Εργασία

Αγώνας επιβίωσης στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας

«Η κατάσταση, όπως εξελίσσεται με τις συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των υγρών καυσίμων, είναι πλέον δραματική. Το πετρέλαιο κίνησης είναι το κύριο μέσο για τη δουλειά μας κι ως εκ τούτου με τις τιμές αυτές αντιμετωπίζουμε πλέον πολύ σοβαρό πρόβλημα».

Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, Κώστας Πανταζής, ο οποίος παράλληλα ξεκαθάρισε ότι παρά τις τεράστιες αυξήσεις στα καύσιμα, έχει ληφθεί απόφαση να μην γίνουν περικοπές στα δρομολόγια.

«Προσπαθούμε να επιβιώσουμε. Κρατάμε με νύχια και με δόντια τα δρομολόγια μας ως έχουν…»

«Η τιμή του πετρελαίου κίνησης στην παρούσα φάση είναι περίπου στα 1,87 ευρώ το λίτρο. Έχουμε διαρκώς τρομερές αυξήσεις, αφού πολλές φορές πλησιάζει και τα 2 ευρώ τα λίτρο. Παρ’ όλα αυτά προσπαθούμε να επιβιώσουμε. Κρατάμε με νύχια και με δόντια τα δρομολόγια μας ως έχουν, καθώς έχει παρθεί η απόφαση να μην γίνουν περικοπές δρομολογίων. Θα στηρίξουμε την απόφαση αυτή με όλες μας τις δυνάμεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχει καμιά απολύτως αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων.

Μεγάλες αυξήσεις και στα ανταλλακτικά, καθώς και στα ελαστικά

Ο πρόεδρος του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας υπογράμμισε επίσης με έμφαση ότι δεν είναι μόνο οι αυξημένες τιμές των καυσίμων που προκαλούν ασφυξία στον μεταφορικό οργανισμό, αλλά και οι τιμές σε πολλά άλλα προϊόντα που συμπαρασύρονται από τις αυξήσεις στα καύσιμα, όπως είναι τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία, αλλά και τα ελαστικά, οι τιμές των οποίων σχεδόν διπλασιάστηκαν.

«Δίνουμε τη δυνατότητα στο επιβατικό κοινό να γλιτώσει από έξοδα, αφήνοντας στην άκρη το αυτοκίνητό του…»

Παράλληλα, ο κ. Πανταζής απηύθυνε κάλεσμα στο επιβατικό κοινό να αρχίσει να χρησιμοποιεί περισσότερο τα λεωφορεία του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. σημειώνοντας: «Δίνουμε τη δυνατότητα στο επιβατικό κοινό να γλιτώσει από έξοδα, αφήνοντας στην άκρη το αυτοκίνητό του. Ο πολίτης έχει πλέον μεγάλο πρόβλημα με τη μετακίνηση του και τις τιμές της βενζίνης. Προσπαθούμε λοιπόν να τους δώσουμε την επιλογή να ταξιδέψουν με τα λεωφορεία μας. Οι διαδρομές τους θα είναι πιο οικονομικές, αλλά κι εμείς θα μπορέσουμε να επιζήσουμε σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία».

«Υπάρχει μια αύξηση στην επιβατική κίνηση του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. λόγω των υψηλών τιμών στα καύσιμα, αλλά είναι μικρή…»

Ερωτηθείς για το αν οι τιμές – φωτιά της βενζίνης έχουν στρέψει κάποιους από τους πολίτες στη λύση του λεωφορείου, ο πρόεδρος του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας απάντησε: «Υπάρχει μια αύξηση στην επιβατική κίνηση του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. λόγω των υψηλών τιμών στα καύσιμα, αλλά αυτή η αύξηση είναι μικρή. Δεν είναι ανάλογη της κατάστασης. Περιμέναμε πολύ μεγαλύτερη κίνηση. Έχουμε μια αύξηση της τάξης του 5%, αλλά είναι πολύ μικρή. Πάντως δεν έχουμε αλλάξει τίποτα στην πολιτική μας, καθώς απορροφούμε όλους τους κραδασμούς για να κρατηθούμε».

«Η συγκεκριμένη περίοδος από άποψη επιβατικής κίνησης παρουσιάζει μια «κοιλιά»

Αναφορικά με την κίνηση που καταγράφεται στην παρούσα φάση και ποιες είναι οι γραμμές με την μεγαλύτερη επιβατική κίνηση, ο Κώστας Πανταζής επισήμανε: «Η συγκεκριμένη περίοδος από άποψη επιβατικής κίνησης παρουσιάζει μια «κοιλιά». Υπήρξε αυξημένη κίνηση στην περίοδο του Πάσχα. Η γραμμή Καβάλας – Θεσσαλονίκης συνεχίζει να είναι η πιο δυνατή για το υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ., όμως είναι ακόμη πολύ πιο κάτω από τα επίπεδα του 2019. Προσπαθούμε να φτάσουμε σε μια κανονικότητα, αλλά χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια και κίνηση».

«Είμαστε αισιόδοξοι για το καλοκαίρι που ακολουθεί. Ελπίζουμε ότι η επιβατική κίνηση θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο…»

Τέλος, ερωτηθείς αναφορικά με το αν περιμένει αύξηση της επιβατικής κίνησης στη διάρκεια της θερινής περιόδου, ο πρόεδρος του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας απάντησε: «Είμαστε αισιόδοξοι για το καλοκαίρι που ακολουθεί. Ελπίζουμε ότι η επιβατική κίνηση θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Οι γραμμές για τουριστικές περιοχές, όπως για παράδειγμα αυτή των Αμμόλοφων, θα ξεκινήσει μόλις κλείσουν τα σχολεία στα μέσα Ιουνίου. Οπότε αναμένουμε να δούμε περισσότερο κόσμο στα λεωφορεία μας».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button