Καβάλα

Απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή με τα λαμπιόνια

Νίκος Μπαλατσούκας: Το κακό δεν αργεί να γίνει και γι’ αυτό πρέπει να έχουμε όλοι τον νου μας / Μεγάλη βαρύτητα πρέπει να δίνεται και στην συντήρηση των θερμαντικών σωμάτων / Τα τζάκια χρειάζονται κάθε χρόνο καθαρισμό

Έκκληση στους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας να συντηρούν όλα τα μέσα θέρμανσης που χρησιμοποιούν, αλλά και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα λαμπιόνια με τα οποία στολίζονται εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι σπιτιών για τις γιορτές, απηύθυνε μιλώντας στον «Ενήμερο», ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Καβάλας, αρχιπύραρχος, Νίκος Μπαλατσούκας.

«Απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή από όλους τους συμπολίτες μας, για να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις, ειδικά στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, οπότε και κατά κόρον όλοι χρησιμοποιούν λαμπιόνια για τον στολισμό των χώρων τους. Επίσης, μεγάλη βαρύτητα πρέπει να δίνεται και στην συντήρηση των θερμαντικών σωμάτων, για την οποία αν δεν γνωρίζουν, οι συμπολίτες μας θα πρέπει να απευθύνονται σε ειδικούς», ανέφερε αρχικά ο κ. Μπαλατσούκας. 

«Η συντήρηση είναι το νούμερο ένα στοιχείο για να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις…»

«Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Καβάλας είναι πάντοτε στη διάθεση των πολιτών για οποιαδήποτε ενημέρωση και πληροφορία που αφορά τη συντήρηση των μέσων θέρμανσης, όπως καυστήρων πετρελαίου, τζακιών και καμινάδων. Η συντήρηση είναι το νούμερο ένα στοιχείο για να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις, αν και τα τελευταία χρόνια δεν μας έχει προβληματίσει ιδιαίτερα το φαινόμενο με ασυντήρητες καμινάδες και τζάκια. Οι πολίτες ακολουθούν τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, συντηρούν τα τζάκια, τα οποία χρειάζονται κάθε χρόνο καθαρισμό. Δεν τα φορτώνουμε με πολλή καύσιμη ύλη. Ο καθαρισμός του τζακιού παίζει τον κύριο ρόλο, στην αποφυγή ατυχημάτων», επισήμανε σχετικά ο Νίκος Μπαλατσούκας.

«Το κακό δεν αργεί να γίνει και γι’ αυτό πρέπει να έχουμε όλοι τον νου μας…»

Παράλληλα, ο διοικητής των Π.Υ. της Π.Ε Καβάλας τόνισε ότι απαιτείται προσοχή και στα μικρά θερμαντικά σώματα που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα. Να πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές και να είναι σε χώρους που να μην μπορούν τα μικρά παιδιά να τα πλησιάζουν.

«Επίσης μεγάλη προσοχή απαιτείται στο να μην υπάρχουν γυμνά καλώδια που μπορεί να προκαλέσουν ηλεκτροπληξία. Γενικότερα  από εδώ και πέρα και σε όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, ως Υπηρεσία θα είμαστε σε ετοιμότητα πλήρη. Τα στελέχη μας σε όλες τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας μπορούν να καθοδηγούν τους συμπολίτες μας σε ό,τι τους ζητούν. Συνιστώ δε ιδιαίτερη προσοχή από όλους, γιατί είναι κρίμα να έχουμε απώλειες συνανθρώπων μας. Το κακό δεν αργεί να γίνει και γι’ αυτό πρέπει να έχουμε όλοι τον νου μας», σημείωσε καταληκτικά ο Νίκος Μπαλατσούκας.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button