Εργασία

Έπεσε η κίνηση το τελευταίο διάστημα στα καταστήματα εστίασης της Καβάλας

Σε φθίνουσα πορεία βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα η κίνηση στα καταστήματα εστίασης της Καβάλας, ωστόσο οι επαγγελματίες του κλάδου περιμένουν να υπάρξει και πάλι αύξηση της κίνησης στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Το χρονικό διάστημα που διανύουμε αρχίζει σιγά σιγά η φθίνουσα πορεία της κίνησης στα καταστήματα εστίασης. Αυτό συμβαίνει παραδοσιακά μετά από τη θερινή περίοδο, αλλά και το φθινόπωρο που οι καιρικές συνθήκες είναι σχετικά καλές. Μόλις ο καιρός κρυώσει και αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες, οι καταναλωτές περιορίζονται γιατί αλλάζουν οι προτεραιότητές τους», δήλωσε στην τοπική ΕΡΑ ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας, Γιώργος Βαφείδης.

«Πριν 20 χρόνια η εορταστική περίοδος διαρκούσε περίπου έναν μήνα, όμως όσο περνάνε τα χρόνια οι μέρες περιορίζονται, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα οικονομικά…»

«Αυτό είναι λογικό, γιατί οι καταναλωτές έχουν να αντιμετωπίσουν τα έξοδα για τη θέρμανση των σπιτιών τους, έχουν τα φρονιστήρια των παιδιών, αλλά και τη μεγάλη ακρίβεια που υπάρχει στα σούπερ μάρκετ, οπότε η εστίαση έρχεται σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Οπότε αυτό το χρονικό διάστημα είναι δύσκολα τα πράγματα για τον κλάδο μας, ωστόσο πλησιάζουν οι γιορτές, οπότε παραδοσιακά αυξάνεται η κίνηση, αφού αλλάζει η διάθεση και η ψυχολογία των καταναλωτών. Υπάρχουν και κάποια κίνητρα για να βγούμε λίγο πιο εύκολα από το σπίτι αυτές τις γιορτινές ημέρες. Βέβαια πριν 20 χρόνια η εορταστική περίοδος διαρκούσε περίπου έναν μήνα, όμως όσο περνάνε τα χρόνια οι μέρες περιορίζονται, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα οικονομικά. Οπότε υπάρχουν συγκεκριμένες ημέρες που έχουμε τον κόσμο έξω, 10 με 15 μέρες το πολύ, όμως κάτι είναι και αυτό για μας. είναι μία σημαντική ανάσα», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Γιώργος Βαφείδης. 

«Θέλουμε να βγει ο καταναλωτής πιο εύκολα από το σπίτι, να κατέβει στην αγορά, να καταναλώσει στα καταστήματα της εστίασης, αλλά και στο εμπόριο γενικότερα…»

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε δράσεις, ώστε να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον του καταναλωτή, τόσο όσον αφορά το λιανικό εμπόριο, όσο και τον δικό μας κλάδο. Θέλουμε να βγει ο καταναλωτής πιο εύκολα από το σπίτι, να κατέβει στην αγορά, να καταναλώσει στα καταστήματα της εστίασης, αλλά και στο εμπόριο γενικότερα. Θα γίνουν κάποιες δράσεις, οι οποίες εντάσσονται στο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου, κάποια καταστήματα δικά μας θα προχωρήσουν σε εκδηλώσεις και δράσεις. Παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς όλα τα καταστήματα κάτι διοργανώνουν, σε εορταστικό ύφος. Άρα είμαστε σε μία λίγο δύσκολη περίοδος, η οποία όμως θα βελτιωθεί αρκετά στη διάρκεια των εορτών. Από εκεί και μετά, περιμένουμε και πάλι την άνοιξη, το Πάσχα και το καλοκαίρι, οπότε και ανεβαίνει και πάλι η δουλειά στον κλάδο της εστίασης. Η εστίαση δείχνει τα τελευταία χρόνια ότι έχει αντοχές, το θέμα είναι να δούμε μέχρι πότε θα τις έχει», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο Γιώργος Βαφείδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button