Θάσος

Απόστολος Παυλίδης: Θετική εξέλιξη η λύση που δόθηκε για την ΥΔΟΜ Θάσου

Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας, Απόστολος Παυλίδης, τη λύση που δόθηκε στο θέμα της έκδοσης οικοδομικών αδειών στο νησί της Θάσου. 

Μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο κ. Παυλίδης σημείωσε ότι «αυτό το οποίο ανακοινώθηκε με επίσημο δελτίο Τύπου από τον Δήμο Θάσου, είναι ουσιαστικά η απόφαση του δημάρχου να προχωρήσει στην επιλογή της λύσης με την αξιοποίηση της δυνατότητας που δίνεται μέσω των Αναπτυξιακών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα υποστελέχωσης των υπηρεσιών». 

«Ασφαλώς είναι μία πολύ θετική εξέλιξη, που θα έχει σαν αποτέλεσμα να εκδίδονται οι άδειες πλέον από τον Δήμο Θάσου…»

«Έτσι λοιπόν ανακοινώθηκε ότι προτίθεται να υπογράψει προγραμματική σύμβαση με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τ.Α. που έχουν συστήσει ο Δήμος Νέστου και ο Δήμος Τοπείρου, προκειμένου να προσληφθεί μέσω του Αναπτυξιακού Οργανισμού το απαραίτητο προσωπικό, δηλαδή τέσσερις μηχανικοί, οι οποίοι στη συνέχεια θα αναλάβουν να υποστηρίξουν διοικητικά και τεχνικά την Υπηρεσία Δόμησης Θάσου. Ασφαλώς είναι μία πολύ θετική εξέλιξη, για το γεγονός ότι ο Δήμος Θάσου πήρε την απόφαση να μπει σε αυτή τη διαδικασία και ουσιαστικά να προχωρήσει στη στελέχωση του τμήματος έκδοσης οικοδομικών αδειών και άρα να εκδίδονται οι άδειες πλέον από τον Δήμο Θάσου», ανέφερε σχετικά ο αντιπρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ. 

«Υπάρχει μία σειρά από άλλες δραστηριότητες, οι οποίες έχουν παγώσει εδώ και περίπου τρεις μήνες…»

«Αυτό το οποίο όμως πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όλοι, επειδή το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και αφορά και τις άδειες που έχουν να κάνουν με τα οικόπεδα εκτός σχεδίου που είναι κατά παρέκκλιση και ξέρουμε ότι λήγει η προθεσμία στις 30 Σεπτεμβρίου που μάλλον θα παραιτηθεί, εκτός από αυτά όμως είναι και η συνήθης οικοδομική δραστηριότητα, επενδυτές δηλαδή που θέλουν να προχωρήσουν στην έκδοση κάποιας οικοδομικής άδειας στο νησί ή θέλουν να ηλεκτροδοτήσουν ακίνητα που έχουν κατασκευάσει, δηλαδή μία σειρά από άλλες δραστηριότητες, οι οποίες όμως έχουν παγώσει εδώ και περίπου τρεις μήνες. Είναι λοιπόν πολύ σοβαρό το θέμα, πολύ σημαντική απόφαση, απλά θέλει και χρόνο μέχρι να υλοποιηθεί», τόνισε ακόμη ο κ. Παυλίδης. 

«Πιστεύω πως σύντομα, ίσως και σε λιγότερο από έναν μήνα, θα έχει αποκατασταθεί η ροή στις εργασίες του τμήματος έκδοσης οικοδομικών αδειών…»

«Δεν είναι όλα στον αυτόματο πιλότο, άρα έχει μία διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτή η υλοποίηση της απόφασης. Ωστόσο είναι σημαντικό ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε και είμαστε οπωσδήποτε σε έναν καλό δρόμο. Πιστεύω πως σύντομα, ίσως και σε λιγότερο από έναν μήνα, θα έχει αποκατασταθεί η ροή στις εργασίες του τμήματος έκδοσης οικοδομικών αδειών στον Δήμο Θάσου. Περιμένουμε και εμείς να δούμε τα επόμενα βήματα να προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς», επισήμανε καταληκτικά ο Απόστολος Παυλίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button