Καβάλα

Αντίθετος με την κατασκευή υπόγειων πάρκινγκ ο Κωστής Σιμιτσής

Κάθετα αντίθετος με την κατασκευή υπόγειων πάρκινγκ στο κέντρο της Καβάλας και δη κάτω από τις αυλές σχολικών μονάδων της πόλης, δήλωσε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρώην δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής.

«Έχω ακούσει από επικεφαλής παρατάξεων, υποψήφιους δημάρχους, να λένε ότι θα μετατρέψουν τις αυλές των σχολείων σε υπόγεια πάρκινγκ. Αυτό είναι αδιανόητο. Δεν στέκει να βγάλουμε καμινάδες καυσαερίων δίπλα στα παιδιά μας. Από την άλλη πλευρά αυτό απαγορεύεται από τη νομοθεσία, ρητά, είναι ξεκάθαρο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σιμιτσής.

«Υπάρχει ένα τεράστιο κτηριακό απόθεμα, που είναι οι καπναποθήκες. Θεωρώ ότι κάποιες από αυτές μπορούν να υποστούν μετατροπές και να αξιοποιηθούν ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων…»

«Παρακάλεσα τους επικεφαλής να κάνουν προτάσεις που μπορεί να είναι και υπερβολικές σε τελική ανάλυση, αλλά να μην είναι αντίθετες σε όσα επιτάσσει ο νομοθέτης. Μου ζήτησαν να τους πω τον νόμο, τους άφησα για λίγο καιρό να τον ψάξουν και μόνοι τους σε τελική ανάλυση. Το δεύτερο σκέλος της συζήτησης που πρέπει να γίνει είναι ότι εδώ υπάρχει ένα τεράστιο κτηριακό απόθεμα, που είναι οι καπναποθήκες. Θεωρώ ότι κάποιες από αυτές μπορούν να υποστούν μετατροπές και να αξιοποιηθούν ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Ανέφερα μάλιστα ότι για την ανατολική πλευρά της πόλης είναι το κτήριο του ΤΕΑΥΚΕ στο Καρνάγιο, ένα ωραίο κτήριο που δεν μπορεί να βρει άλλη χρήση, μιας και είναι μνημείο βιομηχανικής αρχιτεκτονικής και δεν μπορούμε να αλλάξουμε την όψη του. Από τη δυτική πλευρά έχουμε το τεράστιο κτηριακό απόθεμα πίσω από το Εργατικό Κέντρο. Σαφώς λοιπόν θα πρέπει να ασχοληθούν και οι επικεφαλής των παρατάξεων», ανέφερε σχετικά ο Κωστής Σιμιτσής.

«Θέλει μια σοβαρή μελέτη και να βρούμε τις άκρες μας στα υπουργεία Πολιτισμού και Περιβάλλοντος…»

«Ήδη ο Δήμος, έχω παρακολουθήσει τις σχετικές διεργασίες όταν ήμουν αντιπεριφερειάρχης, έχει στα σκαριά μελέτη για την αξιοποίηση των καπναποθηκών είτε ιδιωτικές είτε δημόσιες και εδώ λοιπόν νομίζω ότι υπάρχει μεγάλος και στρωτός δρόμος για να έχουμε αυτή τη χρήση σε αυτούς τους χώρους. Θέλει μια σοβαρή μελέτη και να βρούμε τις άκρες μας στα υπουργεία Πολιτισμού και Περιβάλλοντος. Νομίζω ότι θα το δουν με κατανόηση, αν η μελέτη είναι σοβαρή, αν δίπλα σε αυτή συνταχθούν θετικά όλες οι πολιτικές, επιστημονικές και οικονομικές δυνάμεις, τα Επιμελητήρια, οι επαγγελματικές ομάδες, αν σταθούν δίπλα σε αυτή τη μελέτη που ετοιμάζει την αρχή της ο Δήμος Καβάλας, εδώ θα είμαστε για να δούμε μια θετική εξέλιξη για την αξιοποίηση του κτηριακού αποθέματος. Η γνώμη μου είναι όχι στα υπόγεια πάρκινγκ και μάλιστα στο κέντρο της πόλης και φυσικά όχι μέσα ή δίπλα σε αυλές σχολείων», επισήμανε καταληκτικά ο πρώην δήμαρχος Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button