Καβάλα

Έργα βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας στον δήμο Νέστου

Η Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠ.Α.Α.Τ, ύστερα από οδηγίες του υπουργού κ. Γιώργου Γεωργαντά και του υφυπουργού κ. Γιώργου  Στύλιου στον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, προχώρησε στην προέγκριση σύμβασης ενός έργου στο Δήμο Νέστου.

Συγκεκριμένα, εκδόθηκε η 1046/4-4-2023 (ΑΔΑ:6ΒΥ14653ΠΓ-Ψ2Η) Απόφαση έγκρισης σχεδίου της σύμβασης με την οποία ξεκινά η διαδικασία υλοποίησης του υποέργου ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΛΑΔΩΝ 3 ΚΑΙ 5 ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Δ.Κ. ΛΕΚΑΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ» της ομότιτλης Πράξης, της Δράσης 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις», με κωδικό ΟΠΣΑΑ: 0035979074, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α) 2014-2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Προϋπολογισμός Σύμβασης  419.999,99 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Με την υλοποίηση του έργου επιτυγχάνεται αφορά τη βελτίωση της βατότητας των αγροτικών οδών που βρίσκονται εντός του Αγροκτήματος Λεκάνης της Δ.Ε. Ορεινού του Δήμου Νέστου, συνολικού μήκους 3.700,00 μέτρων.

Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο με ποσοστό 100%.

Η ανακοίνωση για την ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ έναρξης  του έργου αναμένεται εντός του Απριλίου 2023.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΓΤΑΑ στα πλαίσια της Δράσης 4.3.4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α), που υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών.

Πρόκειται για ένα έργο που υλοποιείται σε χρόνο ρεκόρ προς όφελος των Ελλήνων παραγωγών, καταναλωτών και πολιτών προς όφελος της Ελληνικής περιφέρειας και των αγροτικών περιοχών.

Στόχος η ολοκλήρωση ενός αναπτυξιακού, βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων αγροτών και αλιέων.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button