Καβάλα

Αισιόδοξες προβλέψεις για τον φετινό τουρισμό

Μάρκος Δέμπας: Όλα δείχνουν ότι κι αυτό το καλοκαίρι θα είναι πολύ δυναμικό για τις τουριστικές επιχειρήσεις και για τον κλάδο εστίασης / Συνεχίζουμε την άψογη συνεργασία των τελευταίων ετών, Επιμελητήριο, «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» – Δήμος Καβάλας και ΟΛΚ

Στη μεγάλη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βουκουρεστίου, η οποία άνοιξε τις πύλες της την Πέμπτη (23/2), βρίσκεται ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας. Σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο κ. Δέμπας υπογράμμισε την σημαντικότητα της ρουμανικής τουριστικής αγοράς για την περιοχή μας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των δηλώσεών του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, μίλησε και για τις προσπάθειες που καταβάλλουν από κοινού οι εμπλεκόμενοι φορείς για την περαιτέρω ενίσχυση του τουρισμού κρουαζιέρας στην περιοχή μας, με τις επιβεβαιωμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Καβάλας φέτος να ανέρχονται στις 39.

«Οι προβλέψεις είναι πολύ αισιόδοξες και δείχνουν ότι κι αυτό το καλοκαίρι θα είναι πολύ δυναμικό για τις τουριστικές επιχειρήσεις και για τον κλάδο εστίασης…»

«Τα τελευταία χρόνια είναι γνωστό ότι από την αγορά της Ρουμανίας χιλιάδες επισκέπτες έρχονται στην περιοχή μας, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Για τον λόγο αυτό υπάρχει μια πολύ δυναμική παρουσία μας στην έκθεση, τόσο από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και από το Επιμελητήριο και φυσικά από επιχειρηματίες του Τουρισμού, μεταξύ αυτών οι ξενοδόχοι της Θάσου και της Καβάλας. Είμαστε στη Ρουμανία, σε μια αγορά τόσο σημαντική για εμάς. για ένα τετραήμερο παρουσίασης της περιοχής μας. Νομίζω ότι είναι μια έκθεση πολύ ουσιαστική για εμάς, με συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες, με παράλληλες εκδηλώσεις, που θα μας δώσουν την ευκαιρία να προβάλουμε ακόμη μια φορά τις ομορφιές κι όχι μόνο της περιοχής μας. Οι προβλέψεις είναι πολύ αισιόδοξες και δείχνουν ότι κι αυτό το καλοκαίρι θα είναι πολύ δυναμικό για τις τουριστικές επιχειρήσεις και για τον κλάδο εστίασης της Καβάλας, της Θάσου, του Νέστου και του Παγγαίου που δηλώνουν «παρών» σε αυτή την μεγάλη έκθεση της Ρουμανίας», ανέφερε σχετικά με την τουριστική έκθεση του Βουκουρεστίου ο Μάρκος Δέμπας.

«Συνεχίζουμε την άψογη συνεργασία των τελευταίων ετών, Επιμελητήριο, «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» – Δήμος Καβάλας και ΟΛΚ…»

Αναφερόμενος στη συνέχεια στη συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων που έγινε πρόσφατα για την κρουαζιέρα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημείωσε: «Είχαμε συνάντηση οι τρεις εταίροι που συνεργαζόμαστε σε αυτήν την προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν τρία χρόνια, να δηλαδή βάλουμε ξανά την Καβάλα στον χάρτη της κρουαζιέρας σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχουμε κατορθώσει να έχουμε πολύ θετικά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα την περσινή χρονιά και την αύξηση του αριθμού των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Καβάλας. Με τη συζήτηση που είχαμε με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΚ, τον κ. Βλάχο, ανανεώσαμε ξανά αυτή τη συνεργασία και μάλιστα θέλουμε να την ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο, βάζοντας ως στόχο τις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων μέσα στο 2023 και στα επόμενα χρόνια, ώστε να τις δυναμώσουμε ακόμη παραπάνω. Ήδη έχουμε κατορθώσει και σε συνεργασία που είχαμε με τον τεχνικό μας σύμβουλο, να φτάσουμε σε σημείο να έχουμε και για τη φετινή χρονιά επιβεβαιωμένες 39 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, με μια προοπτική να προσεγγίσουμε περίπου τις 45. Στη συζήτηση που είχαμε και με έναν νέο συνεργάτη που μας προτείνει ο ΟΛΚ είδαμε το πως να μπορέσουμε να το ενισχύσουμε ακόμη παραπάνω, κυρίως βάζοντας στόχο να έχει περισσότερα οφέλη η πόλη της Καβάλας, ο εμπορικός κόσμος και οι επιχειρήσεις μας. Θέσαμε ως ζήτημα την επέκταση των αφίξεων της κρουαζιέρας και προς το νησί της Θάσου, που το παλεύουμε εδώ κι έναν χρόνο, ενώ ακούστηκε και για το λιμάνι της Κεραμωτής, ότι θα μπορούσε και προς εκείνη την περιοχή να υπήρχε κάποια προσέγγιση. Αυτά είναι τα θετικά στοιχεία. Συνεχίζουμε την άψογη συνεργασία των τελευταίων ετών, Επιμελητήριο, «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» – Δήμος Καβάλας και ΟΛΚ με ενίσχυση νέων δράσεων που θα φέρουν ακόμη περισσότερα κρουαζιερόπλοια, όχι μόνο στην πόλη της Καβάλας, αλλά και σε άλλα σημεία της περιοχής μας».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button