Εργασία

Ανάσα για τα ΚΤΕΛ η έκτακτη οικονομική ενίσχυση

Κώστας Πανταζής: Αν και κουτσουρεμένη είναι για εμάς μάννα εξ ουρανού / Έχουμε πολλά ανοιχτά μέτωπα, όπως θα τα πάρουμε τα χρήματα, έτσι θα τα δώσουμε / Ικανοποιητική η επιβατική κίνηση

Ιδιαίτερα σημαντική, παρά το ότι δόθηκε πολύ καθυστερημένα, αλλά και «κουτσουρεμένη» κατά το 1/3, χαρακτήρισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, Κώστας Πανταζής, την έκτακτη ενίσχυση σε Αστικά και Υπεραστικά Κ.Τ.Ε.Λ., που χορηγήθηκε με Κ.Υ.Α. του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές, Μ. Παπαδόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκη.

Να σημειωθεί ότι η ενίσχυση εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων κρατικής παρέμβασης, που αποσκοπούν στον περιορισμό των επιπτώσεων της πανδημίας COVID, αλλά και της ραγδαίας αύξησης της τιμής του πετρελαίου κίνησης. Το συνολικό ποσό που αναμένεται να λάβει το Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας ανέρχεται στις 380.000 ευρώ, ενώ η καταβολή του αναμένεται να γίνει μετά το Πάσχα.

«Είναι καλοδεχούμενη αυτή η ενίσχυση – Είναι για εμάς μάννα εξ ουρανού…»

«Φυσικά και είναι μια σημαντική ενίσχυση για εμάς, αν και την λαμβάνουμε καθυστερημένα και το πόσο είναι στο 1/3 από αυτό που περιμέναμε. Μιλάμε για κάτι που έπρεπε να δοθεί πριν ενάμιση με δύο χρόνια και δίνεται αυτή τη στιγμή «κουτσουρεμένο». Το κράτος μας είχε πει ότι θα πληρωνόμαστε τη ζημιά λόγω της πανδημίας ανά δίμηνο, όμως πέρα από την πρώτη απόφαση για ενίσχυση το διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου του 2020, δεν λάβαμε τίποτα άλλο από τότε και η δεύτερη φορά που αποζημιωνόμαστε είναι αυτή. Ωστόσο ξαναλέω ότι είναι καλοδεχούμενη αυτή η ενίσχυση, καθώς δουλεύουμε με έναν μειωμένο εισιτήριο που δεν μπορούμε να το αυξήσουμε από το 2010. Έχουμε κάνει πάρα πολλές προσπάθειες, αλλά δεν έχουν καρποφορήσει για να δούμε μία αύξηση που είναι πολύ λογική για τα δεδομένα που υπάρχουν με τις αυξήσεις σε πετρέλαιο, ανταλλακτικά, ελαστικά και λοιπά. Δεν βγαίνουν τα δρομολόγια, είναι αδύνατον για αυτό λέω ότι και αυτή η ενίσχυση που έρχεται είναι για εμάς μάννα εξ ουρανού», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Πανταζής.

«Έχουμε πολλά ανοιχτά μέτωπα, όπως θα τα πάρουμε, έτσι θα τα δώσουμε. Δεν περισσεύει ούτε ευρώ!»

Ερωτηθείς για του που θα κατευθυνθούν τα χρήματα της κρατικής ενίσχυσης, ο πρόεδρος του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας απάντησε: «Το ποσό αυτό θα διατεθεί άμεσα στις ανάγκες που έχουμε, καθώς πρέπει να πληρώσουμε τους μετόχους μας που τους χρωστάμε χρήματα. Πρέπει να πληρωθούν επίσης οι εταιρείες πετρελαιοειδών. Έχουμε πολλά ανοιχτά μέτωπα, όπως θα τα πάρουμε, έτσι θα τα δώσουμε. Δεν περισσεύει ούτε ευρώ! Έχω ξαναπεί ότι οι ζημιές που έχουν συσσωρευτεί αυτά τα τελευταία τρία χρόνια είναι πολλές και προσπαθούμε σιγά σιγά να τις σβήσουμε».

Καλύτερα από πέρυσι τα πράγματα με τιμή του πετρελαίου κίνησης – Ωστόσο ήδη παρατηρούνται αυξήσεις το τελευταίο διάστημα

Όσον αφορά την τιμή του πετρελαίου κίνησης, ο κ. Πανταζής επισήμανε ότι υπάρχει μία σταθερότητα στην τιμή του, καθώς κινείται λίγο πάνω από το 1,60 ευρώ το λίτρο. «Φυσικά είναι καλύτερα τα πράγματα, αν μπορούμε να πούμε ότι είναι καλή και αυτή η τιμή, αλλά σε σχέση με το χειρότερο που ήτανε πέρυσι με την τιμή του πετρελαίου πάνω από τα 2 ευρώ είναι φυσικά καλύτερα. Ωστόσο υπάρχει μία ανησυχία για περαιτέρω άνοδο των τιμών και ήδη αυτή η εβδομάδα ούτως ή άλλως είχε ανοδικές τάσεις στις τιμές. Έχουμε γίνει και εμείς άνθρωποι της αγοράς, βλέπουμε τις τιμές στα διυλιστήρια και τις παρακολουθούμε. Είναι μεγάλο άγχος για εμάς, από τη στιγμή που θέλουμε 40 τόνους περίπου στις 5 με 6 μέρες, είναι πολύ μεγάλα τα νούμερα και οι αυξήσεις κάθε φορά μας αγγίζουν, μας καίνε».

Ικανοποιητική η επιβατική κίνηση – Άρχισε να ανεβαίνει από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας – Αναμένεται να κορυφωθεί τη Μεγάλη Παρασκευή

Τέλος, όσον αφορά την επιβατική κίνηση, μιας και είμαστε στο μέσον της Μεγάλης Εβδομάδας, ο πρόεδρος του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, υπογράμμισε: «Από την περασμένη Παρασκευή υπάρχει μία ικανοποιητική αύξηση στην επιβατική κίνηση. Φοιτητές μετακινούνται από και προς Καβάλα. Τώρα περιμένουμε να κορυφωθεί η κίνηση τη Μεγάλη Παρασκευή. Από τη μεριά μας είμαστε πανέτοιμοι ακόμη και να βάλουμε έκτακτα δρομολόγια. Ελπίζουμε να χρειαστεί να βάλουμε, γιατί έχουμε ένα πάρα πολύ μεγάλο στόλο. Μακάρι να έχουμε δουλειά, γιατί λεωφορεία υπάρχουν πολλά για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες του επιβατικού κοινού. Και σε τοπικό επίπεδο τα δρομολόγια παρουσιάζουν μία ικανοποιητική κίνηση και αυτό μας γεμίζει με αισιοδοξία για το επόμενο διάστημα».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button