Καβάλα

Έργα για την αξιοποίηση του δεξιού αναχώματος του Νέστου

Ξεκίνησε ο καθαρισμός της βλάστησης του δεξιού αναχώματος στον Νέστο μετά την πολυετή παραχώρηση του χώρου και την έγκριση παρέμβασης από την αρμόδια αρχή.

Στην συγκεκριμένη περιοχή προβλέπεται η δημιουργία κέντρου πληροφόρησης αλλά και η ανακατασκευή όλων των προηγούμενων κτηριακών υποδομών που προϋπήρξαν και λειτουργούσαν κατά το παρελθόν, όπως το αναψυκτήριο, παιδικά παιχνίδια από φυσικό υλικό, κούνιες, τραμπάλες, τοιχώματα αναρρίχησης κ.λ.π και φυσικά η δενδροφύτευση του ώστε σύντομα να γίνει ένας χώρος ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους. Μετά τον καθαρισμό και την δενδροφύτευση προβλέπεται η εγκατάσταση του εργολάβου και η κατασκευή του πρώτου μέρους της παρέμβασης μας με έργο προϋπολογισμού 299.000€.

Το δεύτερο μέρος, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου θα αποτελεί και συνέχεια με προϋπολογισμό 500.000€ αφορά μελέτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με χώρους άθλησης, αναρρίχησης και παιχνίδια σε δασικό περιβάλλον με διαβάθμιση του βαθμού δυσκολίας ανάλογα με τις ηλικίες για μικρούς και μεγάλους

Η προσπάθεια ανάδειξης και ανάπτυξης των περιοχών φυσικού κάλλους από την δημοτική αρχή συνεχίζεται.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button