Καβάλα

Αποκτούν ονόματα οι δρόμοι σε Φιλίππους, Χαλκερό, Καρβάλη και Λεύκη

Ονόματα αποκτούν σε σύντομο χρονικό διάστημα όλες οι οδοί στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων, καθώς και το Χαλκερό, η Νέα Καρβάλη και η Άνω και Κάτω Λεύκη.

Για την προσπάθεια που καταβλήθηκε για πάνω από ένα έτος, μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων, Θόδωρος Παπαδόπουλος.

«Ο μοναδικός οικισμός που ήταν πλήρης, όσον αφορά την ονοματοδοσία των οδών, ήταν η Λυδία…»

 «Σε πρώτο στάδιο, αυτό που έγινε με τη βοήθεια του αντιδημάρχου Καβάλας του κ. Μιχαηλίδη, ήταν να ενημερωθεί η google maps για όλες τις υφιστάμενες οδούς που υπήρχαν εδώ και καιρό στη Δ.Ε. Φιλίππων και στη Νέα Καρβάλη. Ο μοναδικός οικισμός που ήταν πλήρης, όσον αφορά την ονοματοδοσία των οδών, ήταν η Λυδία. Στο χωριό αυτό τοποθετήθηκαν όλες οι πινακίδες των οδών, ώστε να γνωρίζει ο πολίτης τον δρόμο στον οποίο βρίσκεται. Το ίδιο έγινε και στις υπόλοιπες οδούς των Κρηνίδων, αλλά και του Ζυγού και από εκεί και πέρα ξεκίνησε μια προσπάθεια με τη συνεργασία όλων των τοπικών συμβουλίων, των πολιτιστικών συλλόγων και των ανθρώπων που γνώριζαν την τοπική ιστορία σε κάθε χωριό, για να ονοματοδοτηθούν οδοί, που ποτέ δεν είχαν όνομα, καθώς τα τελευταία χρόνια οι οικισμοί επεκτάθηκαν σημαντικά», δήλωσε αρχικά ο κ. Παπαδόπουλος.

«Πλέον θα ξέρουν οι κούριερ σε ποια οδό θα πάνε. Το επόμενο στάδιο θα είναι η αριθμοδοσία των οδών…»

 «Οπότε με τη συνεργασία όλων, πάρθηκαν αποφάσεις τοπικών συμβουλίων με τα ονόματα των οδών, έγιναν οι χάρτες πάνω στις διανομές και του κτηματολογίου, πέρασε από την επιτροπή ποιότητας ζωής και πλέον επίκειται η έγκριση των αποφάσεων από το δημοτικό συμβούλιο κι από εκεί και πέρα η πενταμελής επιτροπή ονοματοδοσίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα εγκρίνει τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Εκτός από τη Λυδία, όλες οι οδοί των οικισμών της Δ.Ε. Φιλίππων, αλλά και του Χαλκερού και της Άνω και Κάτω Λεύκης θα έχουν όνομα. Με την προσπάθεια αυτή κλείνει η εκκρεμότητα που υπήρχε πολλά χρόνια. Τα τελευταία χρόνια έχουμε έναν νέο τρόπο αγορών μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου. Πλέον θα ξέρουν οι κούριερ σε ποια οδό θα πάνε. Το επόμενο στάδιο θα είναι η αριθμοδοσία των οδών. Είναι τεχνικό το θέμα, θα το δει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας. Μετά από αυτή τη διαδικασία θα ενημερωθούν όλες οι υπηρεσίες, όπως τα ΕΛ.ΤΑ., το Κτηματολόγιο, η Στατιστική Υπηρεσία, ώστε να υπάρχει πλήρης ολοκλήρωση της διαδικασίας», ανέφερε ακόμη ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Φιλίππων.

«Νομίζω ότι είναι και μια ευκαιρία να αποτίσουμε φόρο τιμής στους ανθρώπους αυτούς που σεμνά και ταπεινά διαδραμάτισαν έναν σημαντικό ρόλο στην ιστορία του κάθε οικισμού…»

 «Το παλεύουμε το θέμα, εδώ και πάνω από έναν χρόνο. Ήταν μια δύσκολη διαδικασία, καθώς έπρεπε να συνεργαστούν πολλοί φορείς, τα τοπικά συμβούλια, η Τεχνική Υπηρεσία. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια που ολοκληρώθηκε με επιτυχία και θα ολοκληρωθεί μάλλον μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και θα κλείσει ένα θέμα που ταλαιπωρούσε πολλά χρόνια την περιοχή. Οφείλω να πω ένα ευχαριστώ σε όλους αυτούς που συνεργάστηκαν, εκτός από τους θεσμικούς φορείς και στους πολίτες που γνώριζαν την τοπική ιστορία του κάθε χωριού και δόθηκαν ονόματα στις οδούς που αφορούν το κάθε χωριό ξεχωριστά για να υπάρχει μνήμη και να μάθουν και οι νεότεροι την τοπική ιστορία. Νομίζω ότι είναι και μια ευκαιρία να αποτίσουμε φόρο τιμής στους ανθρώπους αυτούς που σεμνά και ταπεινά διαδραμάτισαν έναν σημαντικό ρόλο στην ιστορία του κάθε οικισμού», επισήμανε καταληκτικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button