Περιφέρεια

Αλέξης Πολίτης: Άνετη επανεκλογή του Χρ. Μέτιου

«Η ομάδα μας έχει αποδείξει και την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα της / Για εμένα η προεκλογική περίοδος ήταν φυσική συνέχεια των επαφών που είχα έτσι κι αλλιώς με τους συμπολίτες μας / Η διαρκής βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών είναι η βασική προτεραιότητα σε όλες τις εκφάνσεις»

Την πεποίθησή του ότι ο συνδυασμός «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» του υποψηφίου περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου, θα εξασφαλίσει μια άνετη επανεκλογή, εξέφρασε, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Π.Ε. Καβάλας με τη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση»,  Αλέξης Πολίτης.

Τι έχετε να πείτε στους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας λίγες ώρες πριν προσέλθουν στην κάλπη της Κυριακής; Γιατί να επιλέξουν να σας ψηφίσουν ξανά;

έχω το θάρρος να ζητήσω από τις φίλες και τους φίλους Καβαλιώτες την ψήφο τους, ώστε να συνεχίσουμε με ασφάλεια την υλοποίηση του σχεδιασμού μας, τα έργα υποδομών και τις κοινωνικές δράσεις μας, ώστε να φέρνουμε την Περιφέρεια κοντά στον πολίτη και να βοηθάμε όποιον μας χρειάζεται, με στόχο να συνεχίζουμε να κάνουμε την Π.Ε. Καβάλας καλύτερη».

Ήταν επαρκής ο χρόνος της προεκλογικής περιόδου, ώστε να επικοινωνήσετε το μέχρι σήμερα έργο που κάνατε στην Π.Ε. Καβάλας ως αντιπεριφερειάρχης;

«Το βασικό μου μέλημα ήταν η ομαλή συνέχιση των έργων και εντός της προεκλογικής περιόδου, γιατί ο κόσμος που ενδιαφέρεται και ενημερώνεται για αυτά που πράττει η Περιφέρεια γνωρίζει ήδη και όσα έχουν γίνει στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και τίνος την υπογραφή φέρουν. Η αλήθεια είναι ότι προσπαθήσαμε και πετύχαμε να κάνουμε πολλά και σε πολλούς τομείς σε όλη την Π.Ε. Καβάλας, χωρίς να αφήσουμε έξω ούτε τον πιο απομακρυσμένο οικισμό. Ενδεικτικά αναφέρω την εντός ολίγου έναρξη των εργασιών για το νέο Αμφιθέατρο Καβάλας που ήταν και η πρώτη μου δέσμευση όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως αντιπεριφερειάρχης Καβάλας. Τις δεκάδες ασφαλτοστρώσεις και τα έργα οδικής ασφάλειας σε όλη την Π.Ε.Κ., τις εγγειοβελτιωτικές παρεμβάσεις σε όλους τους Δήμους μας, στα λιμενικά έργα και τις πολλές δράσεις και εκδηλώσεις μας με σπουδαίο κοινωνικό αποτύπωμα. Αλλά το σημαντικότερο ήταν η βοήθεια που προσφέραμε σε συλλογικότητες και μεμονωμένους πολίτες στις κοινότητες μας, στους Τ.Ο.Ε.Β., σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους. Επίσης σε όποιον είχε την ανάγκη το γραφείο μου ήταν πάντα ανοιχτό και εγώ πάντα εκεί για όποιον χρειαζόταν την Περιφέρεια και εμένα προσωπικά».

Πόσο εφικτό θεωρείτε τον στόχο της επανεκλογής του συνδυασμού σας;

«Από τα μηνύματα που λαμβάνω από τον κόσμο, θεωρώ ότι ο Χρήστος Μέτιος και η ομάδα μας έχει αποδείξει και την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα της σε όλη την Περιφέρεια. Πιστεύω ότι εξασφαλίσει μία άνετη επανεκλογή και συνέχιση του αναπτυξιακού μας πλάνου. Έχει καταστεί σαφές με κάθε τρόπο ότι ο συνδυασμός μας εμπνέει εμπιστοσύνη, ότι υπάρχουν ξεκάθαρες θέσεις και απόψεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν την Περιφέρειά μας, ότι υπάρχει σχεδιασμός και οργάνωση στον τρόπο υλοποίησης του πλάνου μας κι ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία με την κεντρική διοίκηση, πράγμα πολύ σημαντικό για την πρόοδο της περιοχής μας. Για αυτούς τους λόγους πιστεύω ότι ο κόσμος θα στηρίξει την παράταξή μας, ώστε να συνεχίζουμε όλοι μαζί να στηρίζουμε την ανάπτυξη της Περιφέρειας μας».

Λίγες μόλις ώρες πριν από τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ποια είναι η εικόνα που έχετε σχηματίσει από τις επαφές σας με τους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας;

«Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τον κόσμο είναι καλά και χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτό, καθώς ο κόσμος αναγνωρίζει στο πρόσωπό μας την προσπάθεια που κάναμε όλο αυτό το διάστημα. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι κατάφερε μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να παράξουμε έργο και να το επικοινωνήσουμε στον κόσμο, δείχνοντας ότι η Περιφέρεια και ειδικά η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και είναι παρούσα σε όλα τα μικρά και μεγάλα. Όσον αφορά τις επαφές με τον κόσμο αυτές υπήρχαν και ήταν πολλές καθ’ όλο το διάστημα της θητείας μου, αφού πρώτο μέλημά μου ήταν να ακούω, να καταγράφω και μετά να ενεργώ. Οπότε για εμένα η προεκλογική περίοδος ήταν φυσική συνέχεια των επαφών που είχα έτσι κι αλλιώς με τους συμπολίτες μας».

Σε περίπτωση επανεκλογής του συνδυασμού σας ποιοι θεωρείτε ότι πρέπει να είναι οι βασικοί στόχοι της νέας διοίκησης; 

«Η διαρκής βελτίωση της ποιότητας ζωής συμπολιτών μας είναι η βασική προτεραιότητα σε όλες τις εκφάνσεις. Η περαιτέρω ανάδειξη της Καβάλας μας σε πρωταγωνιστή σε ό,τι αφορά τον πρωτογενή τομέα, τις υποδομές, το τουριστικό μας προϊόν, η ενίσχυση της φωνής μας στην κεντρική διοίκηση, η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα σε όλες τις μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις, είναι βασικές μας επιδιώξεις. Προσωπικός στόχος μου είναι, μεταξύ άλλων, η ολοκλήρωση του Αμφιθεάτρου που ήταν και η πρώτη μου δέσμευση όταν ανέλαβα τα καθήκοντα μου. Να θυμίσω ότι τρέχουμε μεγάλα οδικά έργα στην Ν. Ηρακλείτσα και στην Ν. Πέραμο, στη Χρυσούπολη και στην Ελευθερούπολη με κατασκευή κόμβων, νέα πεζοδρόμια, διαπλατύνσεις οδών και νέο ηλεκτροφωτισμό που θα συμβάλλουν στην προστασία πεζών και οδηγών. Και τέλος τη διοργάνωση δράσεων για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων που δυστυχώς βιώσαμε έντονα στην Π.Ε. Καβάλας. Πέρα από αυτά όμως θα συνεχίσουμε τους τακτικούς καθαρισμούς ρεμάτων και τάφρων με τη συνδρομή και των Τ.Ο.Ε.Β., με τους οποίους έχουμε εξαίτερη συνεργασία. Θα ενισχύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους δραστήριους πολιτιστικούς συλλόγους».

Τέλος, στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας με όλα όσα συνέβησαν το φετινό καλοκαίρι και στην Περιφέρειά μας, θεωρείτε ότι πρέπει να υπάρξει ένας νέος επανασχεδιασμός, ώστε να αντιμετωπίζεται καλύτερα τέτοιες καταστροφές;

«Το έχω ξαναπεί και δημόσια ότι η Πολιτική Προστασία ασκείται επί χάρτου, τόσο στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, όσο και στην Περιφέρεια. Έχουμε ήδη σχέδιο, το οποίο αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες. Αντιμετωπίσαμε μία πολύ δύσκολη κατάσταση στον Νέστο και αποτρέψαμε πολλά περιστατικά σε όλη την Π.Ε. Καβάλας. Να θυμίσω δε και την πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα υποδοχή των ασθενών στην Καβάλα από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με μια  γιγάντια επιχείρηση που απαιτούσε συνεργεία φορέων, υπηρεσιών και εθελοντών από όλη την Περιφέρεια και αυτό και κύλησε άψογα. Αυτό όμως στο οποίο εστιάζουμε είναι η πρόληψη, μια διαδικασία που δεν περιορίζεται μόνον το καλοκαίρι. Θα χρειαστούμε όλοι οι φορείς τη διαρκή στήριξη και βοήθεια της πολιτείας, με προσλήψεις προσωπικού και ενίσχυση του υλικοτεχνικού δυναμικού μας».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button