Παγγαίο

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις «ΠΡΑΒΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης ολοκλήρωσε με επιτυχία και την φετινή χρονιά διοργανώνοντας ιδιαίτερα αξιόλογες παραστάσεις στα πλαίσια των εκδηλώσεων ΠΡΑΒΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ

Το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουνίου στον Δημοτικό Κήπο Ελευθερούπολης διοργανώθηκε διήμερο με την παρουσίαση εκθέσεων φωτογραφίας και ζωγραφικής των τμημάτων του Συλλόγου. Πλήθος κόσμου πέρασε από το χώρο στον οποίο είχαν στηθεί οι εκθέσεις και θαύμασαν τα έργα των καλλιτεχνών. Η μουσικοχορευτική παράσταση Η ΓΟΡΓΟΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ με τη συμμετοχή της παραδοσιακής χορωδίας και των παιδικών χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 10 Ιουνίου αναβλήθηκε και θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο.

 

ΕΤΗΣΙΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου διοργανώθηκε η ετήσια χορευτική παράσταση των τμημάτων του Συλλόγου στο Θεατράκι του Αγίου Ελευθερίου στην Ελευθερούπολη. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο Ρεμπέτικο Τραγούδι και στην ιστορική του πορεία. Μέσα από τον δρόμο της ιστορίας όπως αυτή έχει καταγραφεί, οι χοροί και οι μουσικές που παρουσιάστηκαν, μας ταξίδεψαν στη Σμύρνη και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή στην Ελλάδα όπου άνθισε και δημιουργήθηκε μία βαριά παρακαταθήκη στην νεότερη μουσική ιστορία. Στην εκδήλωση συμμετείχαν χορευτές από τα παιδικά χορευτικά τμήματα καθώς και τα τμήματα ενηλίκων του Συλλόγου, το μικτό τμήμα και το τμήμα γυναικών. Ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο στήθηκε λαϊκό γλέντι και άναψε φωτιά στην οποία κάηκαν τα στεφάνια της Πρωτομαγιάς αναβιώνοντας με αυτό τον τρόπο το έθιμο του Κλήδονα.

 

 6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ «ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Την Παρασκευή 22 Ιουνίου στον ίδιο χώρο φιλοξενήθηκε και διοργανώθηκε από τον Σύλλογο και τον Δήμο Παγγαίου το 6ο Φεστιβάλ Ελληνικών Συλλόγων παραδοσιακών χορών ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ με τη συμμετοχή χορευτών από την Κρήτη (Σχολές χορού Γεωργιλαδάκη) τις Σέρρες (Σύλλογος Γυναικών Βαμβακόφυτου Αγ. Γεώργιος) το Μεσολόγγι (Σύλλογος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου) και φυσικά τμήμα χορευτών του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελευθερούπολης το οποίο «άνοιξε» την εκδήλωση. Παρουσία του Δημάρχου Παγγαίου κ. Αναστασιάδη, του Αντιδημάρχου Παγγαίου κ. Μποσμπότη και του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ΑΜΘ κ. Αντωνιάδη το Θεατράκι γέμισε από κόσμο και παραδοσιακές μουσικές δίνοντάς σε όλους την ευκαιρία να γνωρίσουν χορούς από τον τόπο των προσκεκλημένων Συλλόγων.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button