Καβάλα

Απέκτησαν όνομα όλες οι οδοί των Δ. Δ. του Δήμου Καβάλας

Θόδωρος Παπαδόπουλος: Ήταν μια διαδικασία πολύπλοκη, δύσκολη και χρονοβόρα

Ονοματοδοτήθηκαν πλέον όλες οι οδοί των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην τοπική ΕΡΑ, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Φιλίππων και πρόεδρος της επιτροπής ονοματοδοσίας οδών και οικισμών, Θόδωρος Παπαδόπουλος.

«Πράγματι ήταν μία εκκρεμότητα, η οποία ίσως τα προηγούμενα χρόνια να μην φάνταζε και τόσο σημαντική. Όμως από την περίοδο της πανδημίας και μετά, οπότε και «άνθισε» το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα κούριερ μπήκαν περισσότερο στη ζωή μας, κατέστη απαραίτητη η ονοματοδοσία όλων των οδών των Δημοτικών Διαμερισμάτων μας», ανέφερε αρχικά ο κ. Παπαδόπουλος.

«Μία διαδικασία που ήταν πολύπλοκη, δύσκολη και χρονοβόρα όσο και να ακούγεται εύκολη. Κάθε όνομα σε κάθε οδό έπρεπε να τεκμηριωθεί ιστορικά»

«Παλιότερα όλες αυτές οι διαδικασίες γίνονταν εμπειρικά, πλέον όμως έπρεπε να εκσυγχρονιστεί αυτός ο τρόπος λειτουργίας, οπότε μπήκαμε στη διαδικασία πριν από περίπου δύο χρόνια, να ξεκινήσουμε με την επιτροπή ονοματοδοσίας οδών και οικισμών, στην οποία είμαι πρόεδρος και σύμφωνα με την αυτήν κατέστη απαραίτητη η ονοματοδοσία των οδών. Η απόφαση αυτή της επιτροπής επικυρώθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας και τότε σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια όλων των οικισμών, με τους γραμματείς αυτών, με ανθρώπους που γνώριζαν την τοπική ιστορία και τους πολιτιστικούς συλλόγους, μπήκαμε στη διαδικασία να βάλουμε ονόματα στους δρόμους. Μία διαδικασία που ήταν πολύπλοκη, δύσκολη και χρονοβόρα όσο και να ακούγεται εύκολη. Κάθε όνομα σε κάθε οδό έπρεπε να τεκμηριωθεί ιστορικά», σημείωσε σχετικά ο κ. Παπαδόπουλος. 

«Έπρεπε να ενημερωθούν οι χάρτες στο Google Maps, οπότε μπήκαμε στη διαδικασία με τη βοήθεια του Γιώργου Μιχαηλίδη, του αντιδημάρχου Ψηφιακών στον Δήμο Καβάλας και ενημερώνουμε την εφαρμογή για όλα αυτά τα χωριά…»

«Έπρεπε αυτά τα ονόματα των οδών πάνω στο χάρτη, είτε των διανομών, είτε του κτηματολογίου, να περιγράφουν με κάθε λεπτομέρεια. Από το ΚΑΕΚ τάδε, μέχρι το ΚΑΕΚ τάδε κλπ. Όλα αυτά ήθελαν πάρα πολύ χρόνο. Συγκεντρώθηκαν όλα αυτά και μιλάω για όλους τους οικισμούς ακόμη και στη Λευκή και το Χαλκερό και στην Νέα Καρβάλη και στην Παλιά Καβάλα και σε όλα τα χωριά μας και φυσικά στα μεγαλύτερα. Μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου πριν από δύο μήνες, εγκρίθηκε και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση από μία ειδική επιτροπή, στην οποία συμμετέχω εγώ, ο κ. Προμούσας, δύο φιλόλογοι και ο προϊστάμενος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Π.Ε. Καβάλας. Από εκεί και μετά έπρεπε να ενημερωθούν οι χάρτες στο Google Maps, οπότε μπήκαμε στη διαδικασία με τη βοήθεια του Γιώργου Μιχαηλίδη, του αντιδημάρχου Ψηφιακών στον Δήμο Καβάλας και ενημερώνουμε την εφαρμογή για όλα αυτά τα χωριά. Έχουν ήδη ενημερωθεί και οι Κρηνίδες, η Λυδία, το Πολύστυλο, το Δάτο, ο Αμυγδαλεώνας, ο Νέος Ζυγός, ο Ζυγός και θα συνεχίσουμε και με τα υπόλοιπα», συμπλήρωσε σχετικά ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

«Επίκειται βέβαια και η αριθμοδοσία, η οποία είναι αντικείμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας πλέον…»

«Να πούμε ακόμη ότι πλέον οριστικοποιήθηκε η νέα ονομασία του οικισμού του Νέου Ζυγού, ο οποίος ονομάζεται πλέον και επίσημα Νέος Ζυγός, οπότε ένα ένα αυτά τα θέματα κλείνουν. Θέματα χρονίζοντα, σημαντικά και πλέον κάθε άνθρωπος ξέρει πού μένει και πώς λένε την οδό στην οποία βρίσκεται το σπίτι του. Επίκειται βέβαια και η αριθμοδοσία, η οποία είναι αντικείμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας πλέον. Βάζοντας κάτω τους χάρτες και αριθμοδοτώντας όλα τα οικόπεδα που υπάρχουν. Αυτό σίγουρα θα είναι αντικείμενο που θα πρέπει να ασχοληθεί η νέα διοίκηση στην επόμενη πενταετία», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Θόδωρος Παπαδόπουλος.  

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button