Περιφέρεια

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Οι πολίτες να πάρουν την τύχη της Περιφέρειας στα χέρια τους

«Η διοίκηση Μέτιου δεν οραματίστηκε, δεν υλοποίησε ούτε ένα έργο με αναπτυξιακό αποτύπωμα / Παραμένω αδιαπραγμάτευτος στις αρχές μου, παραμένω συνεπής και σταθερός στον συνδυασμό μου / Για μένα κόμμα μου είναι ο τόπος μου και οι άνθρωποι του»

Με τον συνδυασμό «Περιφερειακή Σύνθεση», του υποψηφίου περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλου Τοψίδη, κατέρχεται ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Π.Ε. Καβάλας, ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης. 

Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο κ. Ιωσηφίδης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Α.Μ.Θ., στις 8 Οκτωβρίου θα αλλάξει σελίδα, ενώ κάλεσε τους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας να τον στηρίξουν με την ψήφο τους, ώστε να γίνει η φωνή τους μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο και μάλιστα από θέση διοίκησης.

Πείτε μας αρχικά κάποια πράγματα για το βιογραφικό σας, ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα οι συμπολίτες μας.

«Είμαι ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος από το 2014 έως σήμερα. Έχω διατελέσει στη θητεία 2014 – 2019 αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Πολιτισμού & Αθλητισμού, αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας και πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης. Στη θητεία 2019 – 2023 εκλεγμένος με τον συνδυασμό του Χριστόδουλου Τοψίδη, ήμουν αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου και είμαι μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας μέχρι και σήμερα».

Γιατί επιλέξατε όλα αυτά τα χρόνια να συστρατευτείτε με τον Χριστόδουλο Τοψίδη και τον συνδυασμό «Περιφερειακή Σύνθεση»;

«Είναι ο μοναδικός συνδυασμός που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της Περιφέρειας μας, με καθαρή αυτοδιοικητική πρόταση. Είναι ο συνδυασμός που αποτελείται από ικανότατα στελέχη με όρεξη για δουλειά, που ήταν παρόντα στα περιφερειακά συμβούλια με προτάσεις, σκληρή αλλά και εποικοδομητική κριτική, πάντα με γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας και έχει επικεφαλής έναν άνθρωπο που ξέρει να ακούει τους πολίτες και τους συνεργάτες του, να οραματίζεται, να μάχεται και τελικά να πετυχαίνει. Κάτι που απουσιάζει από τη σημερινή διοίκηση του κ. Μέτιου. Και εγώ με τη σειρά μου, αδιαπραγμάτευτος στις αρχές μου, τιμώντας την εμπιστοσύνη των πολιτών που με εξέλεξαν ως περιφερειακό σύμβουλο αυτού του συνδυασμού, παραμένω συνεπής και σταθερός στον συνδυασμό μου».

Ποιο είναι το σχόλιο σας για τη διοίκηση του Χρήστου Μέτιου; Ποιο το αποτύπωμα που αφήνει στην Περιφέρεια μας;

«Η ανυπαρξία έργου, η έλλειψη οράματος, η απουσία από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, είναι χαρακτηριστικά της διοίκησης του κ. Μέτιου. Δεν οραματίστηκαν, δεν υλοποίησαν ούτε ένα έργο με αναπτυξιακό αποτύπωμα. Αντιλαμβάνεστε ότι οι ασφαλτοστρώσεις ολίγων μέτρων, οι διαγραμμίσεις και η αλλαγή καμένων λαμπτήρων δεν αποτελούν έργα πνοής. Έχουν περάσει πέντε ολόκληρα χρόνια και ακόμα δεν γνωρίζουμε αν η πεσμένη γέφυρα της Καβάλας θα αποκατασταθεί και πότε. Το σημαντικό έργο του φράγματος του Μαρμαρά, με τη σπουδαία αναπτυξιακή σημασία για την γεωργία και τον πρωτογενή τομέα, είναι σε πλήρη στασιμότητα από το 2019 και με την κατασκευάστρια εταιρεία να έχει αποχωρήσει και να είναι άγνωστο το τι θα γίνει στο μέλλον. Η μηδενική διαχείριση του προβλήματος της καταπολέμησης των κουνουπιών από τη διοίκηση που έχει φέρει όλους τους κατοίκους της Π.Α.Μ.Θ. στα όριά τους με άμεσες συνέπειες στην υγεία, την κοινωνική και την οικονομική ζωή όλων μας. Η έλλειψη οράματος για τον Τουρισμό και για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Λαμβάνουν μέρος σε όλες τις εκθέσεις παγκοσμίως και το αποτέλεσμα είναι να έχουμε τουρίστες μόνο από τις χώρες της Βαλκανικής. Ποιες είναι οι ενέργειες που έγιναν, ώστε να αξιοποιηθούν τα λιμάνια μας και ο αερολιμένας Καβάλας; Υπάρχει σχεδιασμός σε θέματα πολιτικής προστασίας και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών όπως βιώσαμε στην Αβραμυλιά και στο Διαλεκτό και τραγικά χειρότερα στον Έβρο;»

Πιστεύετε ότι θα καταφέρει ο συνδυασμός σας να κερδίσει αυτή τη φορά τη διοίκηση της Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης;

«Μιλώντας με πολίτες τόσο στην πόλη της Καβάλας, όσο και στην ύπαιθρο, σε χώρους εργασίας και σε στέκια νέων ανθρώπων, είναι έκδηλη η απογοήτευση των πολιτών και καθολική απαίτηση για αλλαγή διοίκησης τόσο στα πρόσωπα όσο και στην ακολουθούμενη πολιτική. Επομένως, ναι, πιστεύω ότι από την Πρωτοχρονιά του 2024 θα είμαστε η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα το γεγονός ότι ο κ. Μέτιος έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, χώρο από τον οποίο προέρχεστε, ενώ ο συνδυασμός σας όχι;

«Οι πολίτες αντιλαμβάνονται πολύ περισσότερα από όσα νομίζουμε και έχουν υψηλές απαιτήσεις. Ζητάνε όραμα, προτάσεις, ζητάνε έργο και ανθρώπους ικανούς να διεκδικήσουν και συγκρουστούν για να πετύχουμε τα καλυτέρα για την περιοχή μας. Ούτως ή αλλιώς οι εκλογές του Οκτωβρίου είναι για την Αυτοδιοίκηση. Για την διακυβέρνηση της χώρας ψηφίσαμε στις 25 Ιουνίου 2023».

Ποια είναι τα μηνύματα που εισπράττετε από τις επαφές με τους συμπολίτες μας;

«Πολύ θετικά για τον συνδυασμό μας. Ο κόσμος απαιτεί αλλαγή διοίκησης και απαλλαγή από τον κ. Μέτιο και τις πρακτικές διοίκησης, που ορισμένες φορές δεν τιμούν τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης και ευτελίζουν την όποια προσωπικότητα ορισμένων, όπως αποσκιρτήσεις συμβούλων με αντάλλαγμα έμμισθες θέσεις, στρατιές συμβούλων που δεν προσφέρουν τίποτα απλά εισπράττουν ένα μισθό».

Τέλος ποιο είναι το δικό σας μήνυμα προς τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και γιατί να επιλέξουν να σας ψηφίσουν και πάλι.

«Ζητώ από τους πολίτες να πάρουν την τύχη της Περιφέρειας στα χέρια τους. Και με την ψήφο στην «Περιφερειακή Σύνθεση» και τον Χριστόδουλο Τοψίδη, να αλλάξουν το μέλλον των παιδιών τους. Έχοντας την εμπειρία, την τόλμη και το απαραίτητο θάρρος να διεκδικώ, τιμώντας τη ψήφο σας στο ακέραιο, σας κοιτώ στα μάτια και ζητώ τον ένα από τους τρεις σταυρούς σας, για να ενώσω τις δυνάμεις μου με τις αγωνίες σας και να γίνω η φωνή σας μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο και μάλιστα από θέσης διοίκησης, χωρίς εκπτώσεις, γιατί για μένα κόμμα μου είναι ο τόπος μου και οι άνθρωποι του. Στις 8 Οκτωβρίου αλλάζουμε σελίδα».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button