Ανησυχητική η κατάσταση στον κλάδο της εστίασης
Η κίνηση έπεσε σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα μετά το Πάσχα
«Πράγματι η κατάσταση μπορώ να πω ότι είναι ανησυχητική, καθώς η κίνηση δεν βρίσκεται σε καλό επίπεδο. Δυστυχώς, μετά το ξέσπασμα του Πάσχα, η κίνηση έπεσε σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα. Οι μέρες που προηγήθηκαν στην κυριολεξία δεν έδειξαν κάτι πάνω στο κομμάτι του τουρισμού».
Τα παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας, Γιώργος Βαφείδης, ο οποίος συμπλήρωσε: «Δεν έχει έρθει κόσμος στην περιοχή μας, ακόμα και στο παραλιακό μέτωπο στους παραδοσιακά χαρακτηρισμένους τουριστικούς προορισμός του νομού μας».
«Η κατάσταση είναι ανησυχητική. Περιμένουμε να βελτιωθεί η κίνηση εκεί γύρω στις 20 Ιουνίου – Μας μένει ένας Ιούλιος και ένας Αύγουστος…»
«Ίσως έπαιξαν κάποιο ρόλο οι ευρωεκλογές μπορεί και η ακρίβεια, γιατί για να είμαστε ειλικρινείς το τουριστικό μας προϊόν έχει ξεφύγει πάρα πολύ, έχει ακριβύνει πάρα πολύ. Η κατάσταση είναι ανησυχητική. Περιμένουμε να βελτιωθεί η κίνηση εκεί γύρω στις 20 Ιουνίου, αλλά αυτό δεν λέει κάτι γιατί το θέρος προχωράει. Μας μένει ένας Ιούλιος και ένας Αύγουστος. Δεν ξέρω αν θα είναι τόσο ικανοποιητικοί, τόσο δυνατοί αυτοί οι δύο μήνες, ώστε να μπορέσουμε να συντηρήσουμε τις επιχειρήσεις μας για το υπόλοιπο δεκάμηνο που βρίσκεται μπροστά», ανέφερε σχετικά ο κ. Βαφείδης.
«Η διαμαρτυρία των επαγγελματιών αποδεικνύεται και από τα ποσοστά που έλαβε η κυβέρνηση. Φαίνεται ότι το επιχειρείν γύρισε την πλάτη στις κυβερνητικές πολιτικές…»
Σχολιάζοντας το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες και την ψήφο διαμαρτυρίας τους στις πρόσφατες ευρωεκλογές, ο κ. Βαφείδης σημείωσε: «Η διαμαρτυρία των επαγγελματιών αποδεικνύεται και από τα ποσοστά που έλαβε η κυβέρνηση. Φαίνεται ότι το επιχειρείν γύρισε την πλάτη στις κυβερνητικές πολιτικές και αυτό αποδείχτηκε με αυτά τα ποσοστά, όσο και το μικρό ποσοστό πολιτών που πήγανε στην κάλπη. Η αποχή ήταν τεράστια. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση πλήρωσε την εξοντωτική πολιτική, τόσο στο φορολογικό – ασφαλιστικό, αλλά και γενικότερα την ακρίβεια, καθώς η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι μία από τις πιο ακριβές χώρες τόσο στα προϊόντα ενέργειας όσο και σε βασικά προϊόντα. Οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αποκλεισμένες από το Ταμείο Ανάκαμψης. Τα δισεκατομμύρια τα έχουν επωφεληθεί και τα έχουν καρπωθεί ελάχιστα Α.Φ.Μ. Υπάρχει αποκλεισμός από τα χρηματοδοτικά εργαλεία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με απώτερο σκοπό τον αφανισμό μας και ακόμα και οι τράπεζες έχουν κλειστές τις πόρτες».