Καβάλα

Άμεση λύση για τα δημόσια κτήματα ζήτησε ο Σάββας Μιχαηλίδης

Συνάντησή με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα είχε το απόγευμα της Δευτέρας 16 Μαΐου για θέματα του Δήμου Νέστου ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης και οι συνεργάτες του.

Η προσπάθεια αφορά θέματα που συνδέονται άμεσα με τα δημόσια κτήματα και την ΕΤ.Α.Α.Δ. Η ατζέντα περιελάμβανε όλα όσα χρονίζουν και αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη του τόπου ζητώντας άμεσα να δρομολογηθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Στην συνάντηση που έγινε με την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του Υπουργού κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου τέθηκαν όλα τα θέματα και το χρονοδιάγραμμα της επίλυσης τους.

Στην συνέχεια την ίδια ημέρα έγινε και η συνάντηση με τον πρώην ειδικό σύμβουλο του Υπουργού και νυν εντεταλμένο σύμβουλο της ΕΤ.Α.Α.Δ κ. Πάνο Μπαλωμένο.

Συνάντηση με τον Γ. Στύλιο

Με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεώργιο Στύλιο επισκέφθηκαν την Τετάρτη 18 Μαΐου ο Δήμαρχος Νέστου και οι συνεργάτες του μαζί με τον βουλευτή Καβάλας κ. Γιάννη Πασχαλίδη.

Τα θέματα που τέθηκαν ήταν η δημιουργία τεχνικής πρότασης του Δήμου σχετικά με τον εκσυγχρονισμό και την ανακατασκευή του γερασμένου αρδευτικού δικτύου ώστε να περιοριστούν οι μεγάλες απώλειες του και η δυνατότητα ένταξης στο ΣΔΥΤ της πρότασης για την κατασκευή του έργου άρδευσης της Πεδιάδος της Ξάνθης ως παράλληλη πρόταση αυτοχηματοδοτούμενη μέσω ΑΠΕ.

Επίσης επιβεβαίωσε την νομοθετική ρύθμιση για υποχρέωση της παραχώρησης των αγροτικών δρόμων από την Περιφέρεια στους Δήμους σύμφωνα με της διάταξης της παρ.8 του άρθρου.22 του Ν.4061/2012. Τέλος θα ολοκληρωθεί άμεσα η παραχώρηση έκτασης που προορίζεται για την δημιουργία πράσινου σημείου, αίτημα που εκκρεμεί απο τον Νοέμβριο του 2019.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button