Καβάλα

Παραμένει το πρόβλημα της αποκομιδής των σκουπιδιών της ανακύκλωσης

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να ομαλοποιείται και πάλι το πρόβλημα που έχει ανακύψει στην αποκομιδή των σκουπιδιών της ανακύκλωσης, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην τηλεόραση του CENTER, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας, Κυριάκος Σταυρίδης.

Το πρόβλημα οφείλεται, πέρα από τη διαρκή έλλειψη προσωπικού, στο ότι πολλά άτομα ασθενούν με αποτέλεσμα να δρομολόγια για την αποκομιδή της ανακύκλωσης να βγαίνουν με ιδιαίτερη δυσκολία.

«Υπάρχουν περιπτώσεις με  covid, πάνω από 10 άτομα του προσωπικού και επιλογή είναι τουλάχιστον να μπορέσουμε να μαζέψουμε τα σκουπίδια και να αφήσουμε λίγο πίσω την ανακύκλωση…»

«Υπάρχει πρόβλημα στην αποκομιδή της ανακύκλωσης και για τουλάχιστον 20 ημέρες ακόμη θα αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα. Υπάρχουν περιπτώσεις με  covid, πάνω από 10 άτομα του προσωπικού και επιλογή είναι τουλάχιστον να μπορέσουμε να μαζέψουμε τα σκουπίδια και να αφήσουμε λίγο πίσω την ανακύκλωση. Το κομμάτι που απέμεινε και χρήζει λίγη προσοχή είναι της Νεάπολης κι ένα μικρό κομμάτι του Παληού, περισσότερο στα στενά του οικισμού. Βγήκαν την Παρασκευή το πρωί δυο απορριμματοφόρα να μαζέψουν τα σκουπίδια από τους μπλε κάδους από αυτές τις συνοικίες. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από το προσωπικό που έχει μείνει, είναι ελάχιστοι τα άτομα και νομίζω ότι θα καταφέρουμε από την άλλη εβδομάδα να είναι πολύ διαφορετική η εικόνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταυρίδης. 

«Καλό είναι οι πολίτες να μην βγάζουν έξω τα ανακυκλώσιμα, δεν λερώνουν την αυλή ή το μπαλκόνι.– Σε 20 μέρες αναμένεται επιπλέον προσωπικό μέσω 8μηνων»

«Από εκεί και πέρα θα έχουμε επιπλέον προσωπικό σε 20 μέρες, καθώς έρχονται οι προσλήψεις του 8μηνου. Μιλάμε για 30 άτομα για την αποκομιδή και από αυτούς σίγουρα 20 άτομα, σύμφωνα με τη γνώμη γιατρού, θα είναι ικανά να ανέβουν στα απορριμματοφόρα, οπότε τελειώνει και το πρόβλημα που έχουμε. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχουμε τώρα πήραμε άτομα και από τα Κοιμητήρια και από τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, αλλά πάλι δεν μας έφταναν. Τα δρομολόγια για την ανακύκλωση είναι τέσσερα την ημέρα και με το ζόρι βγάζαμε τα δυο. Μια ακόμη εβδομάδα υπομονή χρειάζεται και καλό είναι οι πολίτες να μην βγάζουν έξω τα ανακυκλώσιμα, δεν λερώνουν την αυλή ή το μπαλκόνι. Από βδομάδα ελπίζω να είμαστε σε πολύ καλύτερο επίπεδο», επισήμανε καταληκτικά ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας. 

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button