Θάσος

Έργο – ανάσα η εκβάθυνση των λιμανιών Πρίνου και Λιμένα Θάσου

Ως έργο που θα δώσει ανάσα στα επιβατικά λιμάνια του Πρίνου και του Λιμένα, χαρακτήρισε αυτό της εκβάθυνσης τους, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου, Δημήτρης Μανίτσας.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας, την προηγούμενη εβδομάδα υπεγράφη με τον ανάδοχο το εν λόγω έργο, σύμφωνα με το οποίο θα απομακρυνθούν  συνολικά 20.000 κυβικά άμμου, 12.000 από το ένα λιμάνι και 8.000 από το άλλο. Το έργο θα εκτελεστεί με πλωτό γερανό και πλατφόρμα.

«Πιστεύω ότι μέχρι τα μέσα Απριλίου θα έχουμε τελειώσει κιόλας με τα δύο έργα, αν όλα πάνε καλά…»

 Σύμφωνα πάντα με τον κ. Μανίτσα, πριν την έναρξη των εργασιών θα γίνει βυθομέτρηση και στα δύο λιμάνια, η οποία θα επαναληφθεί μετά το πέρας των εργασιών, ώστε τα βάθη να είναι λειτουργικά για τα σκάφη που ελλιμενίζονται σε Πρίνο και Λιμένα.

«Πιστεύω ότι μέχρι τα μέσα Απριλίου θα έχουμε τελειώσει κιόλας με τα δύο έργα, αν όλα πάνε καλά. Αυτή είναι η συμφωνία που έχουμε με τον ανάδοχο. Έχουμε προβλήματα και στα δυο λιμάνια. Μετά την πλημμύρα του 2019 σκάψαμε το 2020 το λιμάνι του Λιμένα και βγάλαμε τότε 80.000 κυβικά. Τώρα θα επέμβουμε σε καίρια σημεία. Δεν θα κάνουμε ολική εκβάθυνση, παρά μόνο εκεί που χρειάζεται. Γι’ αυτό και κάνουμε βυθομέτρηση από πριν, για να δούμε που θα επέμβουμε», σημείωσε σχετικά ο Δημήτρης Μανίτσας. Να σημειωθεί ότι το κόστος των δυο έργων ανέρχεται στις 250.000 ευρώ.

Συνάντηση και με τον διοικητή του Λιμενικού Σώματος της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου μίλησε και για τη συνάντηση του με τον διοικητή του Λιμενικού Σώματος της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. για διαδικαστικά και υπηρεσιακά θέματα του Λιμεναρχείου Θάσου.

«Πάντα υπάρχει συνεργασία μεταξύ του  Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου και του Λιμεναρχείου μας. Όποιο ζήτημα προκύπτει το διεκπεραιώνουμε άμεσα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μανίτσας.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button