Περιφέρεια

Έμπλεξαν με την γραφειοκρατία τα Λουτρά των Ελευθερών

Πρόβλημα στη μεταφορά του συντελεστή δόμησης ανέκυψε στην επένδυση των Λουτρών Ελευθερών, σύμφωνα με τον νέο αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αρχέλαο Γρανά.

«Μετά τον Αύγουστο του 2017, οπότε και έγινε ο διαγωνισμός και παραχωρήθηκε ο χώρος στον συγκεκριμένο επενδυτή, ο ίδιος παλεύει με τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις της χώρας, για να είναι όλα έτοιμα, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στις κατασκευές», ανέφερε αρχικά για το θέμα ο κ. Γρανάς, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού CENTER TV.

«Ζητά ο επενδυτής από τον δήμο Παγγαίου να συμμαζέψει τα τρία ξέφωτα στον χώρο που είναι τα ήδη υπάρχοντα κτίσματα, ώστε να είναισε έναν χώρο όλες οι οικοδομικές εργασίες…»

«Έχουμε φτάσει στο εξής ευτράπελο. Υπάρχει μια έκταση 750 στρεμμάτων περίπου κι εκεί υπάρχουν τρία ξέφωτα που μπορούν να χτιστούν. Ζητά ο επενδυτής από τον δήμο Παγγαίο να τα συμμαζέψει αυτά στον χώρο που είναι τα ήδη υπάρχοντα κτίσματα, ώστε να είναι σε έναν χώρο όλες οι οικοδομικές εργασίες. Θα μπορούσαμε να το πούμε μεταφορά συντελεστή δόμησης από τα τρία ξέφωτα αυτά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να μαζευτούν σε έναν. Ο δήμος Παγγαίου δεν απάντησε και έστειλε ερώτημα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ζητώντας τις διευκρινίσεις, για το αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα να μεταφερθούν και μάλιστα εξέφρασε και μια προσωπική άποψη ο μηχανικός ότι μόνο το ένα μπορεί να γίνει, χωρίς τα άλλα να έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τον συντελεστή δόμησης», σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις του για το θέμα ο νέος αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είναι συμφέρον για τον επενδυτή να δημιουργήσει σε τρία διαφορετικά σημεία κτηριακές εγκαταστάσεις. Δεν μπορεί να το κάνει αυτό…»

«Αυτό που περιμένουμε τώρα είναι να μας απαντήσουν. Εμείς επισκεφθήκαμε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μαζί και με τον τοπογράφο που έχει αναλάβει αυτή την εργασία, και μας είπαν ότι θα το δουν το θέμα και ο προϊστάμενος και οι υπάλληλοι, αμέσως μετά τις γιορτές. Περιμένουμε λοιπόν να τελειώσουν οι γιορτές και να το δουν, γιατί έχει περάσει περίπου ένας μήνας. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είναι συμφέρον για τον επενδυτή να δημιουργήσει σε τρία διαφορετικά σημεία κτηριακές εγκαταστάσεις. Δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Πρέπει να συγκεντρωθούν όλα εκεί, όπου έχουμε την πιστοποίηση της πηγής, έχουμε την οριοθέτηση του ρέματος του Μαρμαρά, έχουμε τη μελέτη από την πιθανότητα ρήξης του φράγματος. Μέχρι και αυτό έχουν ζητήσει, δηλαδή τι θα συμβεί σε περίπτωση που θα υπάρξει ρήξη στο φράγμα του Μαρμαρά», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Αρχέλαος Γρανάς.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button