Καβάλα

Απόστολος Χρόνης: Το αποχετευτικό δίκτυο λειτουργεί κανονικά στην περιοχή της Παναγίας

Διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσίευμα τοπικού μέσου, που αναφέρεται σε λύματα στη θάλασσα κάτω από την περιοχή της Παναγίας, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, Απόστολος Χρόνης.

«Έχουμε καθημερινά πολλά ζητήματα στα δίκτυα, κυρίως αποχέτευσης, τα οποία όμως οφείλονται κυρίως τα φερτά υλικά, δηλαδή σε μωρομάντηλα, στα υγρά πανάκια καθαρισμού και είδη ατομικής υγιεινής. Έχουμε άπειρες εμφράξεις σε πολλά δίκτυα. Δεν έχουμε καμία βλάβη στην Παναγία και λειτουργεί το δίκτυο κανονικά. Ενημερώθηκα το πρωί της Δευτέρας (21/8) από τον υπεύθυνο, δεν υπάρχει απολύτως καμία βλάβη. Απλά έχουμε συνηθίσει πολλές φορές τα παραμύθια! Είμαστε συνηθισμένοι με τους συγκεκριμένους ανθρώπους στα παραμύθια. Ένα παραμυθάκι ακόμη είναι και τίποτα παραπάνω. Δεν υπάρχει καμία απολύτως βλάβη», ξεκαθάρισε για το θέμα μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο κ. Χρόνης.

«Τελικά στην Ραψάνη πήγαν όλα καλά, αποκαταστάθηκε πλήρως η βλάβη και από την περασμένη εβδομάδα άρχισε να γίνεται και αποκατάσταση στο οδόστρωμα και σε λίγο δεν θα θυμίζει τίποτα τη βλάβη που είχαμε στη συγκεκριμένη περιοχή…»

Σε σχέση με την παραλία της Ραψάνης, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας τόνισε: «Θα πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ τα δίκτυα αποχέτευσης, τα οποία όλα περνάνε στο παραλιακό μέτωπο. Έχουμε πέντε αντλιοστάσια στο παραλιακό μέτωπο με πολλούς αγωγούς φυσικά. Ήταν μία άτυχη στιγμή, μας έσπασε αγωγός, αλλά ευτυχώς προλάβαμε τελικά και δεν χύθηκαν λύματα εκεί. Ευτυχώς διορθώθηκε η βλάβη πάρα πολύ σύντομα και βγήκε άμεσα και το αποτέλεσμα των μετρήσεων και είχαμε την άρση απαγόρευσης κολύμβησης. Την απαγόρευση εμείς την είχαμε ζητήσει για προληπτικούς λόγους, γιατί φοβηθήκαμε ότι μπορεί να υπήρχαν λύματα εκεί. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Καβαλιώτες, είπαμε ότι πρέπει να τους προστατεύσουμε, ώστε αν χυθούν λύματα να μην είναι μέσα στη θάλασσα οι άνθρωποι. Τελικά πήγαν όλα καλά, αποκαταστάθηκε πλήρως η βλάβη και από την περασμένη εβδομάδα άρχισε να γίνεται και αποκατάσταση στο οδόστρωμα και σε λίγο δεν θα θυμίζει τίποτα τη βλάβη που είχαμε στη συγκεκριμένη περιοχή».

«Το σημαντικό που έχουμε πετύχει είναι να έχει όλος ο κόσμος αδιάλειπτα νερό. Και αυτό το πετύχαμε μέχρι σήμερα και μάλιστα φέτος που οι καταναλώσεις έχουν ξεφύγει από κάθε προηγούμενο…» «Το ίδιο μπορεί να συμβεί οπουδήποτε ανά πάσα στιγμή, δεν αποκλείεται τίποτα. Αυτά δεν είναι στο χέρι μας να τα λύσουμε άμεσα. Εμείς κάνουμε τις συντηρήσεις που πρέπει να κάνουμε στον εξοπλισμό μας. Σε όλα τα αντλιοστάσια που υπάρχουν στο παραλιακό μέτωπο, έχουμε φροντίσει ακόμη από το χειμώνα και έγινε καθαρισμός των αντλιοστασίων, ώστε να μην έχουμε προβλήματα παρά το γεγονός ότι έχουμε πάρα πολλούς τουρίστες, οι οποίοι δεν είναι συνηθισμένοι στα δικά μας δίκτυα και πετάνε μέσα στις τουαλέτες και στις αποχετεύσεις πράγματα. Για αυτό ζητάμε και από αυτούς που έχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια να ενημερώνουν αυτούς τους τουρίστες, ότι απαγορεύεται να πετάνε είδη ατομικής υγιεινής μέσα στην τουαλέτα. Τρέχουν τα παιδιά μέρα νύχτα μόλις προκύπτει κάποια έμφραξη, κάποιο βούλωμα, το αποκαθιστούν άμεσα. Δεν είχαμε άλλα προβλήματα φέτος το καλοκαίρι, δεν είχαμε άλλα προβλήματα με τα δίκτυα ύδρευσης φέτος το καλοκαίρι. Όλοι οι τεχνίτες μας είναι συνεχώς στο δρόμο, ώστε να μη λείψει το νερό από κανέναν. Η αλήθεια είναι ότι το καταφέραμε μέχρι αυτή τη στιγμή. Ήταν μία πάρα πολύ καλή χρονιά σε ό,τι αφορά τις βλάβες. Το σημαντικό που έχουμε πετύχει είναι να έχει όλος ο κόσμος αδιάλειπτα νερό. Και αυτό το πετύχαμε μέχρι σήμερα και μάλιστα φέτος που οι καταναλώσεις έχουν ξεφύγει από κάθε προηγούμενο. Οι καταναλώσεις σε όλα τα δίκτυα μας, σε όλους τους οικισμούς και φυσικά στην πόλη της Καβάλας είναι τεράστιες. Μου λένε ότι στο Παληό τέτοιες καταναλώσεις δεν έχουν καταγραφεί ποτέ ξανά στην ιστορία. Αυτή είναι η αλήθεια, όλος ο Δήμος είναι γεμάτος με τουρίστες. Αυτό θέλουμε. Τουρίστες που έρχονται για να αφήνουν τα χρήματά τους εδώ, για να μπορούμε να επιβιώσουμε και εμείς», επισήμανε καταληκτικά ο κ. Χρόνης.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button