Περιφέρεια

Άσκηση «Πυρφόρος 2023»: Ο σκοπός επιτεύχθηκε

Κατόπιν πρόσκλησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καβάλας και προέδρου του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας κου Αλέξη Πολίτη, και σε συνεργασία με το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας, σας ενημερώνουμε ότι πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023, η άσκηση Πολιτικής Προστασίας επί Χάρτου (Α.Ε.Χ.), με την κωδική ονομασία «ΠΥΡΦΟΡΟΣ 2023».

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Καβάλας «Ν. ΜΑΡΤΗΣ» με ώρα έναρξης 09:30 π.μ. και ολοκληρώθηκε στις 14:30. Συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Δασικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, του Στρατού, των Δήμων, των αρμοδίων Περιφερειακών Υπηρεσιών, του Λιμεναρχείου, των Εθελοντικών Οργανώσεων αντιμετώπισης κινδύνων της Π.Ε. Καβάλας κλπ. καθώς επίσης και Υπηρεσίες και Φορείς που είχαν εμπλοκή σε κάποιο βαθμό με το θέμα.

Ο σκοπός της άσκησης επιτεύχθηκε, αναδείχθηκαν τα όποια προβλήματα και έγινε αξιολόγηση της πληρότητας και αποτελεσματικότητας των υφιστάμενων σχεδίων, του προσωπικού και των μέσων των εμπλεκόμενων με το θέμα των δασικών πυρκαγιών, Υπηρεσιών και Φορέων, προκειμένου να διασφαλίσουμε την προστασία των πολιτών και των επισκεπτών της Π.Ε. Καβάλας από τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΑΛΕΞΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button