Καβάλα

Αναστασία Ιωσηφίδου προς Κ. Σιμιτσή: Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε

Η δημοτική σύμβουλος Αναστασία Ιωσηφίδου, απαντώντας στην δεύτερη τοποθέτηση του πρώην δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Καλαμίτσας, σημειώνει τα ακόλουθα:

Η δημόσια ομολογία του κ. Σιμιτσή ότι δεν κατάλαβε πολλά από το ερωτηματολόγιο μου, ίσως να δικαιολογεί και την καταστροφική για τα συμφέροντα του Δήμου απόφαση του το 2013, να μεταφέρει την γραμμή αιγιαλού της Καλαμίτσας στα σημερινά της όρια..

Εφόσον λοιπόν δεν… κατάλαβε ας του τα κάνω «λιανά» με τρεις κουβέντες:

Α) Ο Δήμος Καβάλας δεν οφείλει να αποδείξει καμία κυριότητα. Η κυριότητα του έχει κριθεί από το Εθνικό Κτηματολόγιο με την εγγραφή του ως κύριου της ακτής. Για τον λόγο αυτόν η ΕΤΑΔ προσέφυγε στα δικαστήρια και είναι εκείνη που πρέπει να αποδείξει την κυριότητα της.

Β) Κρίσιμος χρόνος για την κατοχύρωση κυριότητας της ΕΤΑΔ, σύμφωνα με πλήθος αποφάσεων του Αρείου Πάγου, είναι το έτος της εγγραφής στο Κτηματολόγιο για την περιοχή, ήτοι το 2006.

Γ) Το 2006 ούτε ο ΕΟΤ ούτε η ΕΤΑΔ είχαν στην κυριότητα τους την ακτή.

Επομένως ο Δήμος Καβάλας, παρά την αρχική, αδιανόητη για μένα ομολογία του, έχει την δυνατότητα να ασκήσει έφεση και να την κερδίσει .

Αν ο κ. Σιμιτσής έχει διαφορετική νομική άποψη μπορεί να την καταθέσει δημοσίως. Πολύ φοβάμαι όμως ότι ο πρώην δήμαρχος κατάλαβε πολύ καλά τις δηλώσεις μου, απλά προσπαθεί να αποσιωπήσει τις ευθύνες τόσο της δικής του, όσο και της σημερινής διοίκησης σχετικά με την Καλαμίτσα.

Αλλιώς δεν θα αποκαλούσε «λωποδυτάκο» τον Δήμο Καβάλας, εάν δεν καταλάβαινε ότι με όσα ισχυρίζομαι, μπορεί ακόμα και τώρα ο Δήμος να κερδίσει το δικαστήριο με την ΕΤΑΔ και να παραμείνει κύριος της ακτής. Είναι λυπηρό βεβαίως, ένας πρώην δήμαρχος, να θεωρεί κλοπή από πλευράς του δήμου, το γεγονός ότι προσπαθεί να δικαιωθεί αυτός (ο δήμος) έναντι της ΕΤΑΔ και να παραμείνει ιδιοκτήτης της Καλαμίτσας, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει τίτλο κυριότητας. Είμαι σίγουρη ότι οι Καβαλιώτες συντάσσονται με την δική μου άποψη και θεωρούν ότι η ακτή ανήκει στον λαό της Καβάλας, με ή χωρίς τίτλο.

Τέλος όσον αφορά το πόσοι συνδημότες μας προτιμούν, αντί του τσιμεντένιου όγκου εγκαταστάσεων (που έχει καταστρέψει την παραλία της Καλαμίτσας και δεν προσφέρει τίποτα στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας), εγκαταστάσεις τύπου Αμμολόφων και Ηρακλείτσας, δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω. Την απάντηση την δίνουν αφενός οι χιλιάδες των Καβαλιωτών που καθημερινά και ιδιαίτερα τα σαββατοκύριακα κατακλύζουν τις παραλίες αυτές, οι οποίες προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και στους τουρίστες και έχουν αναβαθμίσει τουριστικά την γύρω περιοχή και αφετέρου οι εισπράξεις του Δήμου Παγγαίου που τις διαχειρίζεται. Αναρωτιέμαι λοιπόν. Αυτό που βλέπουν όλοι οι Καβαλιώτες είναι δυνατόν να μην το βλέπει ο πρώην δήμαρχος και νυν Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης;

Όπως και να έχει όλοι θα κριθούμε για τις απόψεις, αλλά και τις πράξεις μας. Και ο χρόνος που θα γίνει αυτό, όλο και κοντοζυγώνει!!

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button