Καβάλα

Απόλυτα επιτυχημένα τα δύο ταξίδια εξοικείωσης στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

Στο πλαίσιο των ευρύτερων δράσεων τουριστικής προβολής και ανάπτυξης καθώς και της στόχευσης σε εξειδικευμένες τουριστικές αγορές, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» φιλοξένησε στον δήμο Καβάλας, το διάστημα 28 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου 2023, εκπροσώπους ρουμανικών και γερμανικών ΜΜΕ, σε δύο ταξίδια εξοικείωσης με την ευρύτερη περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, την περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας επισκέφθηκε το διήμερο 28-30 Ιουλίου, ο γερμανός δημοσιογράφος Sven Ole Rahn, ο οποίος αρθρογραφεί σε έγκριτα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, ευρείας κυκλοφορίας, όπως μεταξύ άλλων, στις εφημερίδες Nord Bayern και Kurier. Η επίσκεψη είχε προγραμματιστεί από τον ΕΟΤ και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, με τα στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης της Επιχείρησης να προβάλλουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης της Καβάλας( Χερσόνησος Παναγίας, Καμάρες κτλ.).  Στο ίδιο πλαίσιο με επίκεντρο την αρθρογραφία του κ. Rahn  σχετικά με την ιστορία της καλλιέργειας, της επεξεργασίας και τα προϊόντα καπνού στο εξειδικευμένο περιεχομένου έντυπο και ηλεκτρονικό μέσο πληροφόρησης  Τabakzeitung, ξεναγήθηκε και στο Μουσείου Καπνού του Δήμου Καβάλας, όπου συνέλεξε πλούσιο πληροφοριακό υλικό.

Το δεύτερο ταξίδι εξοικείωσης  (30.7- 4.8) οργανώθηκε εξ΄ ολοκλήρου από τη  «Δημωφέλεια» στο πλαίσιο των επαφών με εκπροσώπους  ρουμανικών ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της  φετινής συμμετοχής  της Επιχείρησης στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού TTRI στο Βουκουρέστι. Στην αποστολή συμμετείχε η δημοσιογράφος, τηλεοπτική παραγωγός και παρουσιάστρια Dana Gont. Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε ξεναγήσεις  σε χαρακτηριστικά σημεία της πόλης, όπως στις Καμάρες, στην Χερσόνησο της Παναγίας, στην οδό Κύπρου, στο κέντρο της πόλης και στο Μουσείο Καπνού, ενώ επισκέφθηκαν και τον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων, το Ιερό Βαπτιστήριο Αγίας Λυδίας Φιλιππησίας, το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων καθώς και παραλίες του Δήμου Καβάλας.

Ο σχεδιασμός και η οργάνωση του προγράμματος φιλοξενίας, περιελάμβανε, εκτός από την περιήγηση στα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, πραγματοποίηση συναντήσεων με τοπικούς ιδιωτικούς φορείς στο πλαίσιο παρουσίασης της πολιτιστικής και γαστρονομικής  ταυτότητας της περιοχής.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button