεν παράγει κανένα απολύτως δεδικασμένο, δεν δεσμεύει κανέναν και βεβαίως θα ακολουθήσουμε την πορεία προσβολής της στο Εφετείο όπως προκύπτει από τη δικονομία. Ήδη το νομικό επιτελείο συντάσσει την έφεση την οποία και θα καταθέσουμε προκειμένου να τύχουμε μιας άλλης αξιολόγησης η οποία θα λάβει σοβαρά υπ’ όψιν όλα όσα είχαμε αποδεικτικά εισφέρει στον δικαστή, θα κρίνει αμερόληπτα την ουσία της υπόθεσης με βάση τον Νόμο και τη δικονομία, κάτι που το Πρωτοδικείο Καβάλας στη συγκεκριμένη απόφαση, στη συγκεκριμένη δίκη, δεν έκανε. Είναι ξεκάθαρο ότι η απόφαση πάσχει, έχει σοβαρές πλημμέλειες, είναι αναιτιολόγητη και βεβαίως γι’ αυτό το λόγο και θα την προσβάλλουμε στο Εφετείο».

«Αδικεί την εταιρεία»

Ο κ . Καρούζος πρόσθεσε ότι «η διαδικασία των ομαδικών απολύσεων τηρήθηκε με βάση τον Νόμο. Αξιολογήθηκε από ένα αμερόληπτο όργανο, το Υπουργείο Εργασίας που είναι το ανώτατο συμβούλιο εργασίας, στο οποίο συμμετέχουν κοινωνικοί εταίροι διαφόρων κλάδων και αντιπροσωπευτικών διαστρωμάτων συμφερόντων, όπως είναι οι εργαζόμενοι, ο ΣΕΒ, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εκπροσωπούνται στο όνομα και το όργανο αυτό και φυσικά έκρινε ότι τηρήθηκε κατά γράμμα ο Νόμος στη διαδικασία που ακολούθησε η εταιρεία.

Αυτό, λοιπόν, ήταν προμετωπίδα στην όποια υπεράσπιση της εταιρείας στον δικαστικό αγώνα που ξεκίνησε από μέρους των εργαζομένων. Και ειλικρινά απορώ πώς το δικαστήριο το ξεπέρασε με μία κρίση η οποία κατά την άποψή μας είναι απολύτως λανθασμένη και που δεν έχει να κάνει με την νομιμότητα όπου στηρίχθηκε εκ μέρους της εταιρείας αλλά με άλλα θέματα που δεν απασχολούν ένα εργατικό δικαστήριο και δεν θα έπρεπε να το απασχολήσουν.

Γι’ αυτόν τον λόγο θεωρούμε ότι η απόφαση αδικεί την εταιρεία. Θα προσφύγουμε σε ανώτερο επίπεδο και ευελπιστούμε ότι εκεί θα τύχουμε μιας άλλης δίκαιης και αμερόληπτης αντιμετώπισης».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button