Περιφέρεια

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Η διοίκηση της ΠΑΜΘ κολυμπά στα ρηχά νερά της μετριότητας

«Η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν έχει αλλάξει πορεία, δυστυχώς. Κολυμπά στα ρηχά νερά της μετριότητας, της ανεπάρκειας, με έλλειψη σχεδίου, χωρίς καμιά φαντασία και το κυριότερο με έλλειψη έργου. Είναι μια από τα ίδια, μια απλή διαχείριση και διεκπεραίωση των πραγμάτων».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση», Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο οποίος παράλληλα σχολίασε με αιχμηρό τρόπο και τη φυγή στελεχών από την παράταξη του Χριστόδουλου Τοψίδη προς αυτήν του περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου.

«Δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζονται ως έργα πράγματα που γίνονται πάντοτε, όπως οι καθαρισμοί ρεμάτων και του οδικού δικτύου…»

Ειδικότερα αναφερόμενος στα πεπραγμένα της διοίκησης της Π.Α.Μ.Θ., ο κ. Ιωσηφίδης υπογράμμισε: «Δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζονται ως έργα πράγματα που γίνονται πάντοτε, όπως οι καθαρισμοί ρεμάτων και του οδικού δικτύου, οι διαγραμμίσεις, οι αλλαγές των λαμπτήρων κλπ. Λείπουν τα μεγάλα έργα, τα έργα πνοής, όπως για παράδειγμα το φυσικό αέριο που έχει αργήσει πολύ. Δυστυχώς θα περάσει από λίγες περιοχές της Π.Ε. Καβάλας. Αποκλείονται μεγάλοι οικισμοί όπως η Ν. Καρβάλη, η Βιομηχανική Περιοχή, τη στιγμή που η Περιφέρεια μας είναι η είσοδος του φυσικού αερίου στην πατρίδα μας. Αυτό το έργο το εμπνεύστηκε ο αείμνηστος Γ. Παυλίδης, αλλά έμεινε στα ίδια, λόγω της μετριότητας της σημερινής διοίκησης».

«Ο κόσμος της Π.Α.Μ.Θ. και δη των Π.Ε. Καβάλας και Θάσου τους έχει καταλάβει κι αυτή την αναποτελεσματικότητα τους θα τη δουν με το αποτέλεσμα των εκλογών του 2023»

«Το ενδιαφέρον των διοικούντων μένει στις φωτογραφίσεις, στη εναλλαγή και διανομή οφικίων και θέσεων. Αυτό είναι το όνειρο και η επιδίωξη τους, αλλά ο κόσμος της Π.Α.Μ.Θ. και δη των Π.Ε. Καβάλας και Θάσου τους έχει καταλάβει κι αυτή την αναποτελεσματικότητα τους θα τη δουν με το αποτέλεσμα των εκλογών του 2023», συμπλήρωσε σχετικά ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης.

Αναφορικά δε με την ψήφιση του προϋπολογισμού της επόμενης χρονιάς από το περιφερειακό συμβούλιο, ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης επισήμανε: «Δεν υπήρχε κάτι μεγαλόπνοο, ήταν αναμενόμενο ότι ο νέος προϋπολογισμός θα ψηφιστεί από τη διοίκηση και τους συνοδοιπόρους της, είτε νέους, είτε παλαιούς και γι’ αυτό καταψηφίστηκε από την παράταξη μας. Ήταν μια αντιγραφή των προηγούμενων και τίποτα περισσότερο».

«Πρέπει να μας πουν πότε έλεγαν αλήθεια. Τότε ή τώρα; Εγώ πιστεύω ότι η αλήθεια ήταν σε αυτά που έλεγαν τότε κατά του κ. Μέτιου»

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός της φυγής ορισμένων στελεχών από την παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση» προς αυτήν της διοίκησης του κ. Μέτιου, ο Α. Ιωσηφίδης σημείωσε: «Δεν έχουμε πέσει από τα σύννεφα, ήταν αναμενόμενο. Φαινόταν όλα αυτά. Ας το κρίνει όμως ο κόσμος που τους στήριξε. Για εμένα το ηθικό θέμα είναι ότι αυτές οι έδρες ανήκουν στην «Περιφερειακή Σύνθεση» και κακώς δεν έχουν παραδοθεί ακόμη στην παράταξή μας. Αν θέλουν να συνεργαστούν με τον κ. Μέτιο υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό. Όλοι αυτοί είχαν θέσεις και απόψεις δημόσιες σε μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης κατά της διοίκησης της Περιφέρειας. Πρέπει να μας πουν πότε έλεγαν αλήθεια. Τότε ή τώρα; Εγώ πιστεύω ότι η αλήθεια ήταν σε αυτά που έλεγαν τότε κατά του κ. Μέτιου».

«Εκλεχθήκαμε σύμβουλοι της «Περιφερειακής Σύνθεσης», αλλά δυστυχώς κάποιοι συνάδελφοι το έχουν ξεχάσει και άλλαξαν «μαντρί» για μια…θεσούλα…»

Ο κ. Ιωσηφίδης τόνισε μάλιστα ότι αυτές οι εξελίξεις θα ατσαλώσουν ακόμη περισσότερο το φρόνημα των ανθρώπων της «Περιφερειακής Σύνθεσης», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η πολιτική μου ανδρεία και συνέπεια μου επιτάσσει να μην κοροϊδεύω τους πολίτες που με στηρίζουν. Εκλεχθήκαμε σύμβουλοι της «Περιφερειακής Σύνθεσης», αλλά δυστυχώς κάποιοι συνάδελφοι το έχουν ξεχάσει και άλλαξαν «μαντρί» για μια…θεσούλα. Σίγουρα όλο αυτό ατσαλώνει το φρόνημά μας. Ο συνδυασμός μας θα πλαισιωθεί με νέα πρόσωπα. Ο βασικός πυρήνας υπάρχει, αλλά θα προστεθούν κι άλλα άτομα, δεν μιλώ τυχαία, έχω γνώση των διεργασιών. Απλά τώρα μιλάμε για μια «νεκρή» περίοδο, καθώς είμαστε στο μέσον της θητείας της διοίκησης. Δεν υπάρχει λόγος να γίνουν γνωστά ακόμη κάποια πράγματα. Ωστόσο είμαστε κοντά στους πολίτες, στόχος μας είναι η ανάδειξη των καθημερινών προβλημάτων. Δεν κοιτάμε την επαγγελματική και πολιτική μας ανάδειξη μέσω θέσεων και οφικίων».

«Το ενδεχόμενο μιας ενιαίας παράταξης είναι μια φθηνή δικαιολογία όσων το λένε»

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ενδεχόμενο κοινής καθόδου των δυο συνδυασμών στις επόμενες περιφερειακές εκλογές, ο Α. Ιωσηφίδης ήταν ξεκάθαρος: «Το ενδεχόμενο μιας ενιαίας παράταξης είναι μια φθηνή δικαιολογία όσων το λένε. Οι λόγοι που μας οδήγησαν στο να στελεχώσουμε το 2019 έναν ανεξάρτητο συνδυασμό υπό τον Χριστόδουλο Τοψίδη δεν έχουν εκλείψει. Η πορεία της διοίκησης του κ. Μέτιου δεν έχει κάποια εντυπωσιακή αλλαγή. Η μοναδική μεταστροφή είναι ανθρώπων που έκριναν σκληρά τον κ. Μέτιο και τώρα άλλαξαν πλευρά».

«Είμαστε το μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα, το οποίο ούτε με μετεγγραφές, ούτε με κυβιστήσεις κάποιων αλλάζει κι αυτό θα φανεί ξεκάθαρα στις εκλογές του 2023…»

Τέλος, σε ερώτηση για το πως κρίνουν το έργο της μείζονος αντιπολίτευσης οι πολίτες της Π.Α.Μ.Θ., ο κ. Ιωσηφίδης απάντησε: «Οι πολίτες είναι κοντά μας. Αυτό το μήνυμα εισπράττω καθημερινά. Είμαστε κι εμείς όμως κοντά στους πολίτες. Μας ενδιαφέρει η ουσία κι όχι οι φωτογραφίες και οι αστείες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου αλληλοσυγχαίρονται. Ακούμε τον προβληματισμό των πολιτών για την πορεία της Περιφέρειας και πιστεύω ότι η δυναμική μας με την πάροδο του χρόνου το κλίμα θα είναι πολύ θετικό υπέρ μας. Εμείς και ο επικεφαλής μας έχουμε τα αυτιά και τις κεραίες μας ανοιχτές, έχουμε προτάσεις, είμαστε μαχητικοί κι όταν έρθει η ώρα θα δικαιωθούμε. Είμαστε το μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα, το οποίο ούτε με μετεγγραφές, ούτε με κυβιστήσεις κάποιων αλλάζει κι αυτό θα φανεί ξεκάθαρα στις εκλογές του 2023».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button