Παγγαίο

Ετοιμάζονται για τη γιορτή Κάστανου και τη γιορτή Τσίπουρου στο Δήμο Παγγαίου

Ο Δήμος Παγγαίου διοργανώνει την Γιορτή Κάστανου στο Καστανοδάσος Παλαιοχωρίου την Κυριακή 29 Οκτωβρίου. Η πρόεδρος της Κοινωφελούς κ. Μυρσίνη Χρυσαφούδη σημείωσε πως είναι μία μεγάλη γιορτή.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «σε 10 μέρες, στις 29 Οκτωβρίου έχουμε τη Γιορτή Κάστανου για την οποία όλα είναι έτοιμα και περιμένουμε τον κόσμος στο Καστανοδάσος του Παλαιοχωρίου. Εκεί μπορεί ο καθένας να γευτεί τα κάστανα της περιοχής και άφθονο κρασί, υπό τους ήχους της μουσικής και με χορούς από τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής που είναι πάντοτε δίπλα μας και στηρίζουν την κάθε μας προσπάθεια.
Θα ακολουθήσει η γιορτή του τσίπουρου μία εβδομάδα μετά, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, στη Νέα Πέραμος. Κι εκεί θα υπάρχουν άφθονα μεζεδάκια που συνδυάζονται με το τσίπουρο, όπως σαρδέλα, τουρσί και άλλα συνοδευτικά. Επίσης και εκεί θα έχουμε μουσική και χορευτικά συγκροτήματα των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής».
ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Πρόσθεσε ότι «ξεκινήσαμε ήδη τις προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε εγκαίρως το εορταστικό πρόγραμμα διότι είναι μια πολύ μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση και το Δήμο Παγγαίου. Είναι πολλές οι μέρες, πολλά τα χωριά στα οποία κάνουμε δράσεις κι έτσι το πιάσαμε από νωρίς για να είναι όλα έτοιμα και να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα σε όλο το Παγγαίο».
ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ
Τέλος είπε ότι «αυτήν την εποχή δεν έχουμε ησυχία, αλλά μας βάζουν σε ησυχία με το νέο έτος. Καταργούνται όλες οι Κοινωφελείς Επιχειρήσεις και γενικότερα τα Νομικά Πρόσωπα σε όλη την Ελλάδα. Θα ενσωματωθούμε στο Δήμο Παγγαίου οπότε είμαστε και σε αυτές τις διαδικασίες του κλεισίματος της Κοινωφελούς Επιχείρησης. Τα διαδικαστικά είναι πάρα πολλά και όλοι τρέχουμε. Θέλω να πιστεύω ότι κάθε τι γίνεται για καλό. Είναι κάτι που ξενίζει αλλά ό,τι γίνει ας γίνει για καλό. Λογικά οι δράσεις των κοινωφελών επιχειρήσεων θα λειτουργούν μέσω των Δήμων, ίσως με κάποια αντιδημαρχία πολιτισμού. Έρχονται εγκύκλιοι, διευκρινιστικές και περιμένουμε πώς θα τακτοποιηθούμε με το νέο έτος».

Πηγή: nownews.gr

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button