Καβάλα

Απόστολος Χρόνης: Δεν θα κάνουμε το νερό μη προσβάσιμο αγαθό

Εμφατικά απέκλεισε ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, Απόστολος Χρόνης, το ενδεχόμενο να περάσουν στους λογαριασμούς των πολιτών, οι υπέρογκες αυξήσεις του ενεργειακού κόστους.

Μιλώντας στον «Ενήμερο», ο κ. Χρόνης κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει επιπλέον μέτρα στήριξης για τις Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας, καθώς όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, το ενεργειακό κόστος, παρά τις κρατικές ελαφρύνσεις, είναι πλέον δυσβάσταχτο.

«Αν εμείς περνούσαμε αυτό το κόστος στους πολίτες θα γινόταν το νερό μη προσβάσιμο σε πολλούς, κυρίως στους οικονομικά ασθενέστερους. Αρνούμαστε να μην υπάρχει πρόσβαση των πολιτών το 2022 στο νερό…»

«Με ανησυχία παρακολουθούμε όλοι που θα φτάσει το ενεργειακό κόστος. Ωστόσο τονίζουμε και πάλι με έμφαση ότι αρνούμαστε να περάσουμε το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος για την επιχείρηση μας στους πολίτες. Έχουμε βροντοφωνάξει μαζί με όλες τις Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας, ότι θα πρέπει να αναλάβει το κράτος αυτήν την επιπλέον επιβάρυνση. Δεν μπορούν να τη σηκώσουν, ούτε η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, ούτε καμιά άλλη στη χώρα, ούτε οι πολίτες φυσικά. Αν εμείς περνούσαμε αυτό το κόστος στους πολίτες θα γινόταν το νερό μη προσβάσιμο σε πολλούς, κυρίως στους οικονομικά ασθενέστερους. Αρνούμαστε να μην υπάρχει πρόσβαση των πολιτών το 2022 στο νερό. Γι’ αυτό κατηγορηματικά λέω ξανά ότι καμιά αύξηση δεν πρόκειται να περάσει στα τιμολόγια των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας.

«Προσπαθεί και το κράτος να κάνει κάτι, αλλά δεν αρκεί αυτό, δεν μπορεί να αποσβέσει αυτές τις αυξήσεις. Ζητάμε να παρθούν κι άλλα μέτρα…»

«Οι λογαριασμοί που λαμβάνει η επιχείρηση μας είναι πλέον υπερδιπλάσιοι. Υπάρχουν βέβαια κάποιες ελαφρύνσεις από το κράτος. Για παράδειγμα ήρθε λογαριασμός 90.000 ευρώ στη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και τέσσερις ημέρες πριν λήξει ήρθε μια μείωση 25.000 ευρώ. Προσπαθεί λοιπόν και το κράτος να κάνει κάτι, αλλά δεν αρκεί αυτό, δεν μπορεί να αποσβέσει αυτές τις αυξήσεις. Ζητάμε να παρθούν κι άλλα μέτρα στήριξης από τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, για να μπορέσει να απορροφήσει ένα μεγάλο ποσό από αυτό το δυσβάσταχτο κόστος», συμπλήρωσε ακόμη ο Απόστολος Χρόνης.

Στον Βύρωνα εξελίσσεται το εμβληματικό έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της Καβάλας

Παράλληλα, στο πλαίσιο των δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο Απόστολος Χρόνης αναφέρθηκε και στο μεγάλο, το εμβληματικό όπως το χαρακτηρίζει, έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της Καβάλας.

«Το εμβληματικό αυτό έργο που ξεκίνησε πρόσφατα, ήδη εξελίσσεται στην περιοχή του Βύρωνα. Εκεί το δίκτυο λειτουργεί από το 1923, ωστόσο υπάρχει και νέο δίκτυο που είναι μερικώς σε λειτουργία. Αυτή τη στιγμή γίνονται οι συνδέσεις σε όλα τα σπίτια στην περιοχή εκεί, ώστε να καταργηθεί πλήρως το παλιό δίκτυο, να ακυρωθεί και να μείνει σε λειτουργία μόνο το νέο δίκτυο. Φέρνουμε συνεχώς υλικά για να περάσουμε και σε άλλες περιοχές. Ακολουθεί η Νεάπολη, μια προβληματική περιοχή τα τελευταία χρόνια, όπου πρόκειται να γίνει το νέο δευτερεύον δίκτυο και να αλλάξουμε τις βάνες που δεν λειτουργούν. Παράλληλα, τρέχει και το έργο της τηλεμετρίας, καθώς ολοκληρώθηκε ο δεύτερος τοπικός σταθμός ελέγχου ρύθμισης παροχής και πίεσης στο δίκτυο και θα συνεχίσουμε στην υπόλοιπη πόλη», σημείωσε σχετικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

«Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να έχουμε όσο το δυνατό λιγότερη όχληση για τους πολίτες. Να περάσουν δηλαδή όλα τα δίκτυα παράλληλα με το φυσικό αέριο»

Το συνολικό κόστος του έργου της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της Καβάλας ανέρχεται σε 14 εκ. ευρώ και χρόνος περαίωσης του είναι τα δυο χρόνια. Όπως επισήμανε ο κ. Χρόνης πρόκειται για ένα έργο που εκτείνεται από την μια άκρη της πόλης στην άλλη, φτάνοντας μέχρι και το Περιγιάλι.

«Εκεί (Περιγιάλι) η Τεχνική Υπηρεσία προχωρά στη διάνοιξη των δρόμων, κάτι που θα βοηθήσει στην κατασκευή των δικτύων για το εμβληματικό έργο. Ο συντονισμός γίνεται ήδη σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία και τις δυο εταιρείες που δουλεύουν για το φυσικό αέριο. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να έχουμε όσο το δυνατό λιγότερη όχληση για τους πολίτες. Να περάσουν δηλαδή όλα τα δίκτυα παράλληλα με το φυσικό αέριο, ώστε να μην υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία για την πόλη και τους συνδημότες μας», συμπλήρωσε ακόμη ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Ανακοινώθηκε το έργο της αντικατάστασης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού σε όλα τα αντλιοστάσια ύδρευσης και αποχέτευσης του δήμου Καβάλας

Τέλος, ο κ. Χρόνης μίλησε και σχετικά με το έργο της αντικατάστασης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των αντλιοστασίων ύδρευσης και αποχέτευσης του δήμου Καβάλας, τονίζοντας: «Ανακοινώθηκε πριν δυο μέρες ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο για τη Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, θα έλεγα από τα σημαντικότερα της τελευταίας 20ετίας. Είναι ένα έργο της τάξης των 6 εκ. ευρώ και αφορά την αντικατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού σε όλα τα αντλιοστάσια ύδρευσης και αποχέτευσης του δήμου Καβάλας. Εκτείνεται από τη Λυδία μέχρι και τη Λεύκη, από το Παληό μέχρι και το Κρανοχώρι. Όλα τα παλαιά αντλιοστάσια θα αλλαχτούν, το ίδιο θα γίνει και στο κεντρικό αντλιοστάσιο ύδρευσης στα Αμισιανά απ’ όπου έρχεται το νερό από το Κεφαλάρι για την υδροδότηση της Καβάλας, του Παληού, του Χαλκερού και της Νέας Καρβάλης, έργο που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’70. Το σημαντικό με αυτό το έργο είναι ότι θα πετύχουμε την εξοικονόμηση ενέργειας, γιατί οι παλιοί κινητήρες είναι ιδιαίτερα ενεργοβόροι. Μέσα σε αυτό το έργο έχουμε κι ένα μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο 1 μεγαβάτ στην περιοχή της Λημνιάς. Και αυτό θα μας βοηθήσει να αποσβέσουμε από τις καταναλώσεις που έχουμε ήδη. Μιλάμε πραγματικά για μια ανακαίνιση στη Δ.Ε.Υ.Α.Κ.».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button