Καβάλα

Βραβεύτηκαν από τον δήμο Καβάλας οι καλύτερες βιτρίνες την περίοδο των Χριστουγέννων

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου 2024, παρουσία του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, των Αντιδημάρχων Ανάπτυξης και Τουρισμού, Παναγιώτη Αγγελίδη και Πολιτισμού, Διά Βίου Μάθησης και Μουσικής Εκπαίδευσης, Απόστολου Μουμτσάκη και των παραγόντων της αγοράς, η βράβευση των καλύτερα στολισμένων βιτρινών του Δήμου Καβάλας την χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Το χρηματικό έπαθλο που εισέπραξαν οι επαγγελματίες της περιοχής μας, κατόπιν σχετικής απόφασης του Δημάρχου Καβάλας, ήταν σημαντικά αυξημένο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ

ΚΑΒΑΛΑ:

Βιβλιοχαρτοπωλείο “ΖΑΠΩΝΗΣ” – 500 €

Βιβλιοχαρτοπωλείο “Santi Book & Art” – 300 €

Κατάστημα Delicatessen “Ποικιλίες ΑΝΑΝΙΑΔΗ” – 200 €

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΙΠΠΩΝ:

Ξηροί Καρποί “ΖΩΓΙΑ” – 500 €

Κρεπερί “Mr Bear” – 300 €

Cafe “Barcode” – 200 €

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ: “Ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο, τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας και τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλίππων, φρόντισαν, για μία ακόμη χρονιά, να δώσουν ένα επιπλέον κίνητρο στους επιχειρηματίες της περιοχής μας, με στόχο τη βελτίωση της εικόνας που παρουσιάζουν οι βιτρίνες των καταστημάτων στην πόλη και τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων.

Γι΄αυτό το λόγο, όχι μόνο διατήρησαν τον εν λόγω θεσμό, αλλά αποφάσισαν να διαθέσουν και περισσότερα χρήματα για τα τρία πρώτα βραβεία.

Έτσι, από 500 ευρώ θα πάρουν οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στην πρώτη θέση, από 300 ευρώ στη δεύτερη και από 200 ευρώ στην τρίτη θέση.

Θέλω να πιστεύω ότι την επόμενη χρονιά θα ανταποκριθούν περισσότεροι επαγγελματίες στο κάλεσμα μας, για να έχουμε ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα. Πρέπει, εκτός από το Δήμο Καβάλας, να συμμετέχουν και αυτοί πιο ενεργά στη διαμόρφωση ενός πιο ζεστού κλίματος, όπως συμβαίνει και σε άλλες πόλεις.

Πριν δώσω το λόγο στους ανθρώπους της αγοράς, επιτρέψτε μου να συγχαρώ τους νικητές του διαγωνισμού, ήτοι τις επιχειρήσεις Βιβλιοχαρτοπωλείο «ΖΑΠΩΝΗΣ», στην οδό Βενιζέλου 63, το κατάστημα Ξηρών Καρπών «ΖΩΓΙΑ», στις Κρηνίδες, το Βιβλιοχαρτοπωλείο «Santi Book & Art», στην οδό Ζαλόγγου 38, την Κρεπερί «Mr Bear», στις Κρηνίδες, το κατάστημα Delicatessen «Ποικιλίες ΑΝΑΝΙΑΔΗ», στην οδό Κύπρου, και το Cafe «Barcode», στον Αμυγδαλεώνα.

Τους ευχαριστώ που πρόσθεσαν τις όμορφες πινελιές τους, για να γεμίσει με χρώματα και τη λάμψη των εορταστικών ημερών ο Δήμος Καβάλας”.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΜΠΟΥΡΝΙΩΤΗ: “Σήμερα βραβεύουμε αυτούς που έδειξαν λίγη παραπάνω διάθεση και μεράκι για τον στολισμό των καταστημάτων τους. Κάποιες επιχειρήσεις διακρίθηκαν και την προηγούμενη χρονιά, κάτι που δείχνει πώς δεν θέλουν να μείνουν στα ίδια και αλλάζουν συνεχώς την εικόνα των βιτρινών τους”.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ: “Οι πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Καβάλας, σε συνδυασμό με τον στολισμό των βιτρινών, δημιούργησαν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα στην αγορά την περίοδο των Χριστουγέννων. Με τη σειρά μου θέλω να συγχαρώ τους επαγγελματίες που βραβεύονται σήμερα και να προσθέσω ότι και οι παράγοντες της αγοράς πρέπει να κάνουν περισσότερα για να είμαστε πολύ καλύτεροι τα επόμενα Χριστούγεννα”.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΛΓΙΩΡΓΗΣ: “Θέλω να συγχαρώ τους συναδέλφους για τις πολύ ωραίες εικόνες που μας πρόσφεραν τα Χριστούγεννα. Η προσπάθειά τους ήταν πραγματικά αξιόλογη. Είναι απαραίτητο, ωστόσο, να έχουμε πιο μεγάλη συμμετοχή από τους καταστηματάρχες της πόλης μας, αφενός μεν για να ομορφύνουμε τα μαγαζιά μας και αφετέρου για να έχουμε και πιο πολλές απαιτήσεις από τον Δήμο Καβάλας”.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΝΙΔΩΝ, ΒΟΥΛΑ ΦΑΛΑΚΡΙΔΟΥ: “Συγχαρητήρια σε όσους βραβεύτηκαν. Πρόκειται για δύο επιχειρήσεις από τις Κρηνίδες και μία από τον Αμυγδαλεώνα. Δυστυχώς, οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν δεν ήταν πολλές. Θέλω να πιστεύω ότι του χρόνου θα είναι καλύτερα τα πράγματα”.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ”, ΚΟΡΙΝΑ ΓΑΝΙΤΟΥ: “Κατόπιν πρότασης που κατατέθηκε στα μέλη της επιτροπής, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο επέκτασης του επιτυχημένου και καθιερωμένου τα τελευταία χρόνια διαγωνισμού βράβευσης των καλύτερα στολισμένων βιτρινών και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως οι καφετέριες. Ευελπιστούμε, επίσης, οι πρωτοβουλίες ενημέρωσης των επαγγελματιών ως προς τις νέες τάσεις διακόσμησης των βιτρινών τους, να χαίρουν μεγαλύτερης συμμετοχής και να καθιερωθούν σε σταθερή βάση, κάνοντας το έργο της επιτροπής ακόμα δυσκολότερο”.

Οι επαγγελματίες που βραβεύτηκαν από τον Δήμο Καβάλας ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Καβάλας και τα μέλη των Επιτροπών για το γεγονός ότι τους επέλεξαν και διότι με τη διατήρηση του συγκεκριμένου θεσμού, δίνουν ένα επιπλέον κίνητρο καλύτερου στολισμού σε όλους τους συναδέλφους τους.

Ο κ. Ζαπώνης, παίρνοντας το λόγο μετά τη βράβευση του, τόνισε πως το χρηματικό έπαθλο των 500 ευρώ, θα το διαθέσει ισόποσα στον Σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας και τον Σύλλογο για το Παιδί και την Οικογένεια “ΠΝΟΗ”, για τη σημαντική προσφορά τους στην τοπική κοινωνία.

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΚΑΒΑΛΑ:

Κορίνα Γανίτου – Διευθύντρια Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης της “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ”

Μαρία Καραμπουρνιώτη – Εκπρόσωπος Εμπορικού Επιμελητηρίου Καβάλας

Ζιζή Ζαχαριάδου – Εκπρόσωπος Δήμου Καβάλας

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΙΠΠΩΝ:

Γιάννης Κούτρας – Αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Φιλίππων

Γεύση Καγκσίδου – Ειδική Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Φιλίππων

Παρασκευή Φαλακρίδου – Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κρηνίδων

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button