Περιφέρεια

Αλέξης Πολίτης: Δραματική η κατάσταση στον δρόμο του Παληού

Υπόσχεση από την Εγνατία ότι θα ανοίγουν περισσότερο τα διόδια

Δραματική καθίσταται η κατάσταση στον κεντρικό δρόμο του Παληού, ειδικά τα σαββατοκύριακα και πιο συγκεκριμένα τα απογεύματα, λόγω του τεράστιου όγκου των οχημάτων που επιστρέφουν στην Καβάλα.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιπεριφερειάρχης Αλέξης Πολίτης, ο οποίος υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα ουσιαστικό και υπαρκτό πρόβλημα, για το οποίο πρέπει να γίνει κάτι από πλευράς Εγνατίας Οδού, προκειμένου να διευθετηθούν ζητήματα κυκλοφοριακής ρύθμισης.

«Υπάρχει και το κοινωνικό κομμάτι, το οποίο είναι πολύ πιο σημαντικό από το όποιο κέρδος βγάζουν οι εταιρείες. Ο γενικός διευθυντής της Εγνατίας Οδού μου υποσχέθηκε ότι θα μεριμνήσει, προκειμένου να ανοίγουν περισσότερο τα διόδια…»

«Ενδεχομένως να ανοίξουν για περισσότερη ώρα τα πλευρικά διόδια, όποτε χρειάζεται, μιλάμε για αυτά στον Άγιο Ανδρέα, είτε προς Νέα Ηρακλείτσα, είτε προς Καβάλα. Η τρομακτικά αυξημένη κίνηση του περασμένου διήμερου δημιούργησε τεράστια προβλήματα, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να επιλέξουν τον δρόμο από το Παληό, για να αποφύγουν την κίνηση, όχι τα διόδια. Μίλησα με τον γενικό διεθυντή της Εγνατίας Οδού προφορικά θα στείλω και έγγραφο, γιατί τα γραπτά μένουν, ώστε να επισημοποιήσουμε τις πάγιες άλλωστε θέσεις μας. Δεν άλλαξε κάτι. Το κέρδος και τα έσοδα είναι ένα ζητούμενο για τους ανθρώπους αυτούς, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχει και το κοινωνικό κομμάτι, το οποίο είναι πολύ πιο σημαντικό από το όποιο κέρδος βγάζουν οι εταιρείες. Ο ίδιος μου υποσχέθηκε ότι θα το δει και θα μεριμνήσει, προκειμένου να ανοίγουν περισσότερο τα διόδια και να λυθεί το θέμα, όποτε υπάρχει μεγάλος κυκλοφοριακός φόρτος, γιατί αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Πολίτης.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button