Εργασία

Απ. Παυλίδης: Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση με την ΥΔΟΜ της Θάσου

Πιέζουν ασφυκτικά οι προθεσμίες για την εκτός σχεδίου δόμηση

Για το πολύ σοβαρό που έχει να κάνει με το γεγονός ότι εδώ και λίγο διάστημα έχει σταματήσει η διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών στον Δήμο Θάσου, μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο ηλεκτρολόγος – μηχανικός, Απόστολος Παυλίδης.

«Έχει εκδοθεί η διαπιστωτική πράξη από τον συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, είναι κάτι που προβλέπεται από τον νόμο να γίνεται στο Α’ τρίμηνο του έτους και με το οποίο διαπιστώνεται αν μια Πολεοδομία (Υ.ΔΟΜ.) έχει την επαρκή στελέχωση να έχει Υπηρεσία. Αν δεν έχει στελέχωση τότε αναλαμβάνει ο μητροπολιτικός Δήμος να την υποστηρίξει. Αυτό συνέβαινε μέχρι τώρα με τον Δήμο Καβάλας, να υποστηρίζει δηλαδή τον Δήμο Θάσου. Από τη στιγμή που εκδόθηκε αυτή η διαπιστωτική πράξη, η οποία λέει ότι ο Δήμος Θάσου έχει επαρκή στελέχωση άρα μπορεί να έχει δική του Υ.ΔΟΜ., πλέον αυτό δεν είναι εφικτό να συνεχιστεί», ανέφερε σχετικά ο κ. Παυλίδης. 

«Αυτό που επιτείνει το πρόβλημα έχει να κάνει με την εκτός σχεδίου δόμηση, η οποία έχει ένα ορόσημο στις 30 Σεπτεμβρίου. Μέχρι εκεί πρέπει να εκδοθούν όσες άδειες είναι σε διαδικασία προέγκρισης…»

«Αυτό σημαίνει ότι μια σειρά από ενέργειες που θα έπρεπε να προχωρούν, δεν προχωρούν. Είναι άδειες μικρής κλίμακας που πρέπει να εκδίδονται για να κάνουν οι πολίτες εργασίες στα ακίνητά τους, είναι επενδυτικά σχέδια που αφορούν το νησί και πρέπει να τρέξουν για προθεσμίες του ΕΣΠΑ και άλλων προγραμμάτων και αυτό που επιτείνει το πρόβλημα και το κάνει εξαιρετικά απαιτητικό και πρέπει γρήγορα να βρεθεί λύση έχει να κάνει με την εκτός σχεδίου δόμηση, η οποία έχει ένα ορόσημο στις 30 Σεπτεμβρίου. Μέχρι εκεί πρέπει να εκδοθούν όσες άδειες είναι σε διαδικασία προέγκρισης. Εάν δεν εκδοθούν μέχρι τότε, οι ιδιοκτήτες χάνουν το δικαίωμα δόμησης στα οικόπεδα τους για πάντα. Είναι σοβαρό και γι’ αυτό η λύση πρέπει να δοθεί άμεσα. Δεν υπάρχει περιθώριο για λύσεις που απαιτούν μήνες για να προχωρήσουν. Χρειάζεται συνεργασία μεταξύ των Δήμων Καβάλας και Θάσου, ώστε ο Δήμος Θάσου να αναλάβει την έκδοση αδειών με τη συνδρομή του Δήμου Καβάλας. Είναι πολύ δύσκολο να συμβεί, αλλά είναι αυτό που μπορεί να δώσει λύση άμεσα και να προλάβουμε τις σημαντικές προθεσμίες», επισήμανε ακόμη για το θέμα ο κ, Παυλίδης. 

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button