Οικονομία

Ανεπαίσθητες αυξήσεις στις τιμές των εορταστικών γλυκισμάτων

Στα περσινά σχεδόν επίπεδα αναμένεται να κυμανθούν οι τιμές για τα παραδοσιακά γλυκίσματα της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο αντιπρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Καβάλας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, Θωμάς Χατζούλης.

«Παρότι έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι πρώτες ύλες και η ενέργεια τον τελευταίο χρόνο, οι αυξήσεις των τιμών στα εποχικά προϊόντα μας, όπως είναι τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες, αλλά και οι βασιλόπιτες, είναι πολύ μικρές. Υπάρχουν αυξήσεις, αλλά όχι σε βαθμό άξιο αναφοράς», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Χατζούλης.

«Προσπαθούμε να κρατήσουμε όσο πιο χαμηλά μπορούμε τις τιμές μας, ώστε και οι καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους για τις γιορτές…»

«Οι τιμές είναι πολύ κοντά στα περσινά επίπεδα. Για παράδειγμα κάτι που έκανε πέρυσι 12 ευρώ, μπορεί να πάει φέτος το πολύ στα 13 ευρώ. Προσπαθούμε κι εμείς από τη μεριά μας να κρατήσουμε όσο πιο χαμηλά μπορούμε τις τιμές μας, ώστε και οι καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους για τις γιορτές κι εμείς να δουλέψουμε περισσότερο», συμπλήρωσε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ε» ο αντιπρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Καβάλας.

Εκτός εορταστικού καλαθιού του νοικοκυριού μελομακάρονα και κουραμπιέδες

Να σημειωθεί ότι από το εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από τις 14 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 4 Ιανουαρίου, θα εξαιρεθούν τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες, ενώ θα περιλαμβάνονται οι βασιλόπιτες και τα τσουρέκια.

Η απόφαση αυτή ελήφθη, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, για να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία.

«Δεν διαπιστώνω σοβαρή μείωση της κίνησης σε σχέση με το 2021. Το θέμα μας όμως είναι το κόστος γενικότερα…»

 Ερωτηθείς αναφορικά με το αν υπάρχει μείωση της κίνησης στους φούρνους, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ο Θωμάς Χατζούλης απάντησε: «Δεν διαπιστώνω σοβαρή μείωση της κίνησης σε σχέση με το 2021. Το θέμα μας όμως είναι το κόστος γενικότερα, τόσο για τα νοικοκυριά, όσο και για τις επιχειρήσεις. Δεν έχουμε μειωμένους τζίρους, αλλά έχουμε αυξημένα έξοδα. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα μας».

«Παρά το αυξημένο κόστος λειτουργίας των καταστημάτων μας, οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν έχει επηρεαστεί σε καμιά περίπτωση η ποιότητα των προϊόντων μας…»

 Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Καβάλας, ξεκαθάρισε ότι «παρά το αυξημένο κόστος λειτουργίας των καταστημάτων μας, οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν έχει επηρεαστεί σε καμιά περίπτωση η ποιότητα των προϊόντων μας, τουλάχιστον στα δικά μου καταστήματα.  Φαντάζομαι έτσι λειτουργούν και οι συνάδελφοι μου. Ο καταναλωτής έχει αντίληψη για το αν τα προϊόντα είναι καλής ποιότητας ή όχι. Αυτός είναι ο κριτής μας».

«Παραδοσιακά η κορύφωση της κίνησης στα αρτοποιεία και στα ζαχαροπλαστεία είναι δυο με τρεις μέρες πριν από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά αντίστοιχα…»

 Τέλος, όσον αφορά το πότε αναμένεται η κορύφωση της κίνησης στα αρτοζαχαροπλαστεία στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, ο αντιπρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Καβάλας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, σημείωσε: «Παραδοσιακά η κορύφωση της κίνησης στα αρτοποιεία και στα ζαχαροπλαστεία είναι δυο με τρεις μέρες πριν από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά αντίστοιχα. Τα καταστήματά μας θα είναι ανοιχτά σε όλη τη διάρκεια των εορτών και με το ανάλογο ωράριο, που είναι υπεραρκετό για να κάνουν όλοι οι συμπολίτες μας τα ψώνια που θέλουν».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button