Περιφέρεια

Έπεσε άσφαλτος στην είσοδο της Ν. Καρβάλης

Άλλο ένα χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα που ταλάνιζε τα τελευταία χρόνια την κοινότητα της Νέας Καρβάλης επιλύθηκε, χάρη στα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης.

Πρόκειται για την αποκατάσταση του οδοστρώματος της εισόδου της Νέας Καρβάλης, το οποίο ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, εγκυμονώντας κινδύνους για τους οδηγούς που διέρχονταν καθημερινά από εκεί.

Α. Πολίτης: «Ήταν δεκάδες τα μηνύματα και τα δίκαια παράπονα των πολιτών και ενεργήσαμε με πολύ γρήγορα αντανακλαστικά…»

Το πρωί της Τετάρτης (2/3), λόγω και των καλών καιρικών συνθηκών, ξεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της εισόδου της Νέας Καρβάλης (από Καβάλα) μετά από συνεννόηση και συνεργασία του αντιπεριφερειάρχη, Αλέξη Πολίτη με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας της Νέας Καρβάλης, Νίκο Καρακεΐσογλου.

«Την πρώτη κιόλας εβδομάδα του Ιανουαρίου είχα επισκεφθεί την Νέα Καρβάλη, κάνοντας μαζί με τον πρόεδρο μια εκτεταμένη αυτοψία για την κατάσταση του οδοστρώματος. Είδαμε το πρόβλημα, το οποίο ήταν μεγάλο κι έπρεπε να παρέμβουμε. Το δύσκολο ήταν οι θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή μας Ιανουάριο και Φεβρουάριο, οι οποίες ήταν απαγορευτικές για σωστή ασφαλτόστρωση. Από την πρώτη μέρα που μπορούσαμε να παρέμβουμε καταφέραμε να είμαστε εδώ και να αρχίσει το έργο. Υπήρχε κίνδυνος για τα οχήματα από την κακή κατάσταση του οδοστρώματος, ήταν δεκάδες τα μηνύματα και τα δίκαια παράπονα των πολιτών και ενεργήσαμε με πολύ γρήγορα αντανακλαστικά. Έχουμε πλήρη εικόνα του έργου και της ποιότητάς του. Θα τοποθετηθεί άσφαλτος υψηλής ποιότητας», τόνισε στις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Αλέξης Πολίτης.

Ν. Καρακεΐσογλου: «Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Πολίτη, ο οποίος με το που ανέλαβε τα καθήκοντά του ασχολήθηκε με το θέμα και έδωσε τη λύση…»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νέας Καρβάλης, Νίκος Καρακεΐσογλου, εξήρε την άμεση αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας για την επίλυση του προβλήματος, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του:

Νίκος Καρακεΐσογλου

«Ένα χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα της Νέας Καρβάλης λύνεται μετά από ανάδειξη του θέματος, συνεργασία και το αποτέλεσμα είναι η πράξη που τη βλέπουμε σήμερα. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Πολίτη, ο οποίος με το που ανέλαβε τα καθήκοντά του ασχολήθηκε με το θέμα και έδωσε τη λύση. Το έργο θα επεκταθεί μέχρι το κέντρο της Νέας Καρβάλης και πολλά προβλήματα που είχαμε με ατυχήματα, ειδικά με δίκυκλα, πιστεύω θα σταματήσουν. Η ανάδειξη της Νέας Καρβάλης είναι ένας σημαντικός παράγοντας γιατί αναπτύσσεται διαρκώς. Γίνονται ξενοδοχειακές μονάδες πρέπει η εικόνα της να είναι όσο το δυνατό καλύτερη».

Την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζουν εργασίες ασφαλτόστρωσης και στον κόμβο του εμπορικού λιμανιού της Καβάλας «Φίλιππος Β΄»

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της διοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, επόμενος στόχος είναι οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στον κόμβο του εμπορικού λιμανιού «Φίλιππος Β΄», όπου και εκεί υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.

«Την ερχόμενη εβδομάδα θα επιχειρήσουμε στο άλλο πάσχον σημείο του οδικού δικτύου της περιοχής που είναι ο κόμβος του εμπορικού λιμανιού «Φίλιππος Β΄», όπου υπάρχει ένα συγκεκριμένο κομμάτι που μας απασχολεί. Θα το λύσουμε κι αυτό», ανέφερε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Ποσό 4,4 εκατομμυρίων ευρώ έχει εξασφαλίσει η Π.Ε. Καβάλας για ασφαλτοστρώσεις σε εθνικό, επαρχιακό και ορεινό οδικό δίκτυο

Παράλληλα, ο Αλέξης Πολίτης έκανε γνωστό ότι γενικότερα η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας έχει εξασφαλίσει ποσό 4,4 εκατομμυρίων ευρώ για ασφαλτοστρώσεις και συμπλήρωσε ότι τέσσερα έργα είναι στη διαδικασία της συμβασιοποίησης.

Συνολικά, όπως είπε, 1,2 εκ. ευρώ θα δοθούν για ασφαλτοστρώσεις στο εθνικό οδικό δίκτυο, 1,2 εκ. ευρώ για το επαρχιακό οδικό δίκτυο, 1 εκ. ευρώ για τον ορεινό όγκο της Π.Ε. Καβάλας και ακόμη 1 εκ. ευρώ για τις ασφαλτοστρώσεις στο νησί της Θάσου.

«Στόχος μας είναι η προστασία και η ασφάλεια των οδηγών που διέρχονται από όλους τους δρόμους της αρμοδιότητας μας…»

«Είναι έργα ζωτικής σημασίας, τα οποία είναι και η βιτρίνα μας στην ουσία. Στόχος μας είναι η προστασία και η ασφάλεια των οδηγών που διέρχονται από όλους τους δρόμους της αρμοδιότητας μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το αποτέλεσμα στη Νέα Καρβάλη. Υπάρχει μεγάλη οργάνωση, αν και θα υπάρξει μια μικρή ταλαιπωρία των οδηγών. Πραγματικά όμως αξίζει τον κόπο. Λίγη υπομονή, ώστε ένα χρόνιο πρόβλημα να λυθεί ουσιαστικά. Η παρέμβαση στον δρόμο της Νέας Καρβάλης είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και ευχαριστώ και τους υπηρεσιακούς μας παράγοντες για τη στήριξή τους», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button