Καβάλα

Απόστολος Μουμτσάκης: Συνεχείς προσπάθειες για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ατόμων με προβλήματα όρασης

Διαρκείς είναι οι προσπάθειες της διοίκησης του Δήμου Καβάλας, για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στο κέντρο της πόλης των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην τοπική ΕΡΑ, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Απόστολος Μουμτσάκης.

Στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας του «Λευκού Μπαστουνιού», ο κ. Μουμτσάκης μαζί με τα μέλη της διοίκησης του Νομαρχιακού Συλλόγου Α.Μ.Ε.Α. Καβάλας, έκαναν την Τετάρτη (18/10) έναν μεγάλο περίπατο στο κέντρο της πόλης και στους πεζόδρομους, για να διαπιστώσει από κοντά και η δημοτική αρχή τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άτομα με προβλήματα όρασης όταν κινούνταν μέσα στην πόλη». 

«Υπάρχει πάντοτε μία καλή συνεργασία με τον Νομαρχιακό Σύλλογο Α.Μ.Ε.Α. Καβάλας…»

«Για να πω την αλήθεια δεν είναι λίγα τα προβλήματα, τα οποία συναντούν καθημερινά τα άτομα με προβλήματα όρασης. Όλο αυτό μας το διάστημα υπάρχει πάντοτε μία καλή συνεργασία με τον Νομαρχιακό Σύλλογο Α.Μ.Ε.Α. Καβάλας και βέβαια είχαν προηγηθεί και άλλοι περίπατοι, έτσι ώστε να διαπιστώνουμε κάθε φορά τα προβλήματα αυτά, να τα αναδεικνύουμε, να ευαισθητοποιούμε τους πολίτες και να τα μειώνουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο. Το «Λευκό Μπαστούνι» είναι αυτό με το οποίο κινείται καθημερινά ο μαθητής με προβλήματα όρασης πηγαίνοντας στο σχολείο, ο φοιτητής αντίστοιχα, όλοι όσοι είναι εργαζόμενοι. Θα πρέπει εμείς από την πλευρά μας να κάνουμε ακόμη πιο εύκολες τις μετακινήσεις αυτές», τόνισε σχετικά ο κ. Μουμτσάκης. 

«Φροντίσαμε έτσι ώστε να επιδιορθώσουμε φθαρμένα πεζοδρόμια – Τοποθετήσαμε «ηχητικά φανάρια» – Ελέγχαμε καθημερινά με τη βοήθεια της Δημοτικής Αστυνομίας τους οδηγούς όδευσης τυφλών…»

«Θέλω να πω ότι αυτά τα τέσσερα χρόνια, τα οποία ήμασταν στη διοίκηση του Δήμου, φροντίσαμε έτσι ώστε να επιδιορθώσουμε φθαρμένα πεζοδρόμια, που είναι ένα μεγάλο το πρόβλημα για τα άτομα με προβλήματα όρασης τα φθαρμένα πεζοδρόμια και οι τυχόν τρύπες που υπάρχουν εκεί. Με στόχο να αποφύγουμε τα ατυχήματα, δημιουργήσαμε περισσότερες ράμπες πρόσβασης στα πεζοδρόμια, κάτι που είναι πολύ βασικό. Τοποθετήσαμε «ηχητικά φανάρια» για να διευκολύνουμε το πέρασμα από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο. Διορθώσαμε «ηχητικά φανάρια» που είχαν υποστεί βλάβη. Επίσης ελέγχαμε καθημερινά με τη βοήθεια της Δημοτικής Αστυνομίας τους οδηγούς όδευσης τυφλών, ώστε να μην υπάρχουν πάνω τραπεζοκαθίσματα και άλλου είδους εμπόδια», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Καβάλας. 

«Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και συνεχίζουμε, έτσι ώστε να βελτιώσουμε τη ζωή όλων αυτών των ατόμων…»

«Και φυσικά ενισχύσαμε με την προσβασιμότητα σε δημόσια κτήρια και σε σχολεία. Και μπορώ να δηλώσω υπερήφανος και να πω ότι είμαστε από τους πολύ λίγους δήμους που έχουμε τόσα πολλά χιλιόμετρα με οδηγούς όδευσης τυφλών, έτσι ώστε να κάνουμε πιο εύκολη την κίνηση των ατόμων με προβλήματα όρασης στην πόλη μας. Σε κάθε καινούργιο πεζοδρόμιο το οποίο δημιουργούμε, προσθέτουμε και τους οδηγούς όδευσης τυφλών. Είναι μία συνεργασία που έχει ξεκινήσει αυτά τα τελευταία χρόνια, είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και συνεχίζουμε, έτσι ώστε να βελτιώσουμε τη ζωή όλων αυτών των ατόμων», επισήμανε καταληκτικά ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button