Περιφέρεια

Αλέξης Πολίτης: Είχαμε μία άκρως παραγωγική συνάντηση με τον Βούλγαρο Πρόξενο

Στη σημαντικότητα της συνάντησής του με τον γενικό προξενείο της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη, Άντον Μάρκοφ, αναφέρθηκε στο πλαίσιο δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο Αντιπεριφερειάρχης, Αλέξης Πολίτης.

«Συζητήσαμε αρκετή ώρα και με το επιτελείο του και με τον ίδιο. Η Βουλγαρία γενικότερα σαν κράτος, δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή μας και δη για την Καβάλα», ανέφερε αρχικά ο κ. Πολίτης.

«Ο πρόξενος ενημερώθηκε για πολλά ζητήματα, όπως για τα έργα που «τρέχει» η Περιφέρεια, όπως ο Ε61, μιλήσαμε για τα λιμάνια μας, για πλείστα θέματα τα οποία σίγουρα αφορούν την βουλγαρική κυβέρνηση…»

«Ούτως ή άλλως τα τελευταία χρόνια δεν είναι μόνο οι χιλιάδες τουρίστες που περνάνε τα σύνορα και επισκέπτονται την περιοχή μας για να κάνουν τις διακοπές τους, αλλά και οι εκατοντάδες επενδύσεις, οι οποίες έρχονται από τη Βουλγαρία και σίγουρα προσθέτουν μία μεγάλη αξία στο ίδιο ανεβασμένο Α.Ε.Π. της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Ο πρόξενος ενημερώθηκε για πολλά ζητήματα, όπως για τα έργα που «τρέχει» η Περιφέρεια, όπως ο Ε61, μιλήσαμε για τα λιμάνια μας, για πλείστα θέματα τα οποία σίγουρα αφορούν την βουλγαρική κυβέρνηση και αυτό που μένει από τη συζήτηση είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη χώρα θέλει να επενδύσει κι άλλο στην περιοχή και μάλιστα θέλει να εδραιώσει κι άλλο τους δεσμούς που πλέον μας συνδέουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

«Αυτό που κρατάμε είναι το γεγονός ότι θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας. Δεν ήταν μία φωτοβολίδα που την κάναμε για να την κάνουμε…»

«Κακά τα ψέματα έχουμε βρει ένα τρόπο και να ανταλλάσσουμε τουρισμό, αλλά έχουμε βρει και έναν τρόπο να συνυπάρχουμε, να συνεπενδύουμε και γενικότερα να συμπορευόμαστε σε πολλά θέματα. Ήταν μια άκρως παραγωγική κουβέντα. Αυτό που κρατάμε είναι το γεγονός ότι θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας. Δεν ήταν μία φωτοβολίδα που την κάναμε για να την κάνουμε, ανανεώσαμε το ραντεβού μας ώστε η επόμενη συνάντηση να έχει πιο ειδικό χαρακτήρα. Τη Δευτέρα (3/7) είχε ένα γενικό χαρακτήρα, μιλήσαμε για όλα, προκειμένου να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε και να σχεδιάσουμε εμείς ως Περιφέρεια, αλλά και το βουλγαρικό κράτος, ώστε να δούμε και άλλα οφέλη για την περιοχή μας, αλλά και για τη δική τους περιοχή μιας αυτή και η σχέση είναι αμοιβαία», συμπλήρωσε ακόμη ο κ, Πολίτης.

«Τέτοιες συναντήσεις και διασυνδέσεις με παράγοντες ξένων χωρών και δη γειτονικών, είναι σημαντικές…» «Εκτιμώ γενικότερα ότι τέτοιες συναντήσεις και διασυνδέσεις με παράγοντες ξένων χωρών και δη γειτονικών, είναι σημαντικές. Εμείς σαν Καβάλα στηρίξαμε τον Τουρισμό μας και την ανάπτυξη μας στις γείτονες χώρες. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να επεκτείνουμε και να διευρύνουμε το πεδίο των ανθρώπων που μας επισκέπτονται, όχι μόνο από τη βαλκανική, αλλά σε ένα ευρύτερο ευρωπαϊκό φάσμα. Γενικότερα αυτές οι συναντήσεις βάζουν τα θεμέλια, ώστε να προκύψουν συνεργασίες, νέα project και σίγουρα είναι καλό και για τις ήδη καλές σχέσεις που υπάρχουν με τη γείτονα χώρα. Τονώνουν το ενδιαφέρον και τους δεσμούς φιλίας οι οποίοι μας διέπουν τα τελευταία αρκετά χρόνια», σημείωσε καταληκτικά ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.  

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button