Καβάλα

Απόστολος Χρόνης: Δεν υπάρχει θέμα με την χλωρίωση του νερού στον Αμυγδαλεώνα

Δεν τίθεται κανένα απολύτως ζήτημα με τη χλωρίωση του νερού στην κοινότητα του Αμυγδαλεώνα, όπως ξεκαθάρισε με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Απόστολος Χρόνης.

«Η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, όχι σήμερα, αλλά εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από τότε που έχει αναλάβει και τη Δ.Ε. Φιλίππων, κάνει μετρήσεις καθημερινά για χλώριο, όχι μόνο μέσα στην πόλη σε 25 σημεία, αλλά και σε όλους τους οικισμούς, παρά το γεγονός ότι για κάτω από 2.000 κατοίκους δεν υπάρχει αυτή η υποχρέωση. Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ., το κάνει και στο πιο απομακρυσμένο χωριό», ανέφερε αρχικά ο κ. Χρόνης.

«Παίρνουμε και ενδείξεις για το χλώριο καθημερινά και γίνονται και αναλύσεις νερού κάθε μήνα, παρότι η νομοθεσία μας το ζητά για μια φορά τον χρόνο…»

«Όχι απλά γίνονται μετρήσεις συνεχώς και καθημερινά, αλλά χλωριώνεται το νερό και σε όλες αυτές τις περιοχές. Το ίδιο συμβαίνει και στον Αμυγδαλεώνα. Το νερό χλωριώνεται κανονικά, καθημερινά και συνεχώς και μετριέται καθημερινά το χλώριο. Παίρνουμε και ενδείξεις για το χλώριο καθημερινά και γίνονται και αναλύσεις νερού κάθε μήνα, παρότι η νομοθεσία μας το ζητά για μια φορά τον χρόνο. Αναρτούμε τις μετρήσεις στη σελίδα της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και στο υπουργείο, ενώ τις στέλνουμε και στη Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Καβάλας. Οπότε δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, χλωριώνεται κανονικά το νερό σε όλους τους οικισμούς, όπως και στην πόλη της Καβάλας», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας.

«Για τον Αμυγδαλεώνα, εννοείται ότι το νερό χλωριώνεται και ότι μετριέται καθημερινά. Όσον αφορά τη Δ.Ε. Φιλίππων δεν έχουμε θέμα με τα νιτρικά, όπως παλιότερα…»

«Παράλληλα, με το έργο που «τρέχει» με την τηλεμετρία, έχουν μπει αυτόματοι μετρητές που θα μας δίνουν online την ένδειξη και για το χλώριο και για τον άνθρακα, κάνουμε δηλαδή περισσότερα πράγματα απ’ ό,τι προβλέπει η νομοθεσία. Για τον Αμυγδαλεώνα, εννοείται ότι το νερό χλωριώνεται και ότι μετριέται καθημερινά. Από εκεί και πέρα όσον αφορά τη Δ.Ε. Φιλίππων δεν έχουμε θέμα με τα νιτρικά, όπως παλιότερα. Έχουμε νερό που είναι γύρω στα 25 mg τα νιτρικά. Από τον Αύγουστο του 2022 δίναμε νερό από δεύτερη πηγή, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα πουθενά σε κανέναν οικισμό. Είναι κάτω από τα όρια τα νιτρικά σε όλους τους οικισμούς. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία με τις πηγές Βοϊράνης να πάρουμε νερό από εκεί», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις του ο κ. Χρόνης.

«Τρέχουμε λίγο να προλάβουμε για την πρόταση που πρέπει να γίνει για τη λειψυδρία για να πάρουμε 150.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών για να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε και το εφεδρικό αντλιοστάσιο, ώστε να είμαστε ασφαλείς…»

«Ήδη από το δημοτικό συμβούλιο πέρασε η έγκριση για να υπογράψουμε το συμφωνητικό με τον ΤΑΡ. Την Τρίτη (24/9) το μεσημέρι έχουμε διοικητικό συμβούλιο να περάσει και από εμάς, να προχωρήσουμε στην υπογραφή του συμφωνητικού κι αμέσως μετά θα «τρέξει» η διαδικασία. Ο διαγωνισμός είναι στα τελείωματά του, θα μας φέρει η επιτροπή του διαγωνισμού την εισήγησή της για να πάμε στην ανακήρυξη οριστικού αναδόχου, να υπογράψουμε με τη σύμβαση και να ξεκινήσει ο ανάδοχος, ώστε φέτος τουλάχιστον να αρχίσουμε να σκάβουμε για να δώσουμε νερό στη Λυδία, στον πρώτο οικισμό που είναι πολύ εύκολο. Από εκεί και πέρα θα αρχίσουν και τα υπόλοιπα δυο αντιλιοστάσια για Κρηνίδες, Κρυονέρι, Φιλίππους, Δάτο, Πολύστυλο, Μικροχώρι, Αμυγδαλεώνα, Σταυρό και Νέο Ζυγό. Τρέχουμε λίγο να προλάβουμε για την πρόταση που πρέπει να γίνει για τη λειψυδρία για να πάρουμε 150.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών για να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε και το εφεδρικό αντλιοστάσιο, ώστε να είμαστε ασφαλείς για την πόλη της Καβάλας όσον αφορά το νερό, γιατί τα επόμενα χρόνια δεν ξέρουμε τι θα μας φέρει η λειψυδία», επισήμανε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας. 

«Περιμένουμε τις αποφάσεις που θα παρθούν από την Ένωση Δ.Ε.Υ.Α. Ελλάδας, για να δούμε τι κινητοποιήσεις θα γίνουν. Πρέπει να έρθουν όλες στο ίδιο επίπεδο και μετά να μιλάμε για συνενώσεις…»

«Από εκεί και πέρα από το υπουργείο βλέπουμε ότι σιγά σιγά αρχίζουν και στέλνουν έγγραφα για τις συνενώσεις των Δ.Ε.Υ.Α. Περιμένουμε τις αποφάσεις που θα παρθούν από την Ένωση Δ.Ε.Υ.Α. Ελλάδας, για να δούμε τι κινητοποιήσεις θα γίνουν, γιατί βλέπουμε ότι πάμε να φορτωθούμε οι εύρωστες Δ.Ε.Υ.Α. κάποιες άλλες. Πρέπει να έρθουν όλες στο ίδιο επίπεδο και μετά να μιλάμε για συνενώσεις. Σήμερα δεν μπορεί να γίνει καμία συνένωση με άλλες Δ.Ε.Υ.Α. που δεν είναι στο ίδιο επίπεδο. Πρέπει να μας φέρει το υπουργείο στο ίδιο επίπεδο και μετά να αρχίσουμε να συζητάμε. Γιατί ο φόβος μας είναι όταν μας στέλνουν και την άρδευση στις Δ.Ε.Υ.Α. ότι θα καταρρεύσουμε όλοι μαζί. Δεν μπορούμε να παίζουμε με αυτά. Πρέπει να κάνουμε αργά και σοβαρά βήματα, για να μην καταρρεύσουμε όλοι μαζί», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Χρόνης.  

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button