Καβάλα

Ανέστης Δημητριάδης: Να φύγει αυτό το μαύρο σύννεφο από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

«Είμαστε πάντα ανοιχτοί για συνεργασία με τις αρχές και θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη, όποια κι αν είναι αυτή. Πάνω απ’ όλα να φύγει αυτό το μαύρο σύννεφο από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Η εξέλιξη θα μας βρει συμμάχους στη Δικαιοσύνη και αρωγούς σε οτιδήποτε χρειαστεί από μέρους μας, κάνοντας ό,τι ορίζει ο νόμος».

Τα παραπάνω υπογράμμισε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» του Δήμου Καβάλας, Ανέστης Δημητριάδης, σχετικά με την υπόθεση της νηπιαγωγού των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Καβάλας που κατηγορείται για ασέλγεια σε τέσσερα παιδάκια.

«Μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν έχει έρθει επίσημα στο Νομικό Πρόσωπο κάποιο έγγραφο από την Εισαγγελία Εφετών που να μας λέει τι ακριβώς έχει γίνει με τη δίωξη. Γι’ αυτό είμαστε σε αναμονή…»

«Είχαμε τις τελευταίες μέρες πάλι κάποιες δύσκολες εξελίξεις για το Νομικό Πρόσωπο, για μία υπόθεση που εδώ και περίπου έναν χρόνο μας απασχολεί. Η υπόθεση είχε μπει στο αρχείο, ταυτόχρονα είχαμε διενεργήσει Ε.Δ.Ε. και με τα στοιχεία που είχαμε στα χέρια μας σε επίπεδο πειθαρχικού ελέγχου. Το βάλαμε κι εμείς προσωρινά στο αρχείο, λέγοντας ότι αν τυχόν βρουν οι αρχές κάτι άλλο που αφορά το θέμα, θα το επαναφέρουμε και θα το προωθήσουμε στο δεύτερο βαθμό του Πειθαρχικού. Μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν έχει έρθει επίσημα στο Νομικό Πρόσωπο κάποιο έγγραφο από την Εισαγγελία Εφετών που να μας λέει τι ακριβώς έχει γίνει με τη δίωξη. Γι’ αυτό είμαστε σε αναμονή. Την προηγούμενη φορά προηγούμασταν των δικαστικών αρχών, γιατί τέθηκε θέμα από τους γονείς και κατευθείαν ενημερώσαμε τις αρχές και είχαμε συνεργασία για την εξέλιξη του θέματος. Αυτήν τη στιγμή ακολουθούμε, καθώς περιμένουμε την ενημέρωση από αυτές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητριάδης.

Δηλώσεις και για το  «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» μίλησε και για το «Βοήθεια στο Σπίτι», επισημαίνοντας σχετικά: «Τον Οκτώβριο είχε προσφύγει κάποιος στο Συμβούλιο της Επικρατείας και η απόφαση σταματούσε την εξέλιξη του διαγωνισμού. Με μία τροπολογία που έφερε το υπουργείο τον προηγούμενο μήνα, με μια διάρκεια περίπου 30 ημερών για ενστάσεις κλπ., υπολογίζουμε ότι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα πάνε αυτοί οι άνθρωποι στους Δήμους για να στελεχώσουν τη νέα υπηρεσία. Γίνονται κάποιες συζητήσεις μαζί τους κι ευελπιστούμε ότι ένα πάγιο πρόβλημα αυτών των ανθρώπων που στην ουσία ήταν ξεκρέμαστοι, τελειώνει και λογικά ο Μάρτιος θα τους βρει κάτω από μία στέγη που θα είναι μια σίγουρη δουλειά που προσφέρει σε όλη τη χώρα. Πάνω από 500 άτομα τρίτης ηλικίας που έχουν ανάγκη, απολαμβάνουν τις υπηρεσίες αυτών των ανθρώπων κι είναι από τα σημαντικά εργαλεία που έχει η Κοινωνική Αλληλεγγύη για να προσφέρει σ’ αυτά τα άτομα».

Σε ύφεση κορωνοϊός και εποχικές ιώσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας

Τέλος, αναφορικά με την πορεία των ιώσεων και του κορωνοϊού στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας, ο κ. Δημητριάδης δήλωσε: «Οι σταθμοί μας συνεχίζουν κανονικά. Η περίοδος των πολλών ιώσεων περνάει και ο μήνας ξεκίνησε με μεγάλη πληρότητα στους παιδικούς σταθμούς. Είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση. Ακολουθούμε τα πρωτόκολλα που μας υποδεικνύει το κράτος. Ο κορωνοϊός έχει εξασθενήσει αρκετά, αλλά υπάρχουν οι εποχικές ιώσεις που κι αυτές δείχνουν να είναι σε ύφεση. Μακάρι να ξεχαστούν κι αυτές το επόμενο χρονικό διάστημα».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button