Περιφέρεια

Αλέξης Πολίτης: Συνεχής αγώνας για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών

Τρέχουν» οι εργολαβίες στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο και έχουν διορθωθεί πάρα πολλά προβληματικά σημεία / Στη φάση ολοκλήρωσης το έργο στο κεντρικό λιμάνι / Προβλέπεται τουριστικό sold-out στην Π.Ε. Καβάλας

Άοκνες είναι οι προσπάθειες της διοίκησης της Αντιπεριφέρειας Καβάλας και προσωπικά του αντιπεριφερειάρχη, Αλέξη Πολίτη, για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.

Στο πλαίσιο δηλώσεων που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο Αλέξης Πολίτης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν, είναι σε εξέλιξη και θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα στην Π.Ε. Καβάλας, ενώ μίλησε και για την ιδιαίτερα αυξημένη τουριστική κίνηση που καταγράφεται στην περιοχή μας το φετινό καλοκαίρι.

«Στους επόμενους δύο μήνες προβλέπεται τουριστικό sold-out στην Π.Ε. Καβάλας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία της περιοχής μας…»

«Είχα προβλέψει πολύ πριν ξεκινήσει η τουριστική περίοδος φέτος, ότι το καλοκαίρι προμηνύεται λαμπρό για την Καβάλα και για τη Θάσο, κάτι που συνέβη. Οι δύο περιοχές σφύζουν από κόσμο, οι πληρότητες είναι άκρως ικανοποιητικές και θυμίζουν εποχές προ της πανδημίας. Η κίνηση στα λιμάνια μας και στο αεροδρόμιο είναι αυξημένη. Από την άλλη και η κρουαζιέρα πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο με εκατοντάδες τουρίστες να αποβιβάζονται από τα κρουαζιερόπλοια, προκειμένου να γνωρίσουν την Καβάλα, αλλά και να τη διαφημίσουν εκεί που θα πάνε μετά και φυσικά να αφήσουν το οικονομικό τους αποτύπωμα στην περιοχή μας. Γενικότερα πάμε πάρα πολύ καλά και ουσιαστικά τώρα ξεκίνησε το καλοκαίρι. Η αλήθεια είναι ότι στους επόμενους δύο μήνες προβλέπεται τουριστικό sold-out στην Π.Ε. Καβάλας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία της περιοχής μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Πολίτης.

«Τρέχουν» οι εργολαβίες για το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο (ασφαλτοστρώσεις) και έχουν διορθωθεί πάρα πολλά προβληματικά σημεία – Συνεχίζονται οι διαγραμμίσεις όπου απαιτείται

«Από εκεί και πέρα, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά τους τελευταίους μήνες με τις δύο μεγάλες εργολαβίες που «τρέχουν» για το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο (ασφαλτοστρώσεις) και έχουν διορθωθεί πάρα πολλά προβληματικά σημεία του οδικού δικτύου. Χρονίως πάσχοντα σημεία έχουν πλέον αποκατασταθεί και είναι ήδη σε λειτουργία με τους οδηγούς να τα χρησιμοποιούν. Παράλληλα συνεχίζονται και οι διαγραμμίσεις σε διάφορα σημεία, καθώς υπάρχει εργολαβία συντήρησης του οδικού δικτύου και γίνονται παρεμβάσεις όπου χρειάζεται. Απαιτούνται σίγουρα κι άλλες αυτό είναι αλήθεια. Εντοπίζουμε τα σημεία και από τις αυτοψίες που κάνουμε, αλλά και από τις επισημάνσεις και υποδείξεις των συμπολιτών μας. Ξέρουμε ποια είναι τα ευαίσθητα σημεία. Θα πραγματοποιηθούν κι άλλες διαγραμμίσεις στο επόμενο διάστημα, για να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο την οδική ασφάλεια», σημείωσε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ε» ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Προς επίλυση το πρόβλημα στο αλιευτικό καταφύγιο της Κάριανης

Ο Αλέξης Πολίτης έκανε ειδική αναφορά και στο πρόβλημα που υπάρχει στο αλιευτικό καταφύγιο της Κάριανης, του Δήμου Παγγαίου, όπου η άμμος επί της ουσίας έχει κλείσει μεγάλο κομμάτι της εισόδου του λιμανιού.

«Μετά από στοχευμένες κινήσεις ελήφθησαν όλες οι απαιτούμενες άδειες για να μπορούμε να παρέμβουμε και σε λίγες μέρες θα υπάρχει ανάδοχος για να καθαρίσει την είσοδο του λιμανιού και να την κάνει βατή για όλους. Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, το οποίο απασχόλησε την ευρύτερη περιοχή και τους ψαράδες εκεί και όσους έχουν σκάφη, το οποίο λύθηκε πάρα πολύ γρήγορα με στοχευμένες κινήσεις. Ενδεικτικά λέω ότι σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες που αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα ταλαιπωρούνται μήνες ή χρόνια για τις σχετικές αδειοδοτήσεις. Εμείς το κάναμε τάχιστα με τις σχετικές άδειες και σε σύντομο χρονικό διάστημα το αλιευτικό καταφύγιο της Κάριανης θα είναι απόλυτα προσβάσιμο για όλους και πάλι», ανέφερε σχετικά ο κ. Πολίτης.

«Οι παρεμβάσεις μας είναι διαρκείς και αυτό το αποτύπωμα φαίνεται στην καθημερινότητά του κόσμου και γενικότερα όπου υπάρχει πρόβλημα προσπαθούμε άμεσα να το λύσουμε…»

«Έχουμε ανάδοχο, ο οποίος ήδη έχει ξεκινήσει με αυτοψίες στα Τενάγη των Φιλίππων για το μεγάλο έργο του 1 εκ. ευρώ του καθαρισμού της κεντρικής τάφρου που θα είναι τριετούς διάρκειας. Ένα έργο που και αυτό επί της ουσίας δρομολογήθηκε όλη η γραφειοκρατική του διαδικασία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Οι παρεμβάσεις μας είναι διαρκείς και αυτό το αποτύπωμα φαίνεται στην καθημερινότητά του κόσμου και γενικότερα όπου υπάρχει πρόβλημα προσπαθούμε άμεσα να το λύσουμε», σημείωσε ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, ο οποίος αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο οδικό δίκτυο στη Γαληψό, αλλά και αυτή που ακολουθεί το επόμενο διάστημα στην περιοχή του Ποδοχωρίου, λύνοντας έτσι ένα πρόβλημα σε ένα πολυσύχναστο δρόμο με τις μεγάλες ταχύτητες που αναπτύσσονται εκεί, θέτοντας σε κίνδυνο τους πεζούς και δη τα μικρά παιδιά.

Στη φάση ολοκλήρωσης το έργο στο κεντρικό λιμάνι

Τέλος, όσον αφορά το κεντρικό λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος», ο Αλέξης Πολίτης επισήμανε χαρακτηριστικά: «Όσον αφορά το λιμάνι μας υπήρξε ένα πρόβλημα με την επιπλέον χρηματοδότηση που χρειάστηκε, το οποίο το λύσαμε και αυτό άμεσα με την παρέμβαση που κάναμε με τον περιφερειάρχη. Η διοίκηση της Π.Α.Μ.Θ., μας εξασφάλισε το επιπλέον ποσό που χρειαζόταν και έτσι το έργο «τρέχει» κανονικά και είναι στη φάση πλέον της ολοκλήρωσης».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button