ΠαγγαίοΧωρίς κατηγορία

Έτοιμο να λειτουργήσει το κυνοκομείο του δήμου Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Καταφέραμε να χρηματοδοτηθούμε πάρα πολύ νωρίς μέσω του προγράμματος «Α Τρίτσης» / Το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων δεν είναι τόσο απλό όσο φαντάζει

Εντός του Μαΐου αναμένεται να ολοκληρωθεί και στη συνέχεια να αποδοθεί προς χρήση το κυνοκομείο αδέσποτων ζώων στον Δήμο Παγγαίου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, οι προδιαγραφές του νέου κυνοκομείου θα είναι εξαιρετικές και σύμφωνες με την ισχύουσα νομοθεσία.

«Καταφέραμε να χρηματοδοτηθούμε πάρα πολύ νωρίς μέσω του προγράμματος «Αντ. Τρίτσης». Το έργο προχωρά πάρα πολύ καλά και ολοκληρώνεται…»

Πρόσφατα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για τα αδέσποτα, ο κ. Αναστασιάδης επισκέφθηκε με τους συνεργάτες του το νέο κυνοκομείο.

«Το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων δεν είναι τόσο απλό όσο φαντάζει. Ούτε είναι η απόλυτη λύση το καταφύγιο αδέσποτων ζώων, όπως το λέμε. Ωστόσο στον Δήμο Παγγαίου έχουμε προχωρήσει, διότι καταφέραμε να χρηματοδοτηθούμε πάρα πολύ νωρίς μέσω του προγράμματος «Αντ. Τρίτσης». Το έργο προχωρά πάρα πολύ καλά και ολοκληρώνεται. Εκτιμώ ότι αμέσως μετά το Πάσχα, περίπου μέσα στον Μάιο, σίγουρα θα αποδοθεί και θα το παραλάβει η υπηρεσία του Δήμου, ώστε αμέσως μετά να αρχίσει η λειτουργία του», σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Παγγαίου.

«Βλέπουμε σε αυτή τη φάση το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει, ώστε να κινηθούμε μέσα σε αυτό κι ίσως να μπορέσουμε να προσλάβουμε το προσωπικό…»

«Οι προδιαγραφές είναι εξαιρετικές και σύμφωνες με την ισχύουσα νομοθεσία. Είναι καλό να σημειωθεί ότι το καταφύγιο των αδέσποτων ζώων προορίζεται για όσα ζώα έχουν κάποια αρρώστια, είτε επειδή μπορεί να είναι κάποια από αυτά επιθετικά. Θα τα έχουμε στον συγκεκριμένο χώρο, θα τα απομονώσουμε για να τα φροντίσουμε κι αν είναι καλά θα επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Βλέπουμε σε αυτή τη φάση το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει, ώστε να κινηθούμε μέσα σε αυτό κι ίσως να μπορέσουμε να προσλάβουμε το προσωπικό, ίσως να αναθέσουμε σε κάποιους ανθρώπους τη διαχείριση κι αυτό να γίνει με τον καλύτερο τρόπο, ώστε και να φροντίζουμε τα ζώα, αλλά και να απαλύνουμε το πρόβλημα που έχει η κοινωνία, καθώς πολλά ζώα, όταν είναι ειδικά σε περίοδο οίστρου, γίνονται επιθετικά και δημιουργούν πρόβλημα σε ανθρώπους που ούτως ή άλλως φοβούνται», συμπλήρωσε ακόμη στις δηλώσεις του ο κ. Αναστασιάδης.

«Πρέπει να επισημάνουμε ότι τα αδέσποτα ζώα προκύπτουν κατά κύριο λόγο από τα μη στειρωμένα δεσποζόμενα, δυστυχώς όμως ο αριθμός τους πολλαπλασιάζεται»

«Οι υπηρεσίες του Δήμου, οι αντιδήμαρχοι μας και ο Γιώργος Καλλινικίδης, παρακολουθούν το όλο ζήτημα σε συνεννόηση και συνεργασία με τις εθελοντικές οργανώσεις που δεν είναι λίγες στον Δήμο μας, τις οποίες και ευχαριστώ για τη συνεργασία που έχουμε. Όλοι τους κάνουν πολύ καλή δουλειά, ώστε και να καταγραφούν και να στειρωθούν πολλά από αυτά τα ζώα, κυρίως τα θηλυκά, ώστε να μην έχουμε το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής τους. Πρέπει να επισημάνουμε ότι τα αδέσποτα ζώα προκύπτουν κατά κύριο λόγο από τα μη στειρωμένα δεσποζόμενα, δυστυχώς όμως ο αριθμός τους πολλαπλασιάζεται», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Παγγαίου.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button